Göktuğ Canbaba’dan Yeni Kitap: Ayyaş Buda

ayyas-buda-ust

Göktuğ Canbaba’nın yeni öykü kitabı Ayyaş Buda çok yakında İthaki Yayınları etiketiyle bizlerle olacak.

Bir süredir yazın hayatına çocuklara yönelik kitaplarla devam eden Göktuğ Canbaba, önümüzdeki mart ayında köklerine geri döndüğü yepyeni bir hikâye kitabıyla eski okurlarını selamlamaya hazırlanıyor. Göktuğ Canbaba yeni kitabını sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu:

Yıllar sonra tekrar yeraltına dönmek. Gerçeküstü yolculuk hikayeleriyle serseri aydınlanmasının köklerini takip etmek. Hardy’nin ipek gibi saçları kozmosun rahminde dalgalanırken, deli otobüs şoförüyle evrenin sırlarını tartışmak, Brautigan soslu erişteyi eski tanrıların huzurunda kaşıklamak ve yerin metrelerce altındaki Ermondo’nun kanalizasyondan sızan metinlerini yakalamaya çalışmak…

Ayyaş Buda’nın arka kapak ve tanıtım metni ise şöyle:

ayyas-buda“Tümden geliyor ve güme gidiyordu, tüm OBEB ve OKEK’lerinin toplamı belki de ona evrenin sırlarını açıklayabilirdi ama bunlar benim umurumda değildi.”

Hayat, çukur ve tümseklerle dolu bir patika. Dünya, biçimsiz heykeller gibi dikildiğimiz bir yer. Ayyaş Buda, kozmik şakacıya karşı atılan bir kahkaha, mistik bir kılavuz.

Göktuğ Canbaba, bilge ağaçların kollarında huzurlu bir uykuya ya da uçurumun kenarında ayaklarımızı gıdıklayan bir rüzgârla konuşmaya çağırıyor bizi. Bu kitaptaki öyküler, kutsal ve sıradan dünyalar arasında yalın ayak koşma rekoru kırıyor, yeraltında adım atmaya başlayıp gerçeküstü bir yolda ilerliyor.

Ayyaş Buda, sorularla dolu bir hayata karşı icra edilen serseri bir serenat. Cevaplarımız bir yol düşümü uzakta…

Toplamda 28 öyküden oluşan Ayyaş Buda’nın editörlüğünü Yankı Enki, kapak çiziminiyse Biğkem Karavus üstleniyor. 4 Mart 2016 tarihinde raflardaki yerini alacak kitap şu anda ön siparişte. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.