Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Bengü

Sayfa: [1] 2 3 ... 17
1
Eğlence & Mizah / Ynt: Bugün Ben Şunu Öğrendim:
« : 05 Haziran 2017, 13:24:50 »
Youtube'da bir şarkıyı birçok kez dinlemek için sürekli replay tuşuna basmamam gerektiğini öğrendim. Çünkü kolayı varmış! Videoya sağ tıklayıp "Döngü"ye bastığımızda zaten video tekrar baştan başlıyormuş.

2
Hort!

Şu anda Narnia okuyorum. Babamla filmleri üzerine de bakınırken gördüm ki son gündemdeki film buymuş. Sanırım hâlâ net bir bilgi yok. Yabancı kaynaklar olsun, başka kaynaklar olsun acaba bir şeyler okuyan, gören, bilen var mıdır?

3
Sinema / Ynt: İzleyip de Anlamadığınız Filmler
« : 21 Aralık 2016, 23:54:38 »
Memento

Henüz bir kere izledim. Anlama kısmı için birkaç tur daha atmam gerek. Yandı beyin.

4
Eğlence & Mizah / Ynt: İtiraflar
« : 03 Aralık 2016, 08:55:40 »
İtiraf ediyorum, buralarda yazmayı özledim. Zamansızlık.

5
Çizgi roman seviyorsanız bu süreçte ona ağırlık verebilirsiniz. Kısa ve eğlenceli.

Kitap okumayı başka bir alternatifle de azaltabilirsiniz. Tecrübeyle sabittir ki Friends izlemek. Dershane yollarında minibüse az mı izlenmedi o bölümler... Hayatımı kurtarmış dizidir.

İyi çalışmalar dilerim.

6
Televizyon / Ynt: Hangi dizileri seyrediyorsunuz?
« : 04 Eylül 2016, 01:13:33 »
Dexter

Hayatım boyunca en yaya yaya izlediğim dizi olarak kalacak yüksek ihtimalle. Her bölümünü izlediğimde bir bölüm daha azaldı diye üzüldüğüm dizi. Bu hissi bir de Breaking Bad'de yaşamışımdır sanırım.

Dexter bile bitti. O boşluk hissi gitmedi daha. Özleyeceğim.

Diziyi bitirmişler için spoiler alan:
Spoiler: Göster
Imdb'de son bölüm puanının ne kadar düşük olduğunu bilerek final bölümüne kendimi hazırlamıştım güya. Buna rağmen Dexter'ın Debra'nın fişini çekmesi ile dizi bitene kadar ağladım. Ciddi etkilendim bundan. "Sen Debra'sın, o durumu da yenmen gerekiyordu lan!" dedim.

Sonunda oduncu olması gibi bir klişe ile bitse de her zaman yeri olacak kalbimde.

Koskoca 8 sezon boyunca da Quinn'i tek sevdiğim anı bana son bölümde yaşattı bu dizi.

Garipti.

7

Yeryüzünden Gelen Adam (Gökyüzü Krallığı #2) - A. Orçun Can

Selamlar sevgili okur,

Bu yazıyı okuyorsan ya şirin bir ufaklıksın ya da halen daha çocuk kitabı okuyan büyüklerdensin. Bu iki gruptan hangisinin içinde olduğun fark etmez, bu yazı senin için! Kitaptan genel de bahsedeceğim spoiler da vereceğim. Kitabı okumadıysan, yazıda okumaman gereken yerler kutucuk içerisinde olacak, korkma.

Bugün bu yazıda sitemizde Fiddler olarak tanıdığımız A. Orçun Can’dan bahsedeceğim. İlk kitabı Gökyüzüne Düşen Kız, 2013 yılında Yapı Kredi Yayınları tarafından çıkarılmış ve raflardaki yerini almıştı. Arşivdeki sitemizde bulunan şu linkte Bahri Doğukan Şahin, forumda ise ben şu sayfada bir şeyler söylemiştim.

Aradan iki yıl geçti, sene 2015 oldu ve YKY bu defa Gökyüzüne Düşen Kız’ın ikinci kitabı Yeryüzünden Gelen Adam’ı bastı. Gökyüzü Krallığı’nın bu ikinci kitabının adını bazen “Gökyüzünden Gelen Adam” diye karıştırıyorum. Sanırım gökyüzünden yeryüzüne gelen bir Aksel düşünüyorum. Belki üçüncü kitapta bu tahmin tutar, hiçbir fikrim yok. Aramızda bir sır olarak kalsın lütfen.

Bu kitapta da çizer değişmedi ayrıca. Yine Buket Topakoğlu çiziyor. İşin güzel yanı, benim hayal ettiğim şekilde çizimleri kitaba ekliyor ve okuma zevkimi yükseltiyor. Bir kez daha kendisine teşekkür ediyorum.

