Kayıt Ol

Darkthrone

Çevrimdışı Herr Mannelig

  • ****
  • 924
  • Rom: 17
    • Profili Görüntüle
Darkthrone
« : 04 Ocak 2008, 22:24:26 »




1987 yılında black metal’in adı Darkthrone olarak değişirken Sonbahar ve Kış ayları, Darkthrone mevsimleri olarak adlandırılıyordu. Fenriz (bateri, vokal), Zephyrous (gitar), Dag Nilsen (bas gitar) ve Anders Risberget (gitar) kadrosuyla kurulan grup, müziğinde Celtic Frost’tan Deep Purple’a kadar bir çok gruptan ilham alıyordu ve genel olarak thrash ağırlıklı bir müzik yapıyorlardı.

1988 sensinde grubun ilk b*ktan demosu yayınlanırken Anders gruptan ayrılıyordu. Nocturno Culto ile kısa bir görüşme yapıldı. Bunun üzerine bir de Darkthrone’un canlı performansını izleyen Nocturno Culto, gruba katılmaya karar verdi. Grup bütün sene boyunca provalara devam etti.

1989 yılında yeni bir demo, “Thulcandra” kaydedilirken provalar ve ufak performanslar devam ediyordu. Grup, tarzını yavaş yavaş thrash’ten death’e doğru kaydırırken, bu zaman zarfı içerisinde vokal görevini Nocturno Culto üstleniyordu. Sonbahar’da grup bir canlı performansını kaydederken bunu “Cromlech” adıyla piyasaya çıkardı. Grup, bu konser demosunu bir çok firmaya yollarken, yılbaşında Peaceville Records gruba bir anlaşma öneriyordu..

1990 sensi Darkthrone için oldukça heyecanlı başladı. Cadaver ile birkaç konsere çıkan grup, bahar mevsiminde Danimarka da bile bir konser verdi. İlk albüm “Soulside Journey” İsveç’teki Sunlight Studios’ta kaydedilirken, kayıt aşamasında Nihilist (şu anki Entombed) grubunun büyük yardımları oldu. Grup death metalden iyice sıkılmaya başlamıştı.. Grup hala death çalıyordu fakat ağırlıklı olarak black metal dinliyordu. Dag dışında tabi, Dag’ın black metale bakışı “ne kadar az o kadar iyi” şeklindeydi. Bu oldukça ilginç bir durumdu çünkü grup teknik death metal sanatını oldukça başarılı icra ediyordu fakat çaldıkları müzik onlara yanlış geliyordu. 1990 yılının sonbaharında “Goatlord” albümünün çalışmaları başladı..

1991 yılında tamamlanan Goatlord albümü prova kaydı olarak eldeydi artık. Grup kalbinin sesini dinlemeye karar verdi ve Goatlord’u kaydetmedi. Black metal tarzında birkaç şarkı yazdıktan sonra Mayıs ayında Finlandiya turuna çıktılar. Tur sonrası Dag’ı ortadan kaldırmaya karar verdiler fakat Dag “A Blaze In The Northern Sky”ın provalarında çalmayı kabul etti. Yaz aylarında kaydedilen albümle beraber grup inanılmaz şevke geldi.. 1991 çok iyi bir sene olmuştu ve grup, black metal için yanıp tutuşuyordu. Aynı senenin sonuna doğru Euronymous, Helvete’yi açtı..

1992 yılının başından beri underground piyasada oldukça yükselen grup, hiç reklam yapma ihtiyacı hissetmedi ve içip, sıçıp “Under a Funeral Moon” albümünün provalarına devam ederken albüm ancak yazın kaydedilebilecekti. Nocturno ve Zephyrous Oslo’dan uzak durmaya kararlıydı. 80’li yıllarda tüm sıra dışı metal grupları, dergiler birbirleriyle bağlıyken 92 senesi biterken grup topu topu 2 röportaj teklifi geldi ki o teklifler de yeni yeni black metal dergisi hazırlayan adamlar tarafından geliyordu..

