Kayıt Ol

Son İletiler

Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10
51
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« Son İleti Gönderen: irbis 15 Ocak 2018, 17:20:17 »
Tolkien Treasury setinin orijinalinde Hobbit var mıydı? Bunun dışında kalan iki kitap ne zaman gelir?

Hobbit dahil değil fakat Hobbit'in aynı ölçülerde ayrı bir edisyonu yapılmıştı. Doğru zaman olduğunu düşünüp onu da çıkardık. Diğer iki kitap, ek metinlerinin tamamlanması için Niran Hanım'da çeviride. Kendisinden bekliyoruz. En fazla iki ay içerisinde yayımlamayı düşünüyoruz.

-Robert Jackson Bennett'ın City of Stairs kitabı ne zaman çıkar?
-Uzun Dünya hakkında gelişme var mı? Yaklaşık bir çıkış tarihi belli mi?
-Dune 4 ne zaman yeni baskı yapacak? Neredeyse tüm sitelerde tükenmiş.

City of Stairs planda nisan ayında. İzmir fuarına çıkaracağımız fantastik kitabımız olacak.

Uzun Dünya'nın devam kitapları çeviride. Henüz bir tarih koymadık. Senenin ilk aylarında olmayacağını söyleyebilirim.

Dune 4 yeni baskı yaptı. İnternet sitelerine güncelleme gitmedi sadece. Bu hafta güncellenecek sanırım.
52
Çizgi & Anime / Ynt: En Son İzlediğiniz Anime?
« Son İleti Gönderen: Bay_Karamsar 15 Ocak 2018, 17:13:27 »
@Mr.Sakal,

Harika tespitler :) Keşke, animeye özel başlık açsaymışım :-[
53
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: Epsilon Yayınları Soru Hattı
« Son İleti Gönderen: Mashiara 15 Ocak 2018, 17:04:17 »
Sorulmuş ama üzerinden 1 aydan fazla zaman geçmiş ben tekrar sorayım :)The Core çevirisi ile ilgili bir gelişme var mı? Gerçi Fahrettin Bey bu aralar pek buralara bakamıyor galiba.
54
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« Son İleti Gönderen: aOnn1453 15 Ocak 2018, 15:08:51 »
-Robert Jackson Bennett'ın City of Stairs kitabı ne zaman çıkar?
-Uzun Dünya hakkında gelişme var mı? Yaklaşık bir çıkış tarihi belli mi?
-Dune 4 ne zaman yeni baskı yapacak? Neredeyse tüm sitelerde tükenmiş.
55
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« Son İleti Gönderen: OZ 15 Ocak 2018, 14:30:43 »
Tolkien Treasury setinin orijinalinde Hobbit var mıydı? Bunun dışında kalan iki kitap ne zaman gelir?
56
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« Son İleti Gönderen: VeRMiNaaRD 15 Ocak 2018, 13:40:18 »
Planlanan kitaplarda tam ay adı vermeseniz bile 2018i 4 çeyreğe bölüp belirli olanların çıkacağı çeyreği paylaşmanız mümkün mü?
57
Kurgu İskelesi / İstifçi 24
« Son İleti Gönderen: sinan.ozgenc 15 Ocak 2018, 13:09:15 »
Şu anda bulunduğu noktada tünellerin genişliği biraz olsun artıyor gibi gelmişti. Artık otomatik bir hal almış dönüşlerinden sonuncusunda birden iri yarı başka bir bedene çarptı! İçinde olduğu panik hali zaten son raddesinde olduğundan ekstra bir tepki veremedi bile. Çığlık atmak, haykırmak ya da o an için bir nebze olsun gerilimini boşaltmasını sağlayacak, böylece aklını kaçırmasını önleyecek bir tepki vermesi gerekiyordu. Ama korku ve şok halinde öylesine ani bir kilitlenme yaşamıştı ki sadece yüzü dehşet dolu bir çığlık atıyormuşçasına kasılabildi. Ciğerlerinde çığlık atmasına yetecek nefes kalmamıştı. Sadece hafif bir hışırtıyla ani bir hava boşalması yaşandı ciğerlerinde. Geri almak istediğinde ise başaramadı. Ciğerleri veya gırtlağı kendini kilitlemişti sanki. Sadece “Hı’, hı’…” diye genizden gelen kifayetsiz bir iç çekme sesi çıkarabildi. Boğuluyordu. Zihninin hayatta kalmak için geliştirdiği panik hali ölümüne neden olmak üzereydi. Beyninin, korku ve panik mekanizması sayesinde entelektüel analizlere enerji ve konsantrasyon harcamayı bırakıp, bütün dikkatini kaç ve saklan komutunu yerine getirmeye odaklanması sayesinde yaşama şansını artırması gerekirken işler sarpa sarmış, korku ve panik kontrolden çıkarak yaşamsal işlevleri bile denetleyemez hale gelmişti. “Hı’, hı’, hı’…” Boğuluyordu. Sistemin kendini resetlemesi için bayılması gerekiyordu. Bayılmak üzereydi de!  Hulusi Amir’in, birbiri ardı sıra suratına aşkettiği iki tokat buna gerek bırakmadı.

