Neil deGrasse Tyson, Batman ve Superman’in Kapışmasına Bir de Iron Man’i Ekledi

neil de grasse tyson ust

Dünyanın en çok konuşulan ve bilgilerine en çok güvenilen astrofizikçisi Neil deGrasse Tyson, çizgi roman dünyasına da el attı.

Çok tatlı bir adam değil mi yahu? Hem her çıkan bilimkurgu filmindeki sahnelerin gerçekle ne kadar örtüştüğü, ne kadar bilimsel olduğu sorularını “tek tek” cevaplıyor, hem de şimdi süper kahraman sohbetlerine katılıyor. Belgesellerdeki yeri ve kendi müthiş açıklamalarıyla genişlettiği ufkumuza değinmiyorum bile.

Tech Insider’da Batman v Superman kapışmasını değerlendiren Tyson’ın Batman’e bazı eleştirileri var. Buna göre kazananın Superman olacağını düşünen Tyson, Batman’in tüm o icatları ve aletlerini kendisinin yapmadığına dikkat çekiyor. Onların mucidi değil, satın alıcısı olduğunu söylüyor.

Tam da bu nedenle, Batman’in Iron Man ile kapışmasının daha uygun olacağını da dile getiriyor (üzgünüz Captan America). Biliyorsunuz, Iron Man bir mucit ve Batman’in aksine, icatlarını kendisi yapıyor. İşte bu nedenle de, teknolojiyi satın alan ve teknolojiyi yapanın kapışmasını daha uygun gördüğünü dile getiriyor.

Bu kapışma sonucunda da kazananın Iron Man olacağını söylüyor Tyson. Bahiste Iron Man’in tarafını tuttuğunu, çünkü teknolojiyi üreten kişi olduğunu vurguluyor. Batman’inse onun için çalışan mühendisleri olduğuna dikkat çekiyor. Böylece her iki mücadelede de yenilen taraf olarak Batman’i ilan ediyor.

Ama bir dakika, bir dakika! Her çatışmayı da Batman kazanacaktır sevgili Tyson. Because he is Batman! (he he)

Belki de bir Marvel vs DC filmine de ihtiyacımız vardır. Ne dersiniz?