Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - kargasiz

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 28
16
Hazal kargasız'ı trolleme planlarım vardı, son mesajınla yıktın beni. :P
Mesaj editlendiği için göremiyorum yukarıda ne yazdığını da bu nedir arkadaş bana cephe mi aldınız anlamadım?

Bu anketin sonucunun ne çıkması bekleniyor diyerek "muhalefetliğimi" (?) belli edeyim öyleyse :).

17
NES 7.0 - Yeni Dünya / Ynt: Yeni Dünya - RP Dışı
« : 09 Temmuz 2015, 13:32:08 »
-ve hamlesini düzenlemesini beklediğim kargasiz- yazarsa güzel olur.

Ya ben de diyorum neden bana hamle yazılımıyor, ben bundan sonrası için bahsettiğiniz şekilde yazmaya devam edeceğimi düşünüyordum. Tamam tekrar düzenlerim ;).

18
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 08 Temmuz 2015, 16:58:55 »
Uyumak istiyordu ama nasıl? Onların nasıl kıpırdamadığı halde uyandıklarında en ilginç hikayeleri anlattıklarını merak ediyordu. Bir yolu olmalıydı. Yoksa,yoksa aklına gelen şey miydi?

Uyumak istiyordu. İlk yapay zeka MuBu rüya görmek için gözlerini kapattı ve şah kablosunu kopardı!

Spoiler: Göster
Minik öykü yarışması için yazmıştım ama adaylar arasına giremedi, bunu buraya bırakayım daha sonra intihar eden robotlar hakkında birkaç hikaye yazacağım :).

19
Bence yazarın kişiliği de önemli. Çünkü yazar yazdığı tüm eserlerinde kendi kişiliğini mutlaka yansıtır. Çatlaklarla dolu bir yazarın kitabında da o çatlakları göreceğinize eminim.
Yani engel olur diyorsunuz? Peki tanımadığınız bir yazarın kitabını okurken yazılanların hangisi onun kişiliğini yansıtıyor anlayabilir misiniz? Mesela Otomatik Portakal, yazar nasıl biridir acaba?

20
NES 7.0 - Yeni Dünya / Ynt: kargasiz - Pire Reis / Hjotar
« : 03 Temmuz 2015, 18:50:53 »
Baldor Pire Reis'in cevabını beklerken şehrin üzerine parça parça yayılan gölgeyi seyrediyordu. Sıcaktan çeşmenin başına toplanmış grup gölge üzerlerine gelince bi ferahlama hissediyorlardı. Oruç zamanı yaza denk gelmemişti en azından diye düşündü serdümen. rahiplerin hala zamanı neye göre belirlediğini çözememişti. Tek yardımcımız olsun kaptanımızın hesabı iyi, seferde bile olsak kendisi zamanı hesaplıyordu hemen, gerçi bir defasında gemide erzak azalınca mecburen yaptığını da itiraf etmişti. O sene bir de normal zamanında oruç tutmuştuk.

Pire Reis tüm vücudunu gererek esnemeye başladı. "Rahipler hangi sefer için gemi arıyorlar ki, senin şu adamları da rahipler göndermiş olmasın? Baksana diğer gemilere de uğruyorlar. Sor araştır öğren bakalım neyin nesiymiş. Benim biraz uzanmam gerek sonrasında herkesi toplar fikirlerini alırız."

Baldor Peygamber-Kral'ın gündüzleri de bir müddet kestirdiğini biliyordu ama Pire Reis'in o yaptığı için mi her gün böyle uyuduğunu anlayamyıordu. Zaten bir kaptana göre uzun süre uyuyordu. "Kaptan, Tilki Kovuğu pek tekin bir yer değil, seni geçen seneki hesaplaşmayı çözdüğünden dolayı severler ama yine de dikkatli olmak gerekir. Ben bir grup ayarlıyorum, ön incelemede bulunsunlar bakalım."

Pire Reis gözlerini kısarak ağzını sonuna kadar açmıştı, sağ elinin tersini de ağzını kapatmak için kullanıyordu.


***

Hava kararmasına daha vardı, o arada serdümen tayfayı güvertede topladı ve durumu anlattıktan sonra kaptanı çağırdı. Yahya kaptan tayfanın ihtiyacı olan erzak silah ve subay durumundan bahsetti. Her konuşmasında olduğu gibi bu konuşmasında da Peygamber-Kral'ın hayatından kesitler anlatarak onları canlı tutmayı ihmal etmemişti.

Tayfa yeni subaylara ihtiyaç olduğunu zaten biliyordu, herkesin kafasında farklı istekler olsa da ilk ve en önemli karar tabi ki Tek'e inanan bir subay olmasıydı. İnanmayan birini aralarına alamazlardı. Sonrasında ise insanları dinlemesini bilen bildiğini okuyan biri olmamalıydı. Her konu detaylıca konuşulup akşamın planı yapıldıktan sonra Baldor duasını ederek toplantıyı sonlandırdı.

Pire Reis ve Baldor birlikte Tilki Kovuğuna subay aramaya gittiler aynı zamanda tayfadan üçer kişilik iki grupta etrafta subay adaylarını sorgulamaya başladı. Pire Reis öncelikle rahiplerle konuşmaya karar vermişti. Onlara bildikleri bir subay olup olmadığını ve rahiplere neden gemi lazım olduğunu soracaktı. Aynı zamanda Tek için, dinimiz için bir ihtiyaçları olup olmadığını soracaktı. Oradan sonra hana gidip adaylarla konuşacaklardı.

21
NES 7.0 - Yeni Dünya / Ynt: Yeni Dünya - RP Dışı
« : 03 Temmuz 2015, 18:28:03 »
Herkesin hamlesini tek tek okuyarak oyunu biraz daha anlamaya çalışıyorum, bu akşam yazacağım bir şeyler ama nedir nasıldır daha kafama yatmadı. İlerde intihar edebilirim Tek için. DM de ölmeme izin verirse Tek yolunda canım feda :D

Ya bu oyunu canlı sesli bir şekilde oynayarak daha zevkli olur sanki. Böyle betimle betimle nereye kadar. Neyi yazıp yazmayacağımı, NPC denilen şeylerin kimler olduğunu onların diyalogları nasıl olacağı falan bir garip geliyor şu anda. İlerledikçe nasıl olur göreceğiz artık.

Şimdiye kadar yazmamamın sebebi tembelliğimden, ayrıca ilk yazılanlara son, son yazılanlara ilk yazılacaksa adaletli olmaz. İlk yazılanı en sona atıp, ikinci yazılana ilk yazarak şeklinde devam etmeli. Pire Reis adaletin timsalidir ona göre :)

Düzenleme: yazdım bitti bir anda, Tek için sonumuz hayır olsun :D.

22
Kurgu İskelesi / Ynt: Fantastik Resimler Üzerine Öyküler
« : 01 Temmuz 2015, 14:58:57 »
Spoiler: Göster
Bu konu dikkatimden çıkmıştı yine, neyse geç olsun güç olmasın :). Atakan senden rica etsem bir tane daha resim paylaşabilir misin? Tekrar hareket getirelim buraya.


Pusu... Onlarca ork'un haince bekleyişleri... Gökyüzü olacakların habercisi. Çorak tepelerde homurtular.

"Neden elfler kendilerine bu kadar güvenirler bilmem, kendilerini ölümsüz zannediyorlar. Günlerdir dinlenmek için bir ağaç gölgesi bile bulamadığımız bu tepelerde koşturuyorum, çatlamak üzereyim.

Pusuya düştüğümüzde beni düşünen olmadı, tabi ben ölsem ne olur ki sanki? İlk darbeyi aldığımda zaten yorgunluktan bayılmak üzereydim. Yine de tutunmaya çalışıyordum. Elfler ölümsüz değildi ama bize çok güveniyorlardı. Onu korumak zorundaydım. Solumdan yaklaşan sinsi ork'u farkedememiştim. Ani hareketle sağa doğru kaçarken sendeledim ve yuvarlandım. Elf üzerimden atlamayı başardı ama gözlerimi kapamadan önce onun da yaralandığını gördüm.

Artık tek başınasın elf, eğer ölmez de ölümsüzler diyarına gidersen ölümsüzlüğü hak eden küheylana benden bahset..."

23
NES 7.0 - Yeni Dünya / Ynt: Yeni Dünya - RP Dışı
« : 01 Temmuz 2015, 14:40:19 »
Bu Hjotar'daki dinin kuralları nasıl bunları bi öğrenseydim iyiydi, kadınlar neden sıkıntı çıkartıyor ben öyle hayal etmemiştim :D. Hangi dine daha çok benziyor kurallar desem ilginç tartışmalar çıkar sonrasında, gerek yok.

24
Kurgu İskelesi / Ynt: Karlı Gece
« : 01 Temmuz 2015, 13:56:29 »
Devam edecek gibi görünen güzel bir hikaye olmuş. Devam etmeyeceğini söylemişsiniz tabi ki :)

25
NES 7.0 - Yeni Dünya / Ynt: Yeni Dünya - RP Dışı
« : 01 Temmuz 2015, 13:16:45 »
İlk defa oynadığım için tüm malzemeleri gemiyi falan düşük seviyede tutayım yavaş yavaş yükseleyim dedim ama herkes karavel falan seçmiş, hata mı ettim acaba :D. Hazal tüm ülkelere savaş ilan etmiş gibi bir geçmiş yazmışsın sanki. Diğer arkadaşlar bir ülkede iyiyken diğerleri nötr durumda genelde. Benimkiler de baya sıkıntılı gibi :

Alıntı
Kerak Krallığı: -15
Hjotar Krallığı: +20
Einfergel Cumhuriyeti: -5
Ghaccio Düklüğü: -5
Caballo Cumhuriyeti: -10
Malhonette Krallığı: 0
Pendros İmparatorluğu: +5

26
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 30 Haziran 2015, 18:10:18 »
"Başlıkları kırmızı kalemle yazardık ilk okulda. Şimdi yazdığım bu kırmızı cümleler başlık değil, bir katilin ağzından son duyduklarım."

27
Kurgu İskelesi / Ynt: Bilinmezlik ve Kumandan
« : 30 Haziran 2015, 16:13:47 »
Hikayeyi yazmaya başlayalı 1 seneyi geçmiş ve bu dönem içinde yaşından da kaynaklanan okudukların yaşadıkların yazdıkların da hızlı bir değişime uğruyor Mertcan. Bu durumda hikayeyi baştan sona okuduğumuzda her bölümün birbiriyle anlatım olarak neredeyse hiç bağlantısı olmadığını görüyoruz. Kendi gelişimini görmen açısından iyi bir şey olsa da okuyucuyu rahatsız eder bu durum.

İlk bölümlerde daha çok roman tarzı yazılar okurken son bölümü yazdığın dönemlerde daha çok deneme tarzı okumuşsun gibi bir izlenim oluşuyor. Bu da okuduklarından etkilendiğini, hoşuna giden yazarın dilini kullanmaya çalıştığını gösteriyor. Böylesi de iyi bir başlangıç elbette ama zamanla kendi dilini oluşturmaya başlaman gerek.

Konuya gelirsek de okuyucunun hikayeden kopmasını istemiyorsan karakterin amacını net olarak belirtebilmelisin ilk bölümlerde diye düşünüyorum. Sonuna kadar daha karakterlere alışamadık ki amaçları tam olarak nedir bilemiyoruz. Yada ortada bir gizem olmaması okumaya teşvik etmiyor. Bir sonraki bölümde kesinlikle bu dediklerim üzerinde durursan daha iyi olur bence :).

Okuduğun kitapları okurken seni etkileyen noktaları düşünerek uygulamalı olarak çalışırsan daha iyi eserler ortaya çıkartırsın.

Tabi şöyle de bir durum var, hikayenin ismi Bilinmezlik diye başlıyor. Bu yazdıkların senin de bir taktiksel bilinçli olarak yaptığın bir şey de olabilir. Devamını bekliyorum :).

28
Aylık Öykü Seçkisi / Ynt: Seçkide Altıncı Yıl
« : 28 Haziran 2015, 12:45:49 »
Okumadığım 3, yorumlamadığım 4 öykü kaldı. Bazılarından çok daha iyisini beklerken hayal kırıklığına bazılarından ise sıradan şeyler beklerken çok daha fazlasını buldum. Okumanızı tavsiye ederim tüm öyküleri bir de Funda neden bu kadar uzun yazıyor, en sona saklıyorum okumak için :). Orçun Can'ın ve Ruhşen Doğan Nar'ın öyküleri çok çok iyi olmuş.

29
İçler acısı bir durum, genel olarak hükümet ve paralel konulu davalar soruşturmalar göze çarpsa da Suriyeliler hakkında inceleme yapılmasının yasaklanması özellikle dikkatimi çekti. Twitterda birinin nickinden dolayı hapis cezasına çarptırılması da ayrı bir olay. 10 senede yasak sayıları katlanarak artmış.

İçler acısı, sonumuz hayır olsun.

30
Duyurular / Ynt: Kayıp Rıhtım’da Haziran Ayı Öykü Ayı!
« : 28 Haziran 2015, 04:36:55 »
Ama ben bu hikayeyi okuyamıyorum :(. Kitabı okumayanlar için spoiler içerir yazıyor orada. Malesef ileriki zamanlarda tekrar bu konuya döneceğim. Kitabı beğenirsem kesinlikle burası aklıma gelecek.

Bize verdiğiniz bu öykü şöleni için teşekkür ederiz hepinize ;).

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 28