Önce inanmaz gözlerle Hulusi Amir’in yüzüne bakakaldı bir müddet. Polis Amiri Hulusi de benzer bir şaşkınlıkla Murat’ın yüzüne bakmaktaydı. “Tamam! Geçti! Sakin ol… Kendine gel. Ben polisim.” Murat, Hulusi’nin sözlerinin ne anlama geldiğini idrak edememiş gibi bir süre daha boş gözlerle Amir’in suratına bakmaya devam etti. Attığı iki tokadın, bayılmak üzere olan adamı kendine getirmeye yetmediğini düşünmeye başlayan Hulusi, tam sağ elini kaldırmış yeni bir tokatlama serisine başlayacakken Murat, sonunda konuşmayı başardı “Amirim! Burada ne işiniz var?” Normal şartlarda bu soruyu Hulusi’nin sorması gerekiyordu ama şimdi aklının yarısını korkudan kaybetmiş diğer yarısını da panik yüzünden doğru kullanamayan bir adamla tartışmanın ne yeri ne de zamanıydı. “Burası bir polis olay yeri” demekle yetindi sadece. Murat, Amir’in sarf ettiği her kelimeyle birlikte gerçekliğe biraz daha bağlanıyor, artık nereye gittiğini bilmediği sonsuz koridorlarda yalnız başına kaybolmuş durumda olmadığını fark ettikçe de panik duygusu yatışma yoluna giriyordu.

Belki Hulusi Amir de kendisi ve talihsiz arkadaşı Veysi gibi bir noktadan sonra yolunu kaybetmiş olabilirdi. Ama olsundu; sonuçta artık yalnız değildi. Tehlikelerle tek başına değil, üstelik bu gibi durumlarla baş edebilecek türden bir eğitim almış -ya da ona en yakın şeyi- biriyle beraberdi. Yeni idrakin, Murat’ın benliğinde yol açtığı özgüven yükselişi neredeyse dramatik seviyedeydi. Ancak yine de yaşamakta olduğu korku ve panik hali yüzünden rahatça okunabilecek seviyedeydi. Hulusi Amir ise soğuk kanlı görünmekle beraber onun da alarm durumunda olduğunu gösteren emareler mevcuttu. “Soruları sonraya bırakalım. Mümkün olduğunca sessiz ve hızlı şekilde buradan çıkmamız gerek” dedi. Murat, Amir’in  emri gereğince hiçbir şey söylemeden sadece başını onay anlamında aşağı yukarı salladı ve orada geçirmesi gereken zamandan bir saniye bile daha fazla vakit harcamak istemediği için hızla arkasını dönüp, bu sefer Hulusi Amir’in önderliğinde az önce panik halinde ilerlemekte olduğu doğrultuda ilerlemeye başladı. Ama bu sefer daha sakindi. Yanında bir polis amiri vardı…

Amirin elinde de bir el feneri vardı ama bu küçücüktü. Ayrıca sağ elinde emniyeti açık olarak tuttuğu tabanca da her an ateş etmeye hazır pozisyonda Amir’in önünden ilerliyordu. Sanki bir tabanca değil de pusulaydı. Bu beklenmedik yol arkadaşı, Murat’ı umulanın ötesinde bir hızla kendine getirirken aynı hızla yeni soruları da akla getirdi. Murat ve Veyis’in burada bulunma sebepleri en azından Murat’ça malumdu. Aptal merakları, akademik hırsları vs. vs… Ya Hulusi Amir; o neden buradaydı? Tamam bu uğursuz korku tünellerinde kendisinden başka hem de az çok tanıdık bir yüzle karşılamış olmak insan üzerinde rahatlatıcı bir etki oluşturuyordu. Ama polis amiri burada ne arıyordu? Tabii ki teknik olarak onun burada bulunmasının daha makul sebepleri vardı kesinlikle. Daha az önceki karşılaşmalarında Hulusi Amir’in de dediği gibi burası bir polis olay yeriydi ve üzerinde çalıştığı konu kapanmış bir dosya değildi. Her ne kadar olay açığa çıktıktan sonra adli tıp ekipleri, olay yerini didik didik edip, bütün delilleri toplayıp, sınıflandırıp analiz  etmişlerse de Hulusu Amir gibi tecrübeli bir polisi muhtemelen gayrı resmi olarak ve mesai saatleri dışında buraya tekrar geri döndüren bulgu neydi? Gözden kaçan bir detayın sonradan akla gelmesi mi yoksa kesin bir delil olmadan amirlerine sunması halinde dikkate bile alınmayacağını bildiği, sıra dışı bir tezi doğrulamak amacıyla mı yapıyordu bu küçük, gayrı resmi geziyi? Ve niye buradan olabildiğince sessiz ve hızlı şekilde ayrılmaları gerektiğini düşünüyordu? Öyle olması gerektiği aşikardı. Murat bizzat deneyimlemişti bunu. Ama Hulusi Amir’e bunu düşündüren neydi? O ne yaşamıştı ya da neye şahit olmuştu da bu kadar telaşlanmıştı? Telaş? Yo, telaştan da öte bir duygunun içindeydi; bildiğin korkmuştu Hulusi Amir! En az kendisi kadar. Ama o daha az belli ediyordu sadece o kadar…
58
Kurgu İskelesi / Ynt: Ormanda
« Son İleti Gönderen: Nookynaree 15 Ocak 2018, 11:42:19 »
This is what I have read and try to understand it. It is really helpful.
59
Tartışma Platformu / Ynt: Uyarlamasıyla Uyarlananı Anmak
« Son İleti Gönderen: Nookynaree 15 Ocak 2018, 11:42:08 »
Read all It is a good thing for me. I read a lot of good knowledge.
60
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« Son İleti Gönderen: irbis 15 Ocak 2018, 09:33:59 »
Merhaba drizzt serisi 6. kitapta kalmıştı devamı hakkında bir gelişme varmı? ilginiz için şimdiden teşekkürler.

Aralık: 21, 22, 23
Ocak: 7-8 (yetişirse 9-10)


denmişti... ocaktayız şu an . bir gelişme var mı bu konuda ?

Üzerinde çalıştığım kitaplardan.

Merhaba.Aslında Bilimkurgu Klasikleri sekmesine yazacaktım ama burası soru hattı olduğu için buradan soruyorum.Acaba Bilimkurgu Klasikleri içinde 2001:A Space Odyssey'in devamını ya da daha önce bastığınız yine Arthur C. Clarktan Rama serisini görebilme ihtimalimiz var mı?

Bilimkurgu Klasikleri'ne başka Arthur C. Clarke kitapları da dahil olacak. 2010 da bu plan dahilinde.

Kasım Ayı başında şöyle bir mesajınız vardı.
"Güz Cumhuriyeti'nin sadece son okuması kaldı. Fakat fuar dönemi matbaa çok yoğun olduğu için fuar sonrasına bırakma kararı aldık. Kasım sonu aralık başı göreceksiniz kitabı raflarda. Herhangi bir sıkıntı yok."


Ocak ayının da yarısı bitti Güz Cumhuriyeti ile ilgili bir gelişme var mı? Güz Cumhuriyeti çıktığında peş peşe okurum diye Kızıl Sefer kitaplıkta bekliyor :(

Bir aksilik çıkmazsa bu hafta matbaada, gelecek hafta kitapçılarda.

Bu ay bilimkurgu klasiğini ne zaman görürüz ay sonu gibi mi?

Ocak sonu, şubat başı diyelim.
Robot Serisi'nin devam kitapları hakkında bir gelişme var mı? Geriye dönük yaklaşık 20 sayfa okudum, forumda arama da yaptım ama bulamadım.

Robot serisi konusunda yeni bir gelişme yok. Telif hakkı sorununun devam ettiği için bir süre daha Robot kitaplarını basamıyoruz. Biz de dört gözle bekliyoruz açıkçası.

Öte yandan yine de basabileceğimiz ve basacağımız bir sürü Asimov kitabı var. Bu seneyle beraber bol bol Asimov göreceğiz.

Cevabınız için teşekkürler. Bir de J.R.R. Tolkien'den - Noel Baba'ya mektuplar da basılacak mı acaba diğer Tolkien eserlerinin yanında?

Noel Baba'ya Mektuplar'a da sıra gelecek fakat sene içerisinde beklemeyin.
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10