Yunus Nadi Ödülleri Sahiplerini Buldu!

yunus-nadi-odulleri

Yunus Nadi Ödülleri‘nin bu seneki sahipleri belli oldu! Roman dalında Sema Kaygusuz, öyküde Yalçın Tosun ve İnan Çetin, şiirdeyse Erdal Alova bu önemli ödülün sahibi oldu.

1946’dan beri Cumhuriyet Gazetesi tarafından düzenlenen ve “çağdaş uygarlığa giden yolun fikir, sanat, kültür, bilim yolu” olduğu inancıyla, bu alandaki çabaları desteklemek ve özendirmek amacıyla verilen Yunus Nadi Ödülleri‘nin bu seneki sahipleri belli oldu.

Sema Kaygusuz, Barbarın Kahkahası adlı romanıyla Yunus Nadi Roman Ödülü’nü alırken; Yunus Nadi Öykü Ödülü, Bir Nedene Sunuldum kitabıyla Yalçın Tosun‘a ve Kureyş’in Kurtları kitabıyla İnan Çetin‘e gitti. Erdal Alova ise Antik Çağ Anadolu’sundan insan manzaraları sunduğu Birinci Çoğul Şarkı adlı kitabıyla şiir dalında Yunus Nadi Şiir Ödülü’nün sahibi oldu.

Yunus Nadi Ödülleri’nin öykü kategorisi jürisinde Hikmet Altınkaynak, Sezer Ateş Ayvaz, Metin Celâl, Nursel Duruel ve Seval Şahin; roman kategorisi jürisinde Ahmet Cemal, Turhan Günay, Handan İnci, Güray Öz ve Yüksel Pazarkaya; şiir kategorisi jürisinde ise Ataol Behramoğlu, Egemen Berköz, Muzaffer İlhan Erdost, Turgay Fişekçi ve Doğan Hızlan bulunmaktaydı.