Kayıt Ol

Dark Sun

Çevrimdışı ryuk

  • ***
  • 497
  • Rom: 25
  • ne değiştirebilir bir insanın doğasını?
    • Profili Görüntüle
Dark Sun
« : 23 Aralık 2011, 02:39:36 »


Dark Sun nedir? diye sorulduğunda, doğrudan şu cevabı veririm: D&D'nin Mad Max'idir Dark Sun.



Toz toprak dolu bir dünya burası. Ne Faerun kadar cıvıltılı ve canlı, ne de Krynn kadar epik. Athas'ta ne onurlu şövalyeler görebilirsiniz, ne de görkemli ejderhalar. Burada bütün dünya son nefesini vermeye hazırlanıyor gibidir her an. Ama bu durum Athas'ın sakinlerinin zerre kadar umurlarında değildir. Onların tek derdi, ölmekte olan bir dünyada kendileri de ölüp gitmeden önce (burada ölümler de diğer dünyalarda olmadığı kadar rezil ve sefilcedir) bir gün daha görmektir.

Athas post-apocalyptic (yıkım sonrası) bir dünyadır. Bir zamanlar diğer material planeler gibi çeşitli bir coğrafi ve doğal zenginliği barındırırken (buradan planeler atlasına ulaşabilirsiniz) zaman içinde yaşanan savaşlar, dünyadaki büyücülerin farklı bir büyü kaynağı kullanmaya başlaması (buna daha sonra değineceğim) ve yapılan pek çok "hata" yüzünden yaşanan büyük yıkımlar sonucu şimdiki haline gelmiştir. Artık büyük kısmı çölleşmiştir, pek çok canlı ve ırk evrimleşip (hem kültürel hem de fiziksel olarak evrimleşiyorlar) bizim diğer dünyalardaki bildiğimiz hallerinden oldukça uzaklaşmış, aynı zamanda dünyada kullanılabilir ve ulaşılabilir durumdaki metal miktarı da oldukça azalmıştır. Athas'ta çelik kılıç taşıyan biri, oldukça varlıklı sayılır.


Düşenin dostu olmadığından mıdır bilinmez ama tanrılar bile terketmiştir bu yaşlı,buruşuk ve hiç bir çekiciliği kalmamış dünyayı. Athas'ta hiç tanrı yoktur. Kaos ve yıkımın tanrıları bile.

Belli başlı birkaç şehrin ve vahaların dışında kalan yerlerde hayat çok zordur. Çoğu kişi bu yüzden şehir krallıklarında yaşamaktadır. Tanrıların yokluğundan meydanı boş bulan krallar, şehirlerinde birer firavun edasıyla "tanrı-kral" gibi takılmaktadır; aslında bu kralların çoğu öyle ya da böyle doğaüstü güçler edinmiş, bu gücün kaynağını da kimseye kaptırmaya niyeti olmayan varlıklardır (evet bildiğimiz ırklardan değil kralların çoğu)  Şehirlerin dışında yağmacı çeteler, mataranızdaki bir yudum suyu ve damarlarınızdaki kanı içebilmek için sizi öldürebilecek vahşi çöl kabileleriolduğu için her gezginin aynı zamanda iyi bir savaşçı olması gerekir; ama iyi savaşmaktan başka bir vasfı olmayanların gideceği tek yer şehrin arenası ya da yönetimdeki hatrı sayılır kişilerin muhafız alayı olabilir. Özel olarak çölde nasıl hayatta kalınacağını bilmiyorsanız, vereceğiniz en doğru karar yaşadığınız şehrin surlarının dışına hiç adım atmamaktır. Zaten çoğu kişi de doğduğu şehrin dışına hiç çıkmadan yaşar ve ölür.  

Bu dünyadaki bazı ırklara bir bakalım

*İnsanlar yine her yönden ortalama olan ırk. sadece biraz daha "kavruk" olmuşlar zamanla ama yine bildiğimiz insanlar:)



*Elfler artık insanlardan daha uzun boylular fakat hala ince ve narin sayılırlar. Bir Athas elfi eğer yaralı, yorgun veya aç-susuz değilse ağır tempoda neredeyse tüm gün koşabilir. Elfler bildiğimiz gibi asil ve zarif de değiller artık. Bu dünyanın mafyası elflerdir. Çoğu pis iş onlardan soruluyor. "Elfin elften başka dostu yoktur" felsefesiyle yaşıyorlar.

