Neil Gaiman’dan “Kırılgan Şeyler” Ön Siparişte!

kirilgan-seyler-neil-gaiman-ust
Yıllardır romanları ve çizgi romanlarıyla tanıdığımız Neil Gaiman’ın öykü ve şiirlerinden oluşan kitabı Kırılgan Şeyler ön siparişe açıldı.

Neil Gaiman’ı romanları ve çizgi romanları ile tanıyanların artık öykülerinin de tadına bakmasının zamanı geldi. “Öyküler ve Mucizeler” alt başlığıyla yayımlanacak olan kitabın içinde farklı türlerde kaleme alınmış Gaiman öyküleri ve çeşitli şiirler bulunmakta.

kirilgan-seyler-neil-gaimanYokyer, Amerikan Tanrıları ve Anansi Çocukları gibi romanlara imza atan Neil Gaiman, Kırılgan Şeyler’de bu kez öykü ve şiirleriyle çıkıyor karşımıza. 2007’de Locus ödülünü kazanan bu derlemede, “Zümrüt Dosya”, “Kapanış Saati”, “Güneş Kuşu” ve “Koltuğa Ekim Oturduğunda” gibi tek başlarına ödüllendirilmiş öykülerle birlikte bir Amerikan Tanrıları öyküsü olan “Vadinin Hükümdarı” da yer alıyor. A. C. Doyle’dan Lovecraft’a, Ray Bradbury’den C. S. Lewis’e kadar uzanan bir çağrışım zincirinin görüldüğü bu metinlerde Gaiman, edebiyatın büyülü, fantastik ama hassas gerçekliğine yakından bakmaya davet ediyor bizi. Öykülerin, tıpkı hayallerimiz ve kalplerimiz gibi kırılgan şeyler olduklarını hatırlatıyor, özellikle de kâbuslardan ve gölgelerden doğan öykülerin…

Güneşkuşu adlı öyküyü daha önce İthaki Yayınları’ndan çıkan Şamatacı Suçlular ve Daha Fazlası adlı derlemede okuma fırsatı bulmuştuk. Zümrüt Dosya ise, daha önce M. İhsan Tatari çevirisi ile sitemizde yer bulmuştu kendisine.

Geçtiğimiz günlerde çizgi romana uyarlanacağı haberini de duyurduğumuz How to Talk to Girls at Parties adlı öykünün de bu kitapta yer aldığını hatırlatalım.

Şükrü Karakoç’un kapak tasarımı ve Zeynep Heyzen Ateş’in çevirisiyle okurlarla buluşacak olan kitabı yayına hazırlayan isim olarak Yankı Enki göze çarpıyor. İthaki Yayınları’ndan çıkan eser şu anda ön siparişte, 5 Şubat’tan itibarense raflarda.