“Ajin” Mangası da Artık Türkçe!

ajin 1 ust

2016 kış döneminin ilgi çeken animelerinden Ajin, Gerekli Şeyler etiketiyle çıkan mangasının ilk sayısı raflardaki yerini almaya başladı!

Yayınevleri özellikle animeleriyle dikkat çeken mangaları eskiye nazaran çok daha hızlı bir şekilde dilimize kazandırıyor. Manga kültürünün her geçen gün yükselişe geçtiği ülkemizde bu tür gelişmeler oldukça sevindirici. Bunlardan son çıkanı ise Ajin oldu.

Animesiyle dikkatleri üzerine toplayan ve kış sezonunda çıkan, halihazırda devam eden seinen türü ilginç bir yapımdan bahsediyoruz. Farklı bir teknikle izleyenlerin karşısına gelen Ajin’in yayınevi tarafından paylaşılan ilk cildinin tanıtım yazısı şöyle:

On yedi yıl önce, afrika’da savaş alanında ölmeyen insanlar belirdi. O zamandan beri, çok az sayıdaki kişide görülen, hiçbir şekilde ölmeyen Ve hakkında hiçbir şey bilinmeyen bu yeni yaşam formuna insanlar “ajin” diyorlar.

Yaz tatilinden önce, japon bir lise öğrencisi eve dönerken trafik kazası deçirip ölür. Yeniden hayata dönen bu çocuğun başına çok büyük bir para ödülü konulmuştur. Böylece, herkesin karşı olduğu bu çocuğun kaçışı başlar.

ajin-1-kapakKaranlık bir atmosfer ve cesur sahneler sunan animede olaylar hızlı şekilde başlıyor. Baş karakterimiz Nagai Kei, duygusuz ve mantığıyla hareket eden bir kişiliğe sahiptir. Ajinler hakkında bir şeyler duymakla birlikte onlardan bahsetmemeyi yeğler, derslerine yoğunlaşır. Ama bir gün okuldan dönüş yolunda bir kamyonun altında kalarak ezilir ve hayatını kaybeder. Şok içindeki arkadaşları, şoförün kendilerine mazeret sunmasını yaşadıkları şokla dinlerken, Nagai’nin kalkıp onlara doğru yürümesi ayrı bir şok etkisi daha yaratır. Kei Nagai bir Ajin’dir…

Diğer animelerden farklı olarak iki boyutlu çizimler ve CGI’ın karışımdan oluşan bir teknikle sunulan animesi de izleyiciler ve özellikle manga okurları tarafından tam olarak geçer not almış değil. Söz konusu sebepten oluşan bazı senkronizasyon sorunları nedeniyle tepkiler almaya devam ediyor. Fakat mangasının oldukça beğenildiğini ve 13 bölümlük TV serisi haricinde bir de üçleme olarak filmi yapıldığını, hatta ilk bölümünün de yayınlandığı belirtmekte fayda var.

Gamon Sakurai’nin yazıp çizdiği ve Tsuina Miura’nın da yazımında yer aldığı Ajin 1 – Yarı İnsan, Gerekli Şeyler etiketiyle raflardaki yerini aldı. Eserin çevirisi İlke Güntan’a, editörlüğü de Özgün Mavuk’a ait. İyi okumalar!