Spoiler: Göster


*Cüceler ise eskisi gibi gür sakallarıyla dolaşmıyor taştan oyma saraylarında. Artık aralarındaki o eski bağ kalmamıştır; eski şan-şeref dolu tarihlerini unutalı belkide binyıllar olmuştur. Çoğu gladyatör ya da paralı asker olarak yaşamaktadır ya da damızlık olarak tutulmaktadırlar.

*Mul. "Mul"ler, damızlık cüceler ile insanların çiftleştirilmesi yoluyla türetilmiştir. Cücelerden daha çevik ve esnek, insanlardan daha kuvvetli ve dayanıklıdırlar. Aynı zamanda hepsi kısırdır ve vücutlarında saç-sakal dahil hiç bir tüy çıkmaz.

Spoiler: Göster


*Halflingler de eski sempatik hallerini kaybetmiş, daha iri ve kaslı bir ırk haline gelmişlerdir. Bazılarının yamyam olması ile kötü bir üne de sahip olmuşlardır.

*Thri-kreen: Bu çok ilginç bir ırk :) buradan ve buradan şekil-şemalleri hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Yakınlarda bunlardan varsa; iyi geçinmeniz, kafalamanız tavsiye olunur. Bu yaratıklar çok iyi savaşçıdır ve çölde hayatta kalma konusunda ustadırlar(su ve besin ihtiyaçları bir insanın yarısı kadar). aynı zamanda uyumaya da ihtiyaç duymazlar. Vücutlarının dışındaki kitin tabakası onlar için doğal bir zırhtır ve bu tabaka için onları avlayıp zırh-silah ustalarına cesetlerini satan avcılar vardır. Thri-keenlergenellikle 5-10 kişilik gruplar halinde yaşarlar. Zaman zaman şehir arenalarına gladyatör olarak alındıkları olur. Elf etinin tadını çok severler (yarı elfler için de geçerli aynı şey), bu yüzden elfler de "kreen"lere (genelde böyle bahsedilir isimlerinden) gıcıktır.



Dark sun dünyasında en sevdiğim şeylerden biri de metalin çok az oluşu. Metal az olduğu için kılıca nadiren raslanıyor ve kılıç harici silahlarda büyük bir çeşit zenginliği var. Bu durumun hoşuma gitmesinin sebebi her nasılsa insanların "eskiçağ" silahı olarak sadece kılcı düşünmeleri. Oysa ki kılıç dışında pek çok güzel silah mevcut. Dark sun'da metal azlığı nedeniyle kitinden, kemikten, başka malzemelerden yapılmış çok ilginç silahlar var. Bu silahların bir kısmı oldukça mantıksız (fantastik bir dünya için bile mantıksız sayılabilecek) silahlar. Ben burada elimden gelenleri ve bence mantıklı olanları açıklayacağım.




*Singing Sticks: Hafif ve esnek tahtadan yapılmış, üçbuçuk-dört karış uzunluğunda iki adet sopa. Kullanılış şekli kali-escrimaya benziyor olsa gerek(bu kısmı benim düşüncem). Defansif ve ofansif çevirme teknikleri ile kullanıldığında gayet etkili ve hızlı olan, dövüş sırasında zedelense ya da kırılsa pek üzülmeyeceğiniz, yapılması son derece kolay ucuz ve estetik(bazı singing sticks ustaları, yetenekli nakkaşlara kendi sopalarının üzerine işlemeler yaptırırlar)bir silah. Tek kötü yanı "kabuklu" ya da zırhlı rakiplere karşı pek etkili olmaması. Ama zaten Athas'ın kavurucu sıcağında zırh giyen savaşçı sayısı çok çok azdır.

*Alhulak: Topuzun Athas versiyonu.

*Cahulak: Singing Sticks'ten sonra en sevdiğim silah.Alhulak'a benziyor fakat bu sefer hem iki tane topuzunuz var, hem de birini fırlatıp düşmanı ipe dolayarak tuzağa düşürmeniz mümkün. Ama kullanılması zor ve özel yetenek isteyen bir silah.kullanılışı

*Trikal: Bir nevi pole-axe

*Chatchka: "Kreenlerin" kullanmayı çok sevdiği bir çeşit shuriken.

*Gythka : Trident benzeri bir silah. Tek farklı bunun çift taraflı olması. Thri-kreenler pek bir sever bunu.

*Carrikal: "Mekillot" adında oldukça büyük bir hayvanın(genelde yük hayvanı olarak kullanılır) çene kemiğinden yapılmış bir tür balta.

*Tortoise Blade: Bir kaplumbağa kabuğuna bileylenmiş bir kitin parçası eklenmiş. Böylece hem kalkan hem de silah olarak kullanılabilecek bir ale yapılmış.

*Impaler: Çift taraflı bir kazmadır aslında bu silah. Zırhlı (ya da kabuklu) düşmanlara karşı oldukça etkilidir.

*Quabone: Kemiğin üzerine(ahşap da olabilir) küçük bileyli kitin parçalarının ve sivri taşların kakılmasıyla yapılmış bir tür gürz.

*Yay ve oklar bildiğimiz gibi.

Bu arada Athas'ta enchanted yani "efsunlu" silahlara pek rastlanmaz. Onun yerine silah ve eşyalar "adi - normal - usa işi - çok usta işi :) " şeklinde sınıflandırılmaktadır genellikle.

Bunlar da oyundaki "usta işi" zırh modellerinden birkaçı.


Bu arada normalde oyunun kurallar kitabında adı geçmeyen fakat benim oyun yönetirken oyunculara alternatif olarak sunduğum bazı silahlar var.Buraya bağlantı ekliyorum. Bağlantıda göreceğiniz silahlarda zincir yerine halat, kesici metal kısımlar yerine de bileyli kitin hayal edin. Eğer isterseniz bağlantıdaki silahlar ile ilgili bir açıklama da yazabilirim.

NOT: gecenin bir yarısı kafamın çalışabildiği kadarıyla bu kadarını yazabildim. Daha zinde olduğum bir gün düzeltmeler yapacağım. Sınıfları de daha bir çok detayı da ekleyeceğim. Yazım hatalarım varsa affola.
Fikirlerim için ölmeyi göze alamam çünkü yanılıyor olabilirim - Bertrand Russel

İyi bir fikir üretmek için, pek çok fikir bilmek gerekir:

* Yeni başlayanlar için FRP

* Fantastik edebiyata yeni başlayanlar ve bu türde ilerlemek isteyenler için

* Kılıçlar ve diğer eskiçağ silahları hakkında

* Dark Sun


* Distopya Korkuları

Daha fazlası için: Index

Çevrimdışı Baal Adramelech

  • *****
  • 1837
  • Rom: 59
  • The Hermit
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dark Sun
« Yanıtla #1 : 23 Aralık 2011, 03:14:51 »
Dark Sun bilen birisi. Saygılar.

*şapkasını çıkartır*

Lütfen devam et.
#rekt

Çevrimdışı ryuk

  • ***
  • 497
  • Rom: 25
  • ne değiştirebilir bir insanın doğasını?
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dark Sun
« Yanıtla #2 : 24 Aralık 2011, 15:52:04 »
Teşekkür ediyor ve Athas'ta seçebileceğiniz sınıfları kabaca anlatarak devam ediyorum. Önceden belirttiğim gibi yine zaman buldukça mesajlarımı düzenleyerek bazı eklemeler yapacağım. Başlangıçta yaptığım tanımlar biraz yüzeysel olacak çünkü büyük kısmını aklımda kaldığı kadarıyla anlatıyorum.



Fighther, barbarian ve thief gibi sınıflar bildiğimiz gibi yine.

Rangerlar için önemli olan bir özellik var burada. Birincisi bu sınıfın çölde hayatta kalma becerisi bariz bir şekilde yüksek (desert survival diye bir skilleri vardı sanırım ama adını net bir şekilde hatırlamıyorum). Aynı zamanda çölde su bulmaya yarayan "sense water" yeteneği kendiliğinden geliyor bu sınıfı seçtiğinizde.

Druidler bu dünyada diğer tüm dünyalarda olduğundan daha önemli. Athas'ın druidleri gezgin olarak yollara düşer, bağlanabilecekleri bir bölge buldukları zaman (bir çeşit 6. his ile seziyorlar bunu) bu bölgeye yerleşip, buraya "hayatı" getirerek ( tohumlar ekerek vb. orayı yaşanabilir bir yer haline getiriyorlar) ömürlerinin kalanını buranın koruyucusu olarak geçiriyorlar.

Gladyatörler: Her ırktan olabilirler. Gladyatörlerin en önemli özelliği (ve avantajları) her çeşit silaha dair proficiency sahibi olmalarıdır. Yani hiç bir silah onlara yabancı değildir, genelde bir silahta ustalaşmayı tercih ederler ama diğer silahları da idare eder şekilde kullanabilirler. Bu hayatı uzun süedir yaşayan bir gladyatör arenada bu dünyada yaşayan çoğu yaratık türüyle savaşmış, farklı silahlar kullanan rakiplerle karşılaşmıştır. Bu yüzden gladyatörler genel olarak "teke tek savaş" konusunda standart fighter sınıfına göre daha geniş vizyon sahibi kişilerdir Athas'ta(bazıları küçük gruplara da nasıl liderlik edileceğini bilir, çünkü bazı şehirlerin arenalarında takımlar halinde de dövüşler düzenlenir). Strateji kurmayı, farklı taktiklerle dövüşen rakiplere nasıl karşı-taktik geliştireceklerini iyi bilen tecrübeli gladyatörler bazen azad edilip şehir ordularına bir tür "danışman subay" olarak alınmakta ya da ticaret kervanlarına elit muhafızlar olarak hizmet etmektedir.

Şimdi özellikle Athas'ta borusu çok öten ya da diğer dünyalara karşı burada daha önem kazanan sınıfları anlatmak istiyorum. Bilindiği gibi Athas hem büyü yapmayı sağlayan eterik enerjinin, "arcane" gücün, hem de silah yapmakta kullanılacak metalin kıt olduğu bir dünya olduğu için bu sayacağım sınıflar önem kazanmakta.

Psionic: Beyin güçlerini oldukça geliştirmiş( hani kaçık bükenler var ya, onun ileri seviyesini düşünün), Büyü gücüyle olmasa da zihinsel güçleriyle Faerun gibi dünyaların baba büyücülerini pataklayacak kudrette kişilerdir bunlar. Korkulası adamlardır aynı zamanda çünkü bir adamın savaşçı olup olmadığı fiziğinden ,büyücü olup olmadığı hal ve hareketlerinden, hırsız olduğu da sinsiliğinden az çok anlaşılabilirken kimin psionic olduğu; kimin olmadığı hiç belli olmaz. Bu adamlar dışarı hiç renk vermezler. Örneğin sokakta "bunu fiskemle öldürürüm" diyeceğiniz gariban bir dilenciya çatarsınız, adam psionic çıkar ve canınıza okur.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Büyücüler:
Burada büyü sisteminin farklı olduğunu söylemiştim. Athas'ta büyü 'hayattan' güç alır. Yani büyü yapmak için bir şeyin yaşam enerjisini kullanmalısınız.

Defiler: genelde "evil" olur bunlar. Bir defiler büyü yaptığında yaşam gücünü emdiği şeyin başına gelenler zerre kadar umrunda olmaz. Ormanın ortasında büyü yapan bir defiler, ormandaki tüm ağaçların bir anda kuruyuvermesine neden olabilir. Zaten Athas'ı da bu hale gelmesinde bu büyücü sınıfının payı neredeyse yüzde doksandır. Çevrelerindeki hayatı alır ve onu kullanarak büyü yaparken zamanla kendileri de çürürler. Belli bir level'dan sonra defilerların fiziksel görünüşlerinde bariz çöküşler gözlemlenir. Bu işlerden anlamayan biri, bu kişinin defiler mı yoksa sadece yaşlı, yorgun, yoksa çirkin mi olduğunu farkedemezken; işi bilenler dış görünüşüne bakarak kimin defiler olup olmadığını anlayabilirler. Athas'ta defilerlar hiç mi hiç sevilmez. Nazi almanyasındaki yahudiler gibi kimliklerini gizleyerek yaşamak zorundadırlar şehirlerde.

