Efsanevi Video Oyunu Dragon’s Lair Nihayet Beyazperdeye Geliyor

dragons-lair-the-movie

80’lerin başında oyuncularla buluşan ve bugün bile efsaneler arasında sayılan ünlü macera oyunu Dragon’s Lair, uzun zamandır beklenen uzun metrajlı filmine sonunda kavuşuyor.

Dragon’s Lair macera oyunlarını sevenlerin kalbinde özel bir yere sahiptir. Akranlarının aksine çizgi filmi andıran, o dönem için çok çok kaliteli sayılan grafiklere sahiptir bir kere. Hatta bugün bile öyledir. İnanmıyorsanız aşağıdaki fragmanına bir göz atmanız yeterli.

Nasıl? 1983 yılında yapılmışa benziyor mu hiç? Disney’in 90’lı yıllardaki çizgi filmlerinin tadında değil mi sizce de?

Dragon’s Lair çok kısa sürede kendisine büyük bir hayran kitlesi edinmişti doğal olarak. 1984 yılında bir televizyon çizgi dizisine uyarlansa da hayranlarının asıl istediği şey onu uzun metrajlı bir film olarak izlemekti. Ama bu rüya hiç gerçekleşmedi. Şimdiye dek…

Oyunun orijinal yaratıcıları Don Bluth ile Gary Goldman son yıllarda moda olan ve pek çok hayalin gerçekleştirilmesini sağlayan Kickstarter’a adım atarak Dragon’s Lair filmi projesini hayata geçirdi. Şimdiye dek 20’den fazla animasyon üzerinde çalışan ikili “Madem bu filmi bu kadar çok istiyorsunuz, o zaman gelin hep beraber yapalım,” diyerek hayranlarına da bir mesaj gönderdi.

İkilinin Kickstarter için hazırladığı video ise hâlâ neşelerinden ve espritüelliklerinden bir şey kaybetmediklerinin kanıtı âdeta. Özellikle Oz Büyücüsü ve Batı’nın Kötü Cadısı sahnelerine dikkat edin deriz.

Kampanyaya destek vermek isterseniz buraya, oyunu Steam üzerinden 18 TL gibi cüzi bir rakama satın almak isterseniz de buraya tıklayabilirsiniz.