1993 yılında Euronymous öldürülünce Helvete kapandı ve Norveç black metali kendi başına kaldı.. Yine sonbahar kışa bağlanırken dördüncü albüm “Transilvanian Hunger” kaydedildi. Count Grishnack hapse girince, onun oldukça yalnız ve üzgün olduğunu düşünen Fenriz, Varg’a giderek şarkı sözü yazıp yazamayacağını sordu.. En azından bir süre için kendisini oyalayacağına karar veren Varg teklifi kabul eder ve Varg’ın sözleri sonraki albüme damgasını vuracaktır.

1994 yılında “Panzerfaust” piyasaya çıkar.. Grubun, Peaceville ile imzaladığı 4 albümlük anlaşma “Transilvanian Hunger” albümüyle sona ermişti. Moonfog ile oldukça yakın ilişkilerde olan Fenriz, birkaç firma ile daha görüştükten sonra Moonfog’un en iyi seçim olduğuna karar verdi ve “Panzerfaust” 1994 sonunda bu firmadan piyasaya çıktı.

1995 yılında “Total Death” albümü kaydedildikten sonra Darkthrone, Black Metal camiasının gidişini izlemek üzere biraz geri çekilme kararı aldı.. Gruba göre, popülaritesi gittikçe yükselen black metal piyasasında oldukça utanç verici işler olabiliyordu..

1996 yılında Nocturno Culto, Darkthrone ile son bir performansa daha imza atmak istedi. Yılın ilk aylarını bu konserin provalarına harcayan grup 1996’nın ortalarında konseri gerçekleştirdi. Konserin ardından Nocturno Culto ayrılmaktan vazgeçerken Fenriz de iki senelik bir asit yolculuğuna çıkıyordu..

1998 yılında Nocturno birkaç şarkı yaparken Fenriz’den şarkı sözlerini yazmasını istedi.. Geçen iki sene boyunca Fenriz sadece birkaç gruba öylesine şarkı sözleri yazmıştı.. Kasım/Aralık aylarında şarkı sözleri tamamlandıktan sonra “Ravishing Grimness” hazır hale geldi. Bu sırada aynı yıl içerisinde Moonfog etiketiyle bir de Darkthrone saygı albümü piyasaya çıktı.

1999 yılına geldiğimizde ise ikili yeni şarkılar ve oldukça sağlam sözlerle çalışmalarına devam ediyordu. Bu arada Fenriz’in black metal’e bateriyi geri getirme çabası “Ravishing Grimness” albümünde görülüyordu. Neyse, Nocturno bu dönemde Darkthrone’un en deli karakteriydi. Grubun maddi işlerinden, müzikal işlerine kadar her şeyle O ilgileniyordu. Yıllardır röportaj vermeyen grup tekrar röportaj verip vermeye karar verince birden kendilerini muhabir yağmuru altında buldular.

2000 yılı boyunca röportajlar devam etti. Darkthrone için işler biraz farklı gelişiyordu artık. Nocturno Culto sene sonuna doğru yeni albüm “Plaguewielder”in şarkılarını yazarken, Fenriz de şarkı sözlerini yazıyordu..

2001 yılı ise muhteşem bir Darkthrone yılıydı. Grubun, Kerrang dergisinde 3 sayfa röportajı yayınlanmış ve gruba hafta sonu İngiltere’de çalması için 30000 dolar ödenmişti. Hatta bu arada grup, bir sado/mazo filmine soundtrack yapması için teklif aldı.. Hatta albümde Cadaver vokalisti Apollyon ve Audiopain’den Sverre de misafir olarak yer alıyordu. Röportajlar bitmek tükenmek bilmiyordu. Moonfog ile sözleşme yenileyen grup yeni albümünün hazırlıklarına başladı.

2003 yılında “Hate Them” ve 2004 yılında “Sardonic Wrath” albümlerine imza atan ikili, Moonfog ile beraberliğini sona erdirip tekrar Peaceville ile anlaşma imzalarken, yepyeni Darkthrone albümü “The Cult Is Alive” grubun hayranları ve black metal camiası tarafından merakla bekleniyor.