Preserver: Defilerların aksine bunlar genelde iyi insanlardır. Büyü yaparken asla yaşam kaynağını sonuna kadar tüketmez, onu kendini yenilemesine olanak verecek şekilde idareli olarak kullanırlar. Gelin görün ki
Athas'ın cahil halkı defiler ile preserver arasındaki farkı bilmez. Onların gözünde büyü yapan herkes lanetlidir.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Monk: Athas'ta metalin kıt olduğundan bahsetmiştik. Dolayısıyla pek kaliteli değil silahlar. Bu durumu görüp, "o zaman ben de kendim bir silah olmalıyım" felsefesiyle yaşayan kişilerdir monklar. Farklı dövüş sanatlarında ustalaşmak için yıllarca çalışır, örneğin parmak uçlarıyla vurarak bir thri-kreenin kabuğunu delecek, tek yumrukta bir insanın kafatasını parçalayabilecek hale gelirler. Çoğu sistemin aksine Athas'ta bu savaşçıların eğitim gördüğü manastırlar ya da şaholin tapınağı benzeri yerler yoktur. Çoğu tekniklerini gezgin keşişlerin peşine takılarak öğrenir ya da kendi kendini eğitir. Hatta bazıları psionik güçlerini de geliştirip pai-mei ile yodanın birleşimi gibi bir hale gelirler. Fakat monkları düşününce  gözünüzün önününe hemen uzakdoğu dövüş sanatlarının ustalarına benzer tipler gelmesin. Evet, burada monklar silahsız dövüşün ustalarıdır fakat şaholin rahiplerinden ya da karatecilerden çok şöyle bir görünüşe sahipler:

Spoiler: Göster



Cleric: Bu dünyada tanrılar yoktur. Clericler bağlanacak tanrılar yerine elementlerin güçleri hakkında uzmanlaşırlar burada. Ara sıra şüpleheniyorum "acaba avatar-the last airbender çizgifilminin senaryosu buradan mı çalındı?" diye. Çünkü mantık aşağı yukarı ondaki gibi .Dört elemente hükmetmek ve onları "bükmek" üzerine uzmanlaşan kişiler bu clericler.

Fikirlerim için ölmeyi göze alamam çünkü yanılıyor olabilirim - Bertrand Russel

İyi bir fikir üretmek için, pek çok fikir bilmek gerekir:

* Yeni başlayanlar için FRP

* Fantastik edebiyata yeni başlayanlar ve bu türde ilerlemek isteyenler için

* Kılıçlar ve diğer eskiçağ silahları hakkında

* Dark Sun


* Distopya Korkuları

Daha fazlası için: Index

Çevrimdışı ryuk

  • ***
  • 497
  • Rom: 25
  • ne değiştirebilir bir insanın doğasını?
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dark Sun
« Yanıtla #3 : 04 Şubat 2012, 13:59:59 »
Dünyanın genel olarak neye benzediğini anlattıktan, silahları ve karakter sınıflarını yüzeysel olarak anlattıktan sonra yeni bir yüzeysellik: Athas'taki şehirler ve bu şehirlerde işlerin nasıl yürüdüğü konusunu anlatacağım sizlere.



Daha önce söylediğim gibi Athas'ta hayat zordur. Kişiye sunulan en güvenli yaşam, bir şehrin surlarının içinde olandır. Çünkü dışarıda hem çölün çetin doğa şartlarıyla hem de binbir türlü yırtıcı yaratıkla, vahşi çöl kabileleriyle ve onları gördükten sonra geri dönüp anlatan hiç olmadığı için bilinmez kalan tehlikelerle yüzleşirsiniz.

Her şehir kendine özgü olsa da; hepsinin bazı ortak özellikleri vardır:

Kamu binaları, askeri binalar, zengin kişileri evleri vb... binalar taştan; tapınaklar ve saray pahalı ve oymalı-kakmalı taşlardan inşa edilmiş iken, avam tabakanın evleri genelde kerpiçtendir.

Bazı şehrin içinde (genelde saray çevresinde olur) büyük bahçeler ve yapay göller bulunur.

Her şehrin kendine has kanunları mevcut. O yüzden bir yere ilk defa gidiyorsanız dikkatli olmanızda fayda vardır çünkü hiç tahmin edemeyeceğiniz bir şey (örneğin metal silah taşımak, yanınızda büyü parşomenleri bulundurmak) o şehirde suç olabilir; sonuç olarak zigguratta kurban edilirsiniz, köle olarak satılırsınız, başınıza saçma sapan bir çok şey gelebilir.

Elflerin yaşadığı bölgeler şehirde pis işlerin döndüğü yerlerdir. hırsızlar loncası, çalıntı-kaçak mal satınalan tüccarlar, kiralık katiller vb... hep buralarda toplanmıştır.

Tahmin edeceğiniz gibi bu dünyada şehirler hep su bulmanın kolay olduğu yerlere kurulmuştur. Tüm şehirlerin çok güçlü bir savunma gücü ve sağlam surları vardır. Yeteri kadar güçlü bir savunmaya sahip olmayan yüzlerce şehir, tek gecede talan edilerek yok edilmiştir.

