Ancillary Sword ise farklı bir durum. John Scalzi onu yere göğe sığdıramıyor. Bizim dilimize çevrildiğinde çok büyük ihtimalle kaybolacak bir özelliği var uzay operası tadındaki kitabın/serinin. Kitaptaki herkes tüm nesnelere she/her olarak hitap ediyor. Gemiler, lazer silahları, bilgisayarlar vs hepsi "she." Yani feminist bir yanı var
Hani sen demiştin ya, Güneş Hırsızları'nda yazar kendi fikrini çok öne çılarıyor, çok göze sokuyor diye. Heh, işte onu diyorum ben.
Sad Puppies 3 siyasi görüş, cinsiyet, ırk gözetmeksizin, sadece iyi olduklarına inandıkları kitapları Hugo'ya aday gösteren Brad Torgensen ve Larry Correia'nın toplu oy kampanyası. Okurlarının yardımıyla hareket ediyorlar. Tor'u boykot etmiyorlar. Kimseyi tehdit etmiyorlar. Biz sadece bu yazarlara da şans verilsin, onların da ödül kazanmaya hakkı var, onlar da iyi yazıyor, mesaj kaygısı içermeyen kitaplar da Hugo'yu hak ediyor diyorlar.
Bir eserde bence eşcinseller de olmalı. Neden olmasın? Bu konuda muhafazakarların karşısındayım. Öte yandan olmak zorunda da değil. Eşcinselliğin romanlarda olmasının engellenmesi ne kadar yanlışsa, bulunmasının zorunlu hale getirilmesi de o kadar yanlış. Bence bu konudaki kriter karