Pixar’ın Yeni Animasyonu Hint Mitolojisine El Atıyor: “Sanjay’s Super Team”

sanjays-super-team

Üstelik yarı otobiyografik bir hikaye!

ABD’de bu hafta vizyona girecek Good Dinosaur ile birlikte bir başka Pixar kısa animasyonu daha gösterilecek: Sanjay’s Super Team. Filmden hemen önce yayınlanacak olan Sanjay’s Super Team, Hint mitolojisini baz alarak hem mitolojiyle bezenmiş hem de Hindu kültürü sosuna bulanmış yeni bir kısa film olarak karşımıza çıkıyor.

Pixar’ın uzun süreli çizerlerinden Sanjay Patel’ın ilk yönetmenlik deneyimi olacak bu film, aynı zamanda kendisinin küçüklüğünden de izler taşıyor. Eh, çizerin adı Sanjay Patel ve filmin adı da Sanjay’s Super Team olunca bunu görmemek mümkün değil.

Sanjay’in hikayesi bizi, babası Hindu tarzında meditasyon yaparken TV’deki çizgi filmlere koşan bir çocuğu anlatacak. Babasının meditasyonlarından ve tanrılarına olan bağlılığından sıkılan küçük Sanjay’in bu tanrıları süper kahramanlar olarak hayal edişlerine konuk olacağız.

Sanjay Patel de küçükken babasıyla benzer durumlar yaşadığını söylüyor. Babası her sabah Hindu tanrılarına şükranlarını sunarken, o da kendi TV tanrılarına şükranlarını sunduğunu esprili bir dille açıklıyor.

Pixar’a göre bu film aile bağlarından çok, kendi kültürüne hak ettiği değeri vermeyen bir çocukla ilgili olacak. Özüyle barışma da diyebiliriz aslında.

Sanjay Patel’in bir Hindu olmasına rağmen İngiltere’de doğduğu ve Los Angeles’ta büyüdüğü düşünülürse, kendi hayatından esinlenerek yarattığı  Sanjay’s Super Team’de bize neler sunacağını merak ediyoruz doğrusu.

Good Dinosaur ülkemize 15 Ocak 2016’da bizlerle buluşacak. Sanjay’s Super Team de onunla birlikte ülke sınırlarından giriş yapmış olacak.