Copy paste yaptığım bu biyografiden sonra Sör Mannelig olarak kendi yorumumu da ekliyim. Zannetmiyorum ki buradan Darkthrone dinleyen çıkar belki bilen olur diye açtım konuyu hiç olmadı merak eden olur falan diye. İnner Circle akımından çıkma Norveçli Black Metal gruplarından. Adı çok satanist olaylarda anılmasa da bildiğim kadarıyla İsa karşıtılar. Özellikle soğuk, kuzey savaşları ve metal müzik üzerine şarkıları var. Nocturno'nun screami çok sağlam. Kesinlikle dinlenilmesi gereken bir black metal grubu. Dimmu borgir sevipte darkthrone sevmeyen adama kmse blackçi demez. Death Metal namında Soulside Journey Black Metal namına Under a Funeral Moon, A blaze in the northern sky ve transilvanian hunger albümlerini öneririm. Unholy Black Metal resmen bir black metal marşı olmuştur...
Contraataques muy rabiosos, deberemos resistir; Ay Carmela!



Çevrimdışı Sophié

  • ***
  • 836
  • Rom: 13
    • Profili Görüntüle
    • Sinek Alkışı
Ynt: Darkthrone
« Yanıtla #1 : 03 Haziran 2008, 18:13:34 »
Abimin evin bir köşesine attığı dvdler içinde 'Bu neymiş lağğn?' diyerekten karıştırırken şans eseri bulup dinlediğim, elimde sadece 6-7 şarkısı bulunmasına karşın şu an için sevdiğim gruptur.
*Israrla tavsiye edilir :P

too much sugar 
tb

Çevrimdışı Herr Mannelig

  • ****
  • 924
  • Rom: 17
    • Profili Görüntüle
Ynt: Darkthrone
« Yanıtla #2 : 03 Haziran 2008, 20:37:15 »
Ahanda oley darkthrone dinleyen biri :P Hangi dvd'sini buldun peki albüm yani?
Contraataques muy rabiosos, deberemos resistir; Ay Carmela!



Çevrimdışı Sophié

  • ***
  • 836
  • Rom: 13
    • Profili Görüntüle
    • Sinek Alkışı
Ynt: Darkthrone
« Yanıtla #3 : 03 Haziran 2008, 20:41:42 »
baktım ve 'Under a Funeral Moon' olduğunu gördüm :P

too much sugar 
tb

Çevrimdışı Herr Mannelig

  • ****
  • 924
  • Rom: 17
    • Profili Görüntüle
Ynt: Darkthrone
« Yanıtla #4 : 03 Haziran 2008, 20:48:45 »
Black Metal'in en güzide albümünden girmişsin. Tebrik :P Sardonic Wrath ile girenler gruptan soğuyor zira...
Contraataques muy rabiosos, deberemos resistir; Ay Carmela!



Çevrimdışı Sophié

  • ***
  • 836
  • Rom: 13
    • Profili Görüntüle
    • Sinek Alkışı
Ynt: Darkthrone
« Yanıtla #5 : 03 Haziran 2008, 21:18:07 »
Aferin banaaa :P kutluyorum o zaman kendimi. Diğer albümleri temin etme yolunda ilerleme katediyorum. Sahiden dinlenesi olduğunu gördüm; bir kaç dinleme ve araştırmadan sonra :P...

too much sugar 
tb

Çevrimdışı pleasant^^

  • ****
  • 1642
  • Rom: 12
  • bitch is back to the town.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Darkthrone
« Yanıtla #6 : 23 Temmuz 2008, 23:56:47 »
Ahaha,ben dinliyorum Darkthone. :P
Under A Funurel Moon şarkısı var ama birtek :P Ama sadece onu dinlememe rağmen,grup gözümde yer kazandı.Güzel şarkı tabi. :P

so you ride yourselves over the fields and you make all your animal deals and your wise men don't know how it feels to be thick as a brick.

Çevrimdışı PhoenixMan

  • ****
  • 919
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Darkthrone
« Yanıtla #7 : 24 Temmuz 2008, 09:28:23 »
baktım ve 'Under a Funeral Moon' olduğunu gördüm :P
müthişsin hakkaten... :P ;D İyi bir gruptur, albümle beraber bence Under a Funeral Moon parçası da bayağı bir hoştur... güzeldir Darkthrone ama herkes dinleyemez bu grubu... :D Mesela cansu cana yollamış bir parçalarını, canın yorumu şu olmuştu "bu nasıl bir müzik anlayışıdır, gitar ayrı gidiyor vokal ayrı, hiçbir şey anlamadım." :P

Çevrimdışı Nirnaeth

  • ***
  • 848
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Darkthrone
« Yanıtla #8 : 24 Temmuz 2008, 22:00:09 »
müthişsin hakkaten... :P ;D İyi bir gruptur, albümle beraber bence Under a Funeral Moon parçası da bayağı bir hoştur... güzeldir Darkthrone ama herkes dinleyemez bu grubu... :D Mesela cansu cana yollamış bir parçalarını, canın yorumu şu olmuştu "bu nasıl bir müzik anlayışıdır, gitar ayrı gidiyor vokal ayrı, hiçbir şey anlamadım." :P

Abi canın müzik zevkine tüküreyim ben. Fıstık gibi grup. Black Metal budur dedirten cinsten, dinleyince Dimmu Borgir üyelerinin suratına tüküresim geldi :D (gerçi eskiden de vardı bende o istek) =P

Çevrimdışı Herr Mannelig

  • ****
  • 924
  • Rom: 17
    • Profili Görüntüle
Ynt: Darkthrone
« Yanıtla #9 : 25 Temmuz 2008, 12:06:34 »
Dimmu ile karşılaştırmak bu grubu günahtır. Çarpılırsınızı. Şeytan çarpar. Bu arada belirtmeden edemeyeceğim Unholy Black Metal de çakma blackçilerin dilinden düşmez bilmek. Oysa ki kendisi bir black metal marşıdır adeta....
Contraataques muy rabiosos, deberemos resistir; Ay Carmela!



Çevrimdışı Arago

  • *
  • 40
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Darkthrone
« Yanıtla #10 : 03 Ağustos 2008, 21:59:00 »
ben dimmu borgirin çooooooooooooooooooooooooooook daha kaliteli bir müzik yaptığını düşünüyorum bu gruptan :D
bi ara dinliyodum bunları.hala kathaarian life kodusunu açıp dinliyorum bazen ama işte hep aynı şey cıncıncın röeaahh cıncıncın rırırı rııııııııııııııııırr

Çevrimdışı Lunacy

  • ***
  • 435
  • Rom: 8
  • ₪₪
    • Profili Görüntüle
Ynt: Darkthrone
« Yanıtla #11 : 13 Aralık 2008, 13:15:14 »
Dimmu ile karşılaştırmak bu grubu günahtır. Çarpılırsınızı. Şeytan çarpar. Bu arada belirtmeden edemeyeceğim Unholy Black Metal de çakma blackçilerin dilinden düşmez bilmek. Oysa ki kendisi bir black metal marşıdır adeta....

ehaha süper :D
₪ Hail to the Thief ₪

Çevrimdışı ryuk

  • ***
  • 497
  • Rom: 25
  • ne değiştirebilir bir insanın doğasını?
    • Profili Görüntüle
Ynt: Darkthrone
« Yanıtla #12 : 19 Aralık 2012, 12:16:32 »
Zamanında pek bir dinlerdik kendilerini. Baskılı tişörtlerini bulamadığımızda daksille çizerdik amblemini siyah tişörtlerimize (bkz: bir zamanlar lise). Bulduğumuz çalı parçalarını ters çevirip "darh throne oldu lan" diyerek yaptığımız saçma hareketler de olmuştu evet  :xD
Fikirlerim için ölmeyi göze alamam çünkü yanılıyor olabilirim - Bertrand Russel

İyi bir fikir üretmek için, pek çok fikir bilmek gerekir:

* Yeni başlayanlar için FRP

* Fantastik edebiyata yeni başlayanlar ve bu türde ilerlemek isteyenler için

* Kılıçlar ve diğer eskiçağ silahları hakkında

* Dark Sun


* Distopya Korkuları

Daha fazlası için: Index

Çevrimdışı freezing_moon

  • *
  • 3
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Darkthrone
« Yanıtla #13 : 18 Kasım 2013, 02:13:26 »
Siteye üye olmama neden olan öpülesi konu.