Ölümsüz Öyküler 2016 Kısa Öykü Yarışması Başlıyor!

olumsuz-oykuler

Ölümsüz Öyküler 2016 Kısa Öykü Yarışması‘nda katılım süreci başladı!

2001 yılında Xasiork adıyla verilmeye başlayan ödüller, 2014’ten beri Ölümsüz Öyküler olarak yoluna devam ediyor. Yarışma, genç yazarları teşvik edip fantastik edebiyata yeni kalemler kazandırmayı amaçlıyor.

İşte yarışmaya katılım ve değerlendirme süreci hakkında bilmeniz gerekenler:

YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI

– Öyküler fantastik, bilimkurgu, polisiye, gerilim, gizem, macera ve korku türlerinde olabilir. Bu türler dışında gönderilen eserler yarışmaya kabul edilmeyecektir.

– Öyküler Times New Roman, 12 punto, 1,5 satır aralığı ile yazılmış olmalıdır.

– Öyküler 2500 kelimeyi geçmemelidir.

– Katılımcılar yarışmaya sadece 1 (bir) öykü gönderebilirler.

– Öykünün daha önce hiçbir yerde basılı olarak yayımlanmamış olması gerekmektedir. Sanal ortamda yayınlanan öyküler yarışmaya gönderilebilir.

– Herhangi bir yarışmada ödül kazanmış öyküler değerlendirmeye alınmayacaktır.

ÖYKÜ DOSYALARININ GÖNDERİLMESİ

– Yarışmaya katılım için son tarih 1 Haziran 2016’dır.

– Katılımcılar eserlerini Word belgesi formatında gönderecektir.

– Öykünün yer aldığı Word belgesinde katılımcıya ait herhangi bir bilgi bulunmayacaktır ve bu belgenin adı öykünün adıyla aynı olacaktır.

– Katılımcılar BURADAN ulaşabilecekleri başvuru formundaki tüm alanları dolduracak ve belge adına kendi isim ve soy isimlerini vererek, öyküleri ile birlikte yarisma2016@olumsuzoykuler.com adresine göndereceklerdir.

– Yukarıdaki şartlara uymayan katılımcıların dosyaları kabul edilmeyecektir.

DEĞERLENDİRME SÜRECİ

– Gönderilen dosyalar değerlendirmeleri için jüri üyelerine ulaştırılacaktır. (Öyküler ön değerlendirme sürecinden geçirildikten sonra nihai liste jüriye gönderilecektir.)

– Yarışma sonunda üç adet öykü dereceye girecektir. Dereceye giren öyküler dışında başarılı görülen öykülere mansiyon ve başarı ödülü adı altında ödüller verilebilecektir.

– Jüri üyeleri dosyaları 15 Ağustos 2016 tarihine kadar değerlendirecektir. Ödül töreniyle ilgili detaylar, değerlendirme süreci sona erene kadar, Ölümsüz Öyküler’in internet sitesinden (www.olumsuzoykuler.com) duyurulacaktır.

Seran Demiral (Yazar), Haktan Kaan İçel (Yazar), Mehmet Berk Yaltırık (Yazar), Ozancan Demirışık (Editör, Çevirmen), Serdar Yıldız (Yazar), Yunus Emre Altanay (Yazar) ve Melik Tahir Şaştım (Sinemacı, Yazar) yarışmanın jüri ekibini oluşturuyor.

ÖDÜLLER

Birincilik Ödülü

Calibro Basic E – kitap Okuyucu.

İkincilik Ödülü

Yarışma için geçerli türlere katkıda bulunmuş yerli yazarların eserlerinden 10 kitaplık set.

Üçüncülük Ödülü

Yarışma için geçerli türlere katkıda bulunmuş yerli yazarların eserlerinden 5 kitaplık set.

Mansiyon Ödülü

Jüri mansiyon ödülü için öykü belirlediği takdirde, öyküler dereceye giren öykülerle birlikte Hiç Yayınları tarafından kitaplaştırılacaktır. Ayrıca yarışmacıya, yerli yazarların eserlerinden 2 kitaplık set hediye edilecektir.

 Başarı Ödülü

Jüri başarı ödülü için öykü belirlediği takdirde, öyküler dereceye giren ve mansiyon ödülü alan öykülerle birlikte Hiç Yayınları tarafından kitaplaştırılacaktır. Ayrıca yarışmacıya, yerli yazarların eserlerinden 2 kitaplık set hediye edilecektir.

2014 ve 2015‘teki yarışmalarda dereceye giren öyküleri kitaplaştıran Ölümsüz Öyküler, görünen o ki bu sene de aynı şekilde devam ediyor.