Şehirlerde halk iki şekilde afyonlanır. Afyonhanelerden biri gladyatör dövüşlerinin yapıldığı arena (ki bu konu için TSR ayrı bir kural kitapçığı bile çıkarmıştır) diğeri de 'doğa üstü güçlere', 'kadim savaşçılara' ya da 'büyücü kral'a adanmış tapınaklar olan ziggurattır.
Hatta Tyr şehrinde ziggurat ile arena adeta bütünleşmiştir:



Şehir yönetimi:

Surlarla çevrili her şehir bir "büyücü kral" tarafından yönetilir (Athas'ta büyücülerin sevilmediğinden bahsetmiştik değil mi). Halklarını demir yumrukla yöneten kralların diğer dünyalardaki büyücülerinkini kat kat aşan büyü yetenekleri olmasa kim bilir; belki de şehirleri çoktan engin çöller tarafından yutulmuş olurdu. Bu kralların tam olarak nasıl dünyaya geldiğini, güçlerinin kaynağının ne olduğunu kimse tam olarak bilmez.

Kralların hepsi ya aynı zamanda çok güçlü bir "psionic"tir (bir önceki mesajımda bu sunuftan bahsetmiştim) ya da emirleri altında çalışan psionicler vardır.

Hiyerarşinin bir sonraki basamağında ise tapınakçılar bulunur. Tapınakçıların kendi içlerinde yine bir hiyerarşi vardır. Bir kısmı şehrin en elit askerleri ve aynı zamanda büyücü kralın özel muhafızlarının büyük kısmını oluşturan "tapınak şövalyeleri", zigguratlarda yapılan kurban törenlerinden sorumlu rahipler, bürokratlar vb... Kısaca saray ve tapınak civarında bulunan demirbaş kişiler (kral hariç) tapınakçılar ve krala bağlı psioniclerdir.  



Fikirlerim için ölmeyi göze alamam çünkü yanılıyor olabilirim - Bertrand Russel

İyi bir fikir üretmek için, pek çok fikir bilmek gerekir:

* Yeni başlayanlar için FRP

* Fantastik edebiyata yeni başlayanlar ve bu türde ilerlemek isteyenler için

* Kılıçlar ve diğer eskiçağ silahları hakkında

* Dark Sun


* Distopya Korkuları

Daha fazlası için: Index

Çevrimdışı OZ

  • ***
  • 401
  • Rom: 5
  • Melanj
    • Profili Görüntüle
    • http://bortubocekgaleri.com/
Ynt: Dark Sun
« Yanıtla #4 : 04 Şubat 2012, 14:20:38 »
Bunun yayınlanan tek kitabını okumuştum. Tamamen %100 kötülerden oluşan bir dünya sanıyodum ama beklentim boş çıkmıştı. Keşke öyle olsaydı. Belki öyleydi ama kitap değildi öf.
"Rebellions are built on hope"

Çevrimdışı ryuk

  • ***
  • 497
  • Rom: 25
  • ne değiştirebilir bir insanın doğasını?
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dark Sun
« Yanıtla #5 : 04 Şubat 2012, 15:12:46 »
Nasıl açıklayacağımı tam olarak bilmiyorum ama zaten darksundaki allignment kavramı diğer dünyalarınkinden biraz farklı.
Benim kafamda canlanan Athas, klasik d&d allingmentine göre %90'ın "chaotic neutral with evil tendencies" olduğu bir yer. Zaten dünya o kadar zorlu bir yer ki "iyi ve fedakar" olanlar yaşam savaşının daha başında eleniyor.

Okuduğunuz kitap Ankira tarafından mı yayınlanmıştı? Hiç okuyamamıştım ama içten içe de hep merak etmiştim nasıl bir kitap olduğunu.
Fikirlerim için ölmeyi göze alamam çünkü yanılıyor olabilirim - Bertrand Russel

İyi bir fikir üretmek için, pek çok fikir bilmek gerekir:

* Yeni başlayanlar için FRP

* Fantastik edebiyata yeni başlayanlar ve bu türde ilerlemek isteyenler için

* Kılıçlar ve diğer eskiçağ silahları hakkında

* Dark Sun


* Distopya Korkuları

Daha fazlası için: Index

Çevrimdışı OZ

  • ***
  • 401
  • Rom: 5
  • Melanj
    • Profili Görüntüle
    • http://bortubocekgaleri.com/
Ynt: Dark Sun
« Yanıtla #6 : 05 Şubat 2012, 23:52:25 »
Nasıl açıklayacağımı tam olarak bilmiyorum ama zaten darksundaki allignment kavramı diğer dünyalarınkinden biraz farklı.
Benim kafamda canlanan Athas, klasik d&d allingmentine göre %90'ın "chaotic neutral with evil tendencies" olduğu bir yer. Zaten dünya o kadar zorlu bir yer ki "iyi ve fedakar" olanlar yaşam savaşının daha başında eleniyor.

