The Sandman: Overture’un Son Sayısı Muazzam Görünüyor

sandman-overture-ust

Neil Gaiman’ın Sandman Serisi’nden önceki olayları konu aldığı Overture, altıncı ve son sayısıyla yurtdışında görücüye çıktı.

Gaiman’ın Vertigo için kaleme aldığı ve Morpheus (Dream) ile diğer Ebedilerin (Endless) geçmişini konu alan, haklarında daha önce hiç anlatılmamış gizemleri ortaya koyan The Sandman: Overture dizisinin altıncı ve son sayısı bu hafta fiziksel ve dijital fasiküller hâlinde çizgi-roman severlerle buluştu.

Neil Gaiman The Washington Post gazetesine verdiği özel demeçte hem son sayıya dair birkaç görsel paylaştı hem de yıllar sonra Sandman için bir hikâye yazmanın kendisini nasıl hissettirdiğine değindi:

Çok korkutucu ve sinirleri harap edici bir deneyimdi. Hikâyenin temelleri yaklaşık 25 yıldır hazırdı ama gerçekleşmemeyi inatla sürdürdü. Çünkü öykü Sandman’in 75 sayılık normal hikâye örüntüsüyle uyuşmuyor, bu yüzden sürekli dolaylı olarak anlatılmıştı.

Bu karakterlerle tekrar buluşmak, onları tekrar yazmak çoğunlukla müthiş eğlenceliydi. Hiçbir zaman uzaklaşmıyorlar, kafamın içinde öylece oturuyorlar.

The Sandman: Overture’u okuyan pek çok kişinin daha önceki Sandman serisini okuduğunu farz ettiğini belirten Gaiman, bu son cildin ardından eski hikâyelere yeni bir gözle bakabileceklerini, böylece daha önce fark etmedikleri referansları yakalayıp yeni duygular hissedebileceklerini umduğunu ekledi sözlerine.

sandman-overture-6

Diğer yandan, Vertigo 10 Kasım 2015’te tüm seriyi tek cilt hâlinde piyasaya süreceğini açıklayarak serinin hayranlarını sevindirdi.

sandman-overture-3

Biz de buradan yayınevlerimize göz kırpıyor, “Biz bunu da istiyoruz,” diye sesleniyoruz arsızca.

sandman-overture-2

sandman-overture-cover