Doktorlar, Siberadamların 50. Yaş Günü İçin Buluşuyor!

doctor-who-comics-ust

Dokuzuncu, Onuncu, On Birinci ve On İkinci Doktor Who, beş sayılık bir mini çizgi roman serisi için bir araya geliyor!

BBC World Wide North America ve Titan Comics bu yaz çıkaracakları Doctor Who çizgi roman özel sayısı hakkında heyecan verici açıklamalarda bulundu. Söylediklerine göre beş kısımdan oluşacak bu özel seride Dokuzuncu, Onuncu, On Birinci ve On İkinci Doktorları bir arada görme fırsatına erişeceğiz. Hem de bu yıl 50. yaşlarını kutlamakta olan Siberadamların karşısında!

doctor-who-comicsDoktor’un azılı düşmanları Siberadamlar (Cybermen) içinde bulunduğumuz 2016 yılında 50. Yaşlarını kutluyorlar. Doctor Who’nun sıkı takipçilerinin de bildiği üzere kendileri dünyamızı ilk olarak 1966 yılında, Doktor’un henüz efsanevi aktör William Hartnell tarafından canlandırıldığı zamanlarda, “Onuncu Gezegen” adıyla yayınlanan bölümle teşrif etmiştilerdi. O yıldan itibaren defalarca sadece Doktorumuzun başına türlü çoraplar örmekle kalmayıp pek çok kez tüm insan medeniyetini de yok etmeye yeltenmişlerdi.

Titan Comics’in açıklamasına göre “Siberadamların Egemenliği” (Supremacy of the Cybermen) adını alacak olan özel seride Dokuzuncu Doktor (Christopher Eccleston), Onuncu Doktor (David Tennant), On Birinci Doktor (Matt Smith), On İkinci Doktor (Peter Capaldi) ve Doktor’un en sevilen yoldaşları Rose (Billie Piper) ve Captain Jack’i bir arada görebileceğiz!

Çok satan Sekizinci Doktor çizgi roman dizisinin yazarı George Mann ve unutulmaz Dokuzuncu Doktor serisinin yaratıcısı Cavan Scott ikilisi tarafından kaleme alınacak hikâyeleri Alessandro Vitti çizgilerle buluşturacak. Elimize ulaşan ilk bilgilere göre hikâye Gallifrey’in düşmüş ve sürülmüş lideri Rassilon’un Siberadamlar tarafından yakalanması ve bu sayede Siber dostlarımızın zaman yolculuğu yapmayı öğrenmeleriyle birlikte tüm evrenin kaderini tehdit edecek şekilde tarihin akışını değiştirmeleriyle alakalı olacak.

Bu özel serinin ilk sayısına 6 Temmuz 2016 Çarşamba günü muhtelif dijital mecralarda ve mağazalarda ulaşabileceğiz! Öyleyse, Allons-y!