“44 Türk Masalı” Bu Kez Farklı Bir Baskıyla Karşımızda

44-turk-masali-kapak-1-ignac-kunos-ust2

Geçen yıl Tefrika Yayınları tarafından “44 Türk Peri Masalı” ismiyle çıkan kitap, şimdi ise Tuti Kitap etiketiyle okurlarla buluşuyor.

Bu sefer “44 Türk Masalı” ismiyle raflarda görünecek olan kitap, Macar Türkolog Ignác Kúnos tarafından 1914 yılında derlenmiş ve okuruna 44 farklı hikaye sunuyor.

Kitabın tanıtım metni şöyle:

44-turk-masali-kapak-2-ignac-kunos

Masallar umut kaynağıdır…
Kötülüklerden kurtulmanın mümkün olduğunu gösterirler ve hepsinde iyiler ödüllendirilir, kötüler ise cezalandırılır. Nihayet mutlu sona ulaşılır.

Bu âlem mucizelerle doludur…
Masallardaki sultanlar, şehzadeler, cesur köylüler, büyücüler, cadılar, ejderhalar ve devler gibi kahramanlar da gerçek dünyadakine benzer korkularla, felaketlerle karşı karşıyadır ama burada arzular gerçek olur. Bazen dervişler, bazen periler, bazen de konuşan hayvanlar kahramanların imdadına yetişir.

Ignácz Kúnos’un, Osmanlı Türkiyesi’ne yaptığı gezilerde derlediği masallardan oluşan ve 1913 yılı orijinal kopyasına sadece Northwestern Üniversitesi’nden ulaşılabilen “44 Türk Masalı” ülkemizde ilk defa yayımlanmaktadır. Ve bu kitaptaki hayal dünyasının kapıları sadece çocuklara değil, herkese açıktır…

Şimdiye kadar hiç dinlemediğiniz ve okumadığınız bu masalları keşfetmeye hazır mısınız?

Tuti Kitap bu muhteşem eseri aynı zamanda farklı kapak tasarımlarıyla da sunuyor okurlara. 2 farklı kapak seçeneği ile ilgililerin odağında olacağından şüphemiz yok. (Kapağın birini hemen üstte görmektesiniz, diğeri ise haberin altında yer almaktadır.)

Bu baskının çevirisi ise Ozan Mızrak’a ait. Türk kültürünün birbirinden farklı zamanlarından, değişik öykülerle karşılaşma fırsatına sahip olacağımız bu önemli eser, şu anda ön siparişte. 15’inden itibarense raflardaki yerini almaya başlayacak.

44-turk-masali-kapak-1-ignac-kunos