Çoğul! Dergi İkinci Sayısıyla Raflarda!

cogul2_ust

Geçtiğimiz mart ayında edebiyat dünyasına sıcak bir başlangıç yapan iki aylık Kültür, Edebiyat, Sanat Dergisi Çoğul!‘un ikinci sayısı çıktı!

Mayıs-Haziran 2016 tarihli ikinci sayı, yine dopdolu! Gelin tanıtım bültenine hep beraber göz atalım:

“Selin Arslan, Volkan Taşkın ve Zehra Hande Gönüllü’nün mimari; Can Semercioğlu’nun psikanalizcogul2_kapak
üzerinden değişim kavramına yaklaştığı yazıların ilgi uyandıracağını düşünüyoruz. Merve Koçak Kurt Mo Yan’ın Değişim adlı uzun öyküsünden, Hande Demirli ise Erhan Bener’in Kedi ve Ölüm romanından yola çıkarak kavramın izini sürdü. Tanıl Bora, editörlüğünü yaptığı İnşaat Ya Resullullah’ın macerasını anlattı. Değişimin kadınlarla geleceği görüşünden hareketle sorularımızı yönelttiğimiz isimler ise şöyle sıralandı: Asuman Susam, Berna Durmaz, Betül Dünder, Emel Kaya, Emel Koşar, Melike Uzun, Nil Sakman, Seval Şahin, Şule Gürbüz.”

Enis Batur‘un şiir üzerine kısa ama yoğun bir yazı kaleme aldığı Çoğul!‘da, Tuğrul Tanyol da en yeni şiiri ile dergideki yerini alıyor.

Bu sayının şairleri: Meryem Coşkunca, Neslihan Yalman, Nilgün Çelik, Olcay Özmen ve Umut Göksal.

Öykücüleriyse: Alper Beşe, Enver Yunusoğlu, Fatma Nuran Avcı, Hande Gündüz, Nazlı Karabıyıkoğlu, Ömer İzgeç, Ömür İklim Demir ve Selen Öngürü.

“Anıl Altın’ın Nathaniel Hawthorne’dan çevirdiği öykü ve Hamim Bayram’ın İbn Kemal’den çevirdiği metin ile başka iklimlere açılmanın ilk adımlarını atıyoruz.

Elif Türker ile Sabri Gürses’in mektupları bu kez çeviri sorunlarını aşarak okuma/yazma serüvenlerinin koridorlarında yol alıyor.”

Çoğul! yeni ve güçlü adımlarla  yoluna devam ediyor!