Kayıp Rıhtım İnceliyor – “İkna Ulusu”

kr-inceliyor-ikna-ulusu

Kayıp Rıhtım İnceliyor adlı video serimizde sıra George Saunders’ın İkna Ulusu adlı öykü kitabında.

Video incelemelerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Sırada Phil’in Dehşet Verici Kısa Saltanatı ve Aralığın Onu gibi kitaplardan hatırladığımız Folio Ödüllü George Saunders’ın Delidolu Kitap tarafından dilimize kazandırılan, İkna Ulusu adlı öykü kitabı var.

Kitabımızın arka kapak yazısından bir kuple:

George Orwell, Kurt Vonnegut gibi yazarlarla karşılaştırılan Saunders, eğlenceli bir kurgu üzerine inşa ettiği İkna Ulusu’nda sistemin insan üzerinde yarattığı kuşatıcı etkiyi çarpıcı ve zihinden hiç çıkmayacak imgelerle veriyor. Kendine has üslubuyla mizahi yönü ağır basan distopik bir dünyayı resmeden Saunders’a göre kişisel tercihlerin bile sistemin elinde olduğu bir gelecek tasarımında özgürlük balonla şişirilmiş koca bir yanılsamadan ibaret…

Özgen Berkol Bilimkurgu Kütüphanesi’nde çektiğimiz videoya geçmeden önce henüz yolun çok başında olmamıza rağmen verdiğiniz destekten ve değerli beğenilerinizden ötürü hepinize çok teşekkür ederiz.

Ve elbette yeni videolarımızdan daha hızlı haberdar olabilmek için Youtube kanalımızı takip etmeyi unutmayın!

Hazal “Fırtınakıran” Çamur bizleri İkna Ulusu‘yla, tüketim toplumunun varacağı uç boyutlarda huzursuz bir yolculuğa çıkarıyor! İyi seyirler dileriz!