Neil Gaiman’dan Yeni Kitap: The View From the Cheap Seats

The-View-from-the-Cheap-Seats-by-Neil-Gaiman-ust

Fantastik edebiyatın rock starı Neil Gaiman, bugüne dek yayınlandığı makalelerinden oluşan ilk kurgu dışı kitabını duyurdu.

Mezarlık Kitabı, Yokyer, Amerikan Tanrıları ve sayısız öykü… Bugüne dek hep Neil Gaiman’ın o engin hayal dünyasının kapılarını araladık kitaplarında. Ama bundan çok daha fazlasını yapabildiğini, düzyazılarda da fevkalade güzel işler ortaya koyabildiğini biliyorduk usta yazarın.

Philadelphia Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde yaptığı ve sizler için çevirdiğimiz Make Good Art (İyi Sanat Yapın) adlı ilham verici konuşmasını kim unutabilir ki? Ya da yakın arkadaşları, ustaları Ray Bradbury ile Terry Pratchett’ın ardından kaleme aldığı duygu yüklü anma yazılarını?

İşte yazarın yeni kitabı The View From the Cheap Seats (Ucuz Koltuklardan Manzara) tam da bu tarz yazılarının bir derlemesinden oluşuyor. Gaiman kitabını şu sözlerle özetliyor:

The-View-from-the-Cheap-Seats-by-Neil-GaimanGazetecilik dünyasından kaçıp uydurma şeylerin güvenli sahillerine sığınalı neredeyse 30 yıl oluyor. Yine de gerçek dünya hiçbir zaman çekip gitmedi ve ben de yıllar boyunca onun hakkında konuşup durdum. Kütüphaneler ve mülteciler hakkında yazdım, Oscar ödülleri için yas tuttum, sevdiğim kitaplardan bahsettim, çizgi romanların birer lale soğanı olmadığını anlattım, yaşayan ve aramızdan ayrılan arkadaşlarımdan bahsettim, karanlık zamanlarda devam etmemi sağlayan şeylerden ve insanlardan…

Şimdiyse kurgu dışı yazılarımdan oluşan, kalın bir kitap topladım. Aranızdan bazılarınıza ilham vereceğini ve aydınlatacağını, hatta belki de yeni yazarlar keşfetmenizi ya da kendi kitabınızı yazmaya sevk edeceğini umuyorum.

500 üzeri sayfadan oluşan kitapta Make Good Art’tan tutun da Terry Pratchett, Lou Reed ve Ray Bradbury gibi yazarların anma metinlerine; yazarın geçmişine; müziğe; çizgi romanlara; kütüphanelere ve kitapçılara; seyahate; peri masallarına; ilhama ve hayaletlere dair bir sürü konu olduğu söyleniyor. Neil Gaiman yeni kitabının kapağını Twitter üzerinden esprili bir şekilde duyurdu.

AMAN TANRIM KAFAMDAN ÇARKLAR ÇIKIYOR! Durun bir saniye, bu yeni bir kitabın kapağı.

The View From the Cheap Seats, İngiltere’de önümüzdeki mayıs ayının son gününde çıkacak. Dileriz bizler de en kısa sürede kendisine kavuşuruz.