Sandman Filminin Yönetmeni Ekipten Ayrıldı

sandman-ust

Uzun zamandır yapım aşamasında bulunan Sandman filminden kötü haber geldi ve Joseph Gordon-Levitt projeden ayrıldığını resmen açıkladı.

Neil Gaiman’ın efsanevi çizgi romanı Sandman’i sinemaya uyarlanma çalışmaları neredeyse üç yıldır devam ediyor. Film haklarını elinde bulunduran Warner Bros bu süreç içerisinde pek çok senarist ve yönetmenle şansını denedi. En ümit vaat edici olansa prodüktörlüğünü David Goyer’in (The Dark Knight Rises, Man Of Steel, Blade) senaristliğini Jack Thorne’un (Skins, Cast-offs) ve yönetmenliğini de Joseph Gordon-Levitt (Inception, The Dark Knight Rises) üstlendiği son ekipti.

Lâkin filmin hakları yakın zamanda Warner Bros’tan New Line’a geçti. Derken Joseph Gordon-Levitt geçtiğimiz hafta sonunda filmden ayrıldığını duyurarak hepimizi üzdü. Ünlü yönetmen Facebook sayfası üzerinden şu açıklamayı yaptı:

Eğer bu türden havadisleri takip etmeyi seviyorsanız bileceğiniz üzere bir süre önce David Goyer ile birlikte Neil Gaiman’ın Sandman eserini sinemaya uyarlamak üzere Warner Bros’la anlaştık. Neil’ın kendisi de ekibe baş yapımcı olarak katıldı ve harika bir senaristle, Jack Thorne’la anlaşarak çizgi roman dünyasının en çok sevilen, sınırları zorlayan eserlerinden birini uyarlama çalışmalarına şevkle başladık. Hâlâ çok yolumuz olmasına rağmen kaydettiğimiz ilerlemeden memnundum.

Eğer bu türden havadisleri takip etmeyi seviyorsanız bileceğiniz üzere Warner Bros kısa bir süre önce Vertigo Comics’ten (DC’nin bir alt kolu) çıkan tüm seriyi New Line’a kaydırdığında Sandman’in “hakları” (daha iyi bir terim olmadığından) el değiştirdi. Ve birkaç ay önce New Line’daki insanlarla Sandman’i bu kadar özel kılan şey ve filmin nasıl olabileceği/olması gerektiği konusunda anlaşamadığımızı fark ettim. O yüzden maalesef projeden ayrılmaya karar verdim.

Bu açıklamanın New Line’ın Eric Heisserer’i {Final Destination 5, The Thing (2011)} kadroya dâhil etmesinden 1 gün sonra yapılmasıysa dikkatlerden kaçmadı. Yeni yönetmenin kim olacağıysa henüz belli değil.