Okuduğunuz kitap Ankira tarafından mı yayınlanmıştı? Hiç okuyamamıştım ama içten içe de hep merak etmiştim nasıl bir kitap olduğunu.

Ankira. Kolay okunan bir kitap, çok çok sıkıcı değil. Dark Sun ile ilgileniyorsanız okumalısınız diye düşünüyorum. Çünkü bizde yayınlanan tek kitap bu. Ama beklentim farklıydı değiğim gibi. Salt kötülük ve çöl bekliyordum. Evet onlar var ama benim aradığım kadar yoktu. Yine de değişik bir tatdı okuyalı da çok oldu.
"Rebellions are built on hope"

Çevrimdışı Acmert

  • **
  • 268
  • Rom: 24
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dark Sun
« Yanıtla #7 : 11 Ekim 2012, 19:06:09 »
Yayınlanan kitabı buldum, çok şaşırdım. Dark Sun'ın ünlü bir seri olduğunu düşünüyordum ancak 2004'ten beri hiç bir kitabının yayınlanmamasına çok şaşırdım.

Çevrimdışı ryuk

  • ***
  • 497
  • Rom: 25
  • ne değiştirebilir bir insanın doğasını?
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dark Sun
« Yanıtla #8 : 11 Ekim 2012, 19:59:20 »
Çok eski bir sistem Dark Sun. Ama ne yazık ki pek de ünlü değil; sanırım nedeni çoğu kılıç-kalkan frpcisinin ya da okurunun sevdiği türden "parlak zırhlı mağrur şövalyeler" ve destansı mücadeleler sunmaması. Diğerlerine göre daha karamsar, daha az görkemli bir dünya Athas.

Dark Sun'ın güzelliğini görebilmek için cilalı olmayan, makyajsız şeylerin estetiğini yakalayabilen gözler gerek.

İlgilenenlerin olduğunu görmek güzel :) Umarım zamanla daha çok kişinin ilgisini çeker ve bu dünya da unutulmuşluğundan kurtulup hakettiği yeri alır, üzerinde yeniden hikayeler yazılır; oyunlar oynanır.
Fikirlerim için ölmeyi göze alamam çünkü yanılıyor olabilirim - Bertrand Russel

İyi bir fikir üretmek için, pek çok fikir bilmek gerekir:

* Yeni başlayanlar için FRP

* Fantastik edebiyata yeni başlayanlar ve bu türde ilerlemek isteyenler için

* Kılıçlar ve diğer eskiçağ silahları hakkında

* Dark Sun


* Distopya Korkuları

Daha fazlası için: Index

Çevrimdışı ryuk

  • ***
  • 497
  • Rom: 25
  • ne değiştirebilir bir insanın doğasını?
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dark Sun
« Yanıtla #9 : 16 Ocak 2015, 22:44:35 »
Bir düşünceyi duyurmak ve eklemeler yapmak adına: Dark Sun'da binekler :)


Kank
Spoiler: Göster


Cordlu
Spoiler: Göster


Spoiler: Göster


Inix
Spoiler: Göster


Spoiler: Göster


Mekillot
Spoiler: Göster



Düşünce: Çeşitli sistemlerin farklı farklı versiyonları(edition) mevcuttur. Demiryumruk'a bakıp bakıp soruyorum kendime "acaba rıhtım içinde bir dark sun edition'u oluşturabilir miyiz" diye.
Fikirlerim için ölmeyi göze alamam çünkü yanılıyor olabilirim - Bertrand Russel

İyi bir fikir üretmek için, pek çok fikir bilmek gerekir:

* Yeni başlayanlar için FRP

* Fantastik edebiyata yeni başlayanlar ve bu türde ilerlemek isteyenler için

* Kılıçlar ve diğer eskiçağ silahları hakkında

* Dark Sun


* Distopya Korkuları

Daha fazlası için: Index