Kayıt Ol

Anadolu Hikâye Anlatıcılarıyla Tanışın

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Anadolu Hikâye Anlatıcılarıyla Tanışın
« : 13 Eylül 2013, 13:40:45 »

Classic World of Darkness severlerden misiniz? Peki buna benzer ve fakat farklı bir şeyler mi arıyorsunuz? İşte bu aşamada 2011 yılında kurulmuş "Anadolu Hikâye Anlatıcıları" topluluğu devreye giriyor. Geçtiğimiz günlerde Facebook sayfalarını da açan grup, kuruluş amaçlarını ve ne yapmak istediklerini şu şekilde belirtmişler:

Alıntı
Anadolu Hikâye Anlatıcıları olarak bizler, 2011’den bu yana White Wolf / The Onyx Path’in yarattığı Classic World of Darkness gerçekliğini, Anadolu’nun masalları, öyküleri ve geçmişiyle harmanlayıp, her doğaüstü grubun birbiriyle etkileşimli hayatlarını konu alan oyunlar oynatan ve öyküler yazan, gezgin hikâye anlatıcılarıyız. Oluşum nedenimiz, Classic World of Darkness’ın daha çok Batı yaşantısı üzerine kurulu olması nedeniyle, yerel oyunlar oynadığımız sırada yaşadığımız veri eksikliği veya var olan verilerin, Anadolu toprakları, yaşantısı veya kültürüyle olan uyumsuzluğudur. Bu sebeple misyonumuz, Anadolu topraklarında bulunan gerek Türk kültürünün gerekse daha eski kültürlerin efsane ve öykülerini işleyerek Classic World of Darkness gerçekliğine kazandırmak ve bu gerçeklikte oyuncularımıza hem etkinliklerdeki hem de uzun soluklu masalarımızda, her gün geçtikleri, iyi bildikleri yerlerde oyun oynama fırsatı sunarak Anadolu topraklarında geçen etkileşimli bir öykü dizisi oluşturmaktır.

Anadolu Hikâye Anlatıcıları şu sıralar Facebook sayfalarında oldukça sıkı çalışıyor. Katıldıkları etkinliklerin yanı sıra, üzerinde çalıştıkları işlerin de haberini veren grup, yeni anlatıcılara da kapılarını ardına kadar açıyor. Biz de bu yolda onlara başarılar diliyor, sizleri de bu uzun soluklu serüvene katılmaya davet ediyoruz. Ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Çevrimdışı ryuk

  • ***
  • 497
  • Rom: 25
  • ne değiştirebilir bir insanın doğasını?
    • Profili Görüntüle
Ynt: Anadolu Hikâye Anlatıcılarıyla Tanışın
« Yanıtla #1 : 12 Ekim 2013, 22:13:26 »
Uzun süredir böyle birşeyin yapılmasını bekliyordum. gerçekten çok mutlu oldum bu başlığı görünce.

Fikirlerim için ölmeyi göze alamam çünkü yanılıyor olabilirim - Bertrand Russel

İyi bir fikir üretmek için, pek çok fikir bilmek gerekir:

* Yeni başlayanlar için FRP

* Fantastik edebiyata yeni başlayanlar ve bu türde ilerlemek isteyenler için

* Kılıçlar ve diğer eskiçağ silahları hakkında

* Dark Sun


* Distopya Korkuları

Daha fazlası için: Index