Yazar hakkında bir şey daha diyeceğim. Ne mi? Üçüncü kitabın ismini duyurdu sitesinde: Yeryüzüne Bakan Teleskop.

Orçun hakkında söyleyeceklerimiz bittiyse gelelim kitaplara artık...

İlk kitapta dedesi ve anneannesinin bahçesindeki trambolinde zıplayarak gökyüzüne düşen Nil’in orada yaşadığı maceraları okumuştuk hatırlarsanız.

Orçun 4 Mayıs 2016'da kardeşimin okulunda -Hakkı Değer Ortaokulu- 5. ve 6. sınıf okurları ile buluştu. Ben de gittim, çocukların sorularını arka köşeden dinledim. Hemen fotoğrafları da buraya sıkıştırıyorum.

Spoiler: Göster



Çok güzel sorular geldi kitap hakkında. Örneğin, Nil gökyüzünde adının tersine sahip bir prenses ile tanışıyor, hatta kitap kraliçe sayesinde heyecan dolu geçiyor: Prenses Lin. Bunlara ek olarak “Tulub” adında bir “bulut” var. Ama dediğim gibi Nil’in en yakın dostu orada Aksel oluyor. Gelen soru da şu: “Her şeyin ya da herkesin gökyüzünde ismen zıt olarak karşılığı var fakat gökyüzünde yaşayan Aksel’in dünyada karşılığı yok?” Orçun da bunu son kitapta öğreneceğimizi söyledi, Yeryüzüne Bakan Teleskop’u beklemek için hoş bir sebep doğdu bana.
Bir de aklımda kalan ikinci bir soru vardı. Bir ufaklık neden Aksel’in Küçük Prens’e bu kadar benzediğini sordu. Bu gibi referanslar var, dedi Orçun. Ama benim için önemli nokta şu idi: “Eğer dikkatli okursanız Küçük Prens’ten başka göndermeler de var kitapta.” Ben Küçük Prens’i fark etsem de diğerlerini bilmiyorum, son kitapta da fark etmezsem seriyi bir daha okumak için bir nedenim olacak. Sanırım biraz dikkatsiz bir okurum.

Gökyüzüne Düşen Kız’dan yeteri kadar bahsettik. Sıra gelsin mi artık Yeryüzünden Gelen Adam’a? Gelsin bakalım…

Kitabın ilk bölümünde şirin bir alıntı bulunuyor altını çizdiğim. Nil rüyasında bile Prenses Lin’den kurtulamıyor. “Yeter artık Orçun!” diyor okurlar, kızın rüyasında bile mi?

Alıntı
“Nil bir süre heyecandan uyuyamadı. Uykuya daldığındaysa rüyasında Gökyüzü Sarayı’nı gördü. Sarayın içinde geniş, yuvarlak bir salondaydı. Yer mavi-siyah, yedigen taşlarla kaplanmıştı. Metrelerce yükseklikteki yedigen pencerelerden ışık huzmeleri keskin şekillerle düşüyordu. Salonun ortasında yüksek bir tahtta kendisine çok benzeyen; ama onun aksine saçlarından tenine bembeyaz olan Prenses Lin oturuyordu. Nil ise bir yanında Aksel, diğer yanında tanımadığı bir adamla birlikte ayakta duruyor, prensese bakıyordu. Pencerelerden düşen ışık huzmeleri Nil, Aksel ve adamın üzerine düşüyor, onları sahnedeymiş gibi ortaya çıkarıyordu. Prenses Lin bir şeyler söylüyordu; ama Nil ne söylediğini duyamıyordu. Sonra prenses sustu ve Nil’e baktı. Daha ne olduğunu anlamadan arkasında beliren muhafızlar kollarından tutarak onu çekiştirmeye başladı. Nil onlara yapmamalarını söyleyecekti ki ağzından sözcüklerin çıkmadığını fark etti. Bağırmak için bütün nefesini topladı, ağzını açtı ve tam çığlık atacakken yerleri süsleyen yedigen taşlar birer birer kırılmaya, aşağı düşmeye başladı. Nil’in ayaklarının altındaki taşlar da kırıldı ve boşluğa düşerken bir anda uyandı.”


Kitapla ilgili bir şey itiraf edeyim sizlere, ama okumayanlar kutucuğun altındaki paragrafa atlasın lütfen.

Spoiler: Göster
Kitabın adında yeryüzünden gelen bir adam olduğunu okuyoruz. Sonra açıyoruz kitabın kendisini. Okumaya başlıyoruz. Nil’in dedesi gökyüzünde olanlardan haberdar.

Bunları okuyunca siz de benim gibi o gelen kişinin dedesi olduğuna kendinizi inandırmadınız mı?

Cevabınız hayır mı?

O halde sizi tebrik ediyorum!

Kitaptaki asıl adamı öğrenene kadar kafamdaki tahmin senaryosu bambaşkaydı benim…

Ama sonuçta başkasının düşmesini de sevdim mi? Sevdim.

Selam olsun sana Mada.


Genel olarak kitaba baktığımda, kendi açımdan konuşacak olursam, ilk kitaba nazaran daha tempolu bir kurgusu var. Nil oradan oraya birçok kez savruluyor.

Bu bir yandan güzel bir yandan kötü bence.

Tempo varken kitabı daha bir hızla okuyorsunuz. “Orada başına ne gelecek?” sorusu asla kafanızdan çıkmıyor. Bunu Orçun’un okur kitlesi, yani çocuk okurları seveceklerdir.

Gelelim benim gibi büyüklere. Ben daha az mekânda daha rahat bir kurguyu tercih ederdim sanırım bu kitapta. Ama sonuca baktığımda kitabın başlığı sevimli bir sonuca bağlıyor bizi. O yüzden bu eleştiriyi es geçebiliriz bile.

Sonuç olarak, kafanızı dağıtacak sevimli bir çocuk kitabı mı arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz.

Yazarımız bir sabah uyandığında Neil Gaiman’a dönüşmeden çabucak okumalısınız bu sevimli seriyi!


8
Bu hafta önereceğimiz kitap sizleri eski bir Slav efsanesi olan Baba Yaga’yla buluşturacak. Kadınlık ile yaşlanma üzerine derin ve şaşırtıcı bir meditasyon.

Hafta #45 - Baba Yaga’nın Yumurtası - Dubravka Ugrešić (İthaki Yayınları)

İnceleme sayfası için buraya tıklayabilirsiniz.



9

Engelsiz Çizgiler ekibi betimlemelerine aynı hızda devam ediyor. Bu defa betimlenen çizgi roman DC Comics‘ten geliyor! Sırada Üçlü Savaş serisinin ilk cildi Günah Üçlüsü var!

Ufak bir fikrin bir anda alevlenmesiyle ortaya çıkan Engelsiz Çizgiler projesi, üçüncü betimlemesini görme engelli okurlara sundu. Bu defa DC Comics’ten Üçlü Savaş serisini ele alan ekip, ilk sayıyı betimledi.

Daha önce Daredevil‘ın 1. cildi Şeytan’ın Eli‘ni ve Devrim Kunter‘in Seyfettin Efendi ve Esrarengiz Hikayeleri çizgi romanını okuyucu ile buluşturan ekip bu defa Üçlü Savaş serisinin ilk cildi Günah Üçlüsü‘nü betimledi.

İşte ayrıntıları kaleme aldıkları bu bültende veriyorlar:

Alıntı
Engelsiz Çizgiler’den hepinize merhaba. Bir sene önce şu sıralar temellerini attığımız projemizin artık üçüncü çizgi romanına kavuşmuş olmasının verdiği sevinç hepimizin yüreğini ısıtıyor.

DC Comics’ten çıkan Üçlü Savaş serisinin ilk sayısını erişilebilir bir şekilde sizlere sunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz.

Engelsiz Çizgiler olarak yolumuza tam gaz devam ediyoruz. Hatırlarsanız Dünya Engelliler Günü’nde sizlere Devrim Kunter’in de izniyle Seyfettin Efendi ve Esrarengiz Hikâyeleri çizgi romanını erişilebilir şekilde sunmuştuk. Daha sonra DC Comics’ten çıkan Üçlü savaş için çalışmalara başladık. Ekipçe büyük bir titizlikle çalışarak ilk sayının betimlemeli versiyonunu hazırladık ve sizlere sunmaktan çok memnunuz.

Bu arada, Eğitimde Görme Engelliler Derneği‘nin katkıları sayesinde Engelsiz Çizgiler web sitesi de yayın hayatına başlamış oldu, kendilerine yardımları ve katkılarından ötürü çok teşekkür ederiz.

Ek olarak, projemize her türlü ilgiyi gösterdikleri için Kayıp Rıhtım’a ve çevirisini gönüllü olarak yaptıkları çizgi romanları kullanmamıza izin vererek bize geniş bir kaynak sağlayan Türk Çizgi ekibine de teşekkürlerimizi bir borç biliriz.

Ray Favkes tarafından yazılan, Daniel Sampere ve Vicente Cipuentes tarafından çizilen, betimlemesi Bengü Akagül ve Beyza Taşdelen tarafından yapılan, son okuması Atakan Nalbant, Bengü Akagül, Beyza Taşdelen ve Cankut Değerli tarafından üstlenilen Üçlü Savaş‘ın ilk cildine buradan ulaşabilirsiniz.

Bizimle iletişime geçmek için engelsizcizgiler@gmail.com mail adresini, Facebook ve Twitter hesaplarını kullanabilirsiniz, ayrıca sitemizin iletişim sayfasını da kullanabilirsinz.

Eğer sizler de gönüllü olarak çizgi roman betimlemesi yapmak isterseniz şuradaki formu doldurabilirsiniz.

Çizgi roman talebinde bulunmak için ise burayı ziyaret edebilirsiniz.

Çalışmalarımız sürecek ve gelecek her destek bizim için çok önemli. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederiz.

Bir gün her şeyi erişilebilir kılmak dileğiyle,

İyi günler dileriz.”

“Umarız betimlenen çizgi romanlar artar ve bu proje daha da büyür!” demek düşer bize de. Ellerine sağlık emeği geçen herkesin…

10
Bu hafta önereceğimiz kitap içinde Arap Baharı’nın da izlerini sürebileceğiniz, İslam mitolojisiyle bezenmiş eşsiz bir fantastik kurgu.

Hafta #43 - Elif - G.Willow Wilson (Monokl Kitap)


İnceleme sayfası için buraya, forum sayfası için buraya tıklayabilirsiniz.


11
Bu hafta önereceğimiz kitap her ne kadar fantastik türünde olsa da herhangi bir fantastik okurundan çok, yetişkin kesime yakın okurlara hitap edecek yoğun bir eser.

Hafta #40 - HAYVANLILAR ŞEHRİ - Lauren Beukes (İthaki Yayınları)

Kitabın incelemesi için buraya, forum başlığı için buraya tıklayabilirsiniz.



12
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 27 Nisan 2016, 13:37:22 »
Şimdi mail kutumda gördüm, buraya da ekliyorum. D&R'da %50 kampanyası varmış bu Cuma'ya kadar:link

13
Eğlence & Mizah / Ynt: Video Paylaşımları
« : 27 Nisan 2016, 13:33:34 »
Youtube'da izlediğim bir kanal var, "sanat, teknoloji ve tasarım hikayeleri" adı altında videolar çeken Barış Özcan. Eminim kendisi size birçok şey katacaktır. Sevdiğim bir videosunun linkini buraya bırakıyorum: https://www.youtube.com/watch?v=0n1hSRK0Ip0

14
Bu haftaki öneri kitabımız modern fantezi klasikleri arasında yerini şimdiden almış bir eser.

Hafta #36 – Ötekiler Arasında – Jo Walton (İthaki Yayınları)

İnceleme sayfası için buraya, forum sayfası için buraya tıklayabilirsiniz.



15

Gerçeklerle arası iyi olmayan edebiyat fanzini Marşandiz, uzun bir aradan sonra pistlere geri döndü. Üstelik Kaşıkadası Zombileri Özel Sayısı ile!

Çizgi öykü, şiir, hikâye ve vinyetlerden mürekkep bu özel zombi sayısında Kaşıkadası’nda başlayan bir istilaya tanıklık ediyoruz.

Alıntı
enrico’nun abartılı kangal sucukları pişmez kayalarında
sucuk kokusuna zombiler gelir
ülises’in çocukları çıkagelse bostanların ordan
çocuk kokusuna zombiler gelir

Şiir
ÇÖYKŞ – Can Karatek
Jerome Genelot – Can Küçükoğlu

Çizgi Öykü
Kaşıkadası’nda Son Işık – Onur Akkiriş

Öykü
Dünyanızı Yok Eden Yanlışlar – Özgürcan Uzunyaşa
Esaslı Bir Beyin Ölümü – Mehmet Ozan Aydeğer
İsmail Hakkı Tilbe’nin Cenazesindeki Erkekler – Hasan Basri Çiftçi
Bir Cikletin Tanrısı – Onur Selamet

Mektup
Beyninizin Tadına Kandemir Bakacak – Can Karatek

Kapağını Aslı Ekim‘in çizdiği Marşandiz #9‘un vinyetleri ise Emre Öksüz, Aslı Ekim, Miray Durgut ve Zeyneb Demiral‘dan geldi.

Marşandiz #9‘a şimdilik Kadıköy, Taksim ve Beşiktaş Mephisto’lardan ve Kadıköy Sosyal Kitabevi’nden ulaşabilirsiniz. Çok yakında başka noktalara da ulaşacak olan Marşandiz hakkındaki gelişmeleri ise buradan takip edebilirsiniz.

Sayfa: [1] 2 3 ... 17