J.J. Abrams ve Lupita Nyong’o “Maz Kanata” Hakkında Açıklamalarda Bulundu

maz kanata ust

Oscar ödüllü Lupita Nyong’o’nun sesi ve hareketleriyle can verdiği Maz Kanata’ya dair gizem biraz olsun aralandı.

J. J. Abrams’ın Star Wars Episode VII: The Force Awakens’a (Güç Uyanıyor) dair bilgi verip vermeme konusundaki politikasını artık hepimiz biliyoruz. Çok yakın bir zamanda bu işlerin onun için nasıl yürüdüğünü bizlerle paylaşmıştı. Başarılı olmadığını söyleyemeyiz. İşte yine ser verip sır vermeyen, ama merakı ve heyecanı damardan zerk eden J. J. Abrams, The Force Awakens afişinde de yer alan Maz Kanata için bir konuda dikkatimizi çekti.

Şöyle dedi:

Nasıl davranacağı ve nasıl ilerleyeceği hakkında bazı spesifik düşüncelerim var. Taktığı gözlüklerle ilgili bir fikrim var. Gözleri karakteri için önemli bir özellik ve ne işe yaradığını göreceksiniz.

Oldu mu şimdi? Yine merak tohumunu attı ve gitti. Neyse ki Lupita Nyong’o bize daha çok şey anlatıyor:

O uzun süre boyunca bir korsandı. Binlerce yıl boyunca yaşadı. Yaklaşık yüzyıldır bu bara sahip ve burası Star War evreninin bir köşesinde bulabileceğiniz diğer barlardan biri.

Tüm arka planı yakında ortaya çıkacak. Filmde bunları öğrenemeyeceksiniz, ama biliyorum ki bunlar başka şekillerde ortaya çıkacak türden şeyler.

Bu açıklamalardan sonra yapılan spekülasyonlar, Maz Kanata’nın gözlerinin kişideki potansiyeli görebilir türden olduğu yönünde oldu. Gözlerinin Güç’e karşı bir algılayıcılığı olduğu ihtimali üzerinde duruluyor. Rey’e baktığında da bunu görüyor olabilir mi?

O değil de, filmde göremeyeceksek nasıl öğreneceğiz? Yoksa… yok yok, değildir.