Kitap yapmak için ağaç kesmeye hakkımız olmadığını düşünüyorsan, e-ink cihazlarının yapıldığı maddelerin doğada ne kadar zamanda geri dönüştüğünü bir düşün derim. Buna fantezi mi dersiniz ne derseniz deyin ama her türlü, kitabın basılı halini tercih ederim.Teknoloji başka alanlarda hizmet versin. Sayhh'a büyük ölçüde katılıyorum. Yalnız ben bu konuda ondan daha katıyım. E-kitapların yaygınlaşmasından yana değilim.
E-kitabı seven insanlar zevk almasa dahi yükselen bir akım olduğu için diğerlerinden geri kalmayı sevmeyen teknolojik ürünlere düşkün insanlar.
Yet do thy worst, old Time; despite thy wrongMy love shall in my verse ever live young.
Alıntı yapılan: Hatunkız - 27 Haziran 2015, 18:06:12Kitap yapmak için ağaç kesmeye hakkımız olmadığını düşünüyorsan, e-ink cihazlarının yapıldığı maddelerin doğada ne kadar zamanda geri dönüştüğünü bir düşün derim. Buna fantezi mi dersiniz ne derseniz deyin ama her türlü, kitabın basılı halini tercih ederim.Teknoloji başka alanlarda hizmet versin. Sayhh'a büyük ölçüde katılıyorum. Yalnız ben bu konuda ondan daha katıyım. E-kitapların yaygınlaşmasından yana değilim.1 e-kitap okuyucu=binlerce kitap. Verilen zararın eşit olduğunu düşünüyor olamazsınız herhalde. Ayrıca doğaya atmayacak kadar aklımızı kullanabilirsek doğada ne kadar zamanda çözündüğünün pek bir önemi kalmaz diye düşünüyorum. Yani gerçekten, istediğinizi destekleyin tabii ama savunurken biraz makul olsak iyi olacak. Elbette fantezi bu.
İnsanlığın geleceğine ilişkin ne gibi korkularımız, komplo teorilerimiz var?Örneğin görüyorum ki artık çoğu evde eskisi gibi ansiklopediler yok. İnsanlar gazeteleri ve dergileri internetten takip ediyor. Bazılarımızın kitaplıkları bile tamamen elektronik.Elektronik yazın, kolayca değiştirilebilir, kırılabilir (hacklenmek). Böyle olduğunda geçmişi kim hatırlayacak?Ansikolpedilerimiz yerine wikipedi'den arıyoruz geçmişe dair şeyleri. Ya bir gece ansızın siliniverir, değiştiriliverirse o wikipedi? Ya da elektronik kütüphanenize kayıtlı kitaplarınız birden bire uçuruluverirse? Bir virüs ya da kırılma, belli eserleri tüm veritabanlarından siliverirse?George Orwell bahsetmişti gerçi bundan. Fakat ben, insanların tamamen elektronik kitaplıklar kullandığı bir yakın gelecekte bir saldırı sonucu insanlık yazınının temeltaşı sayılan eserlerin uçurulmasından korkmaktayım.Güzel bir video:http://www.youtube.com/watch?v=DVRMZ_M9NqA