Bilimkurgu Öyküleri Derlemesi “Dünyalılar” Yakında Raflarda!

dunyalilar-ust-1

TBD’nin (Türkiye Bilişim Derneği) Bilimkurgu Öyküleri yarışmasında derece alan öykülerden derlenen seçki yakında raflardaki yerini alıyor.

1998 yılından beri öykü yarışmasını sürdüren TBD’nin 2011 ve 2015 yılları arasında derece alan öykülerinin toplandığı güzel bir seçki okuyacağız yakında! İletişim Yayınları etiketi ile piyasaya sürülecek olan kitabın ön siparişi 13 Mayıs 2016’ya kadar devam ediyor.

İçerisinde 17 yazarın yer alacağı kitapta hepimizin yakından tanığı isimler de var. Peki kim bu kişiler? Sitemizde “Periyodik Neşriyat” olarak tanıdığımız, bize gerek yazıları ile gerekse proje çevirileriyle destek veren Bülent Özgün; daha önce İthaki Yayınları’ndan Ecel isimli kitabı çıkmış olan Funda Özlem Şeran; Bilimkurgu Kulübü sitesinde bilim, teknoloji, sinema, edebiyat gibi birçok dalda yazılar ve incelemeler yazan Sinan İpek; 2014 Gio Ödülleri illüstrasyon jürisi Murat Mıhçıoğlu; DG, Demir Dövme Öyküleri, Hayal Et Hikayeleri kitaplarıyla tanıdığımız Gio Ödüllü yazar Murat Başekim ve son olarak Galaktik Tiyatro adlı bilimkurgu öyküleri kitabının yazarı Tevfik Uyar.

Ayrıca Burçin Tetik, Deniz Uymaz, Can Oral,  Murat Kaya Beşiroğlu, Emel Altay, Özgür Tırpan, Ümit Yaşar Özkan, Özgür Hünel, Tolga Aydın, Emrah Koçak ve Savaş Zafer Şahin de birer öyküleriyle kitaptaki yerini alıyor.

171 sayfa olacak bu kolektif çalışmanın tanıtım bülteni ise şu şekilde:

dunyalilar-1Gezegeninize geldiğim on yedi yıldan beri büyük bir metropol yerine küçük bir Anadolu kasabasında yaşamam, fiziksel farklılığımı saklamama yardım etti. Esnafın, ahalinin benim hakkımda kendince teorileri var. Cin çarpması, akraba evliliği, küçükken geçirilen havale gibi. Bunların hepsi “uzaylı” olmaktan daha sıradan şeyler olduğu için hiçbirini yalanlamadım. Kendimi öyle veya böyle kabul ettirdim sayılır. Galaksiler, androidler, eşçipler, virüsler, bitimsiz kıyametler, helijetler, neon pigmentler, tekno operalar, kronal giyotinler, çıtırdayan moleküller ve tabii ki muammalı uzaylılar… Ve karşılarında endişeli, öfkeli ve rekabetçi türdeşlerimiz… Sonra insanlığa mesajı olan çirkin bir karpuz şarkı söylemeye başlıyor. Sonra Akbil basıp Laleli tramvayına binerek ışınlanıyorlar…

Biraz insan biraz robot, biraz dünyalı biraz uzaylı, biraz hologram biraz gerçek…”

Kitabın editörlüğünü Levent Cantek, yayına hazırlığını Duygu Çayırcıoğlu ve Özgür Tacer üstleniyor. Kitabın kapak tasarımı ise Deniz Karagül’e ait.

13 Mayıs’tan itibaren raflardaki yerini alacak olan Dünyalılar’ı sabırsızlıkla bekliyor, şimdiden iyi okumalar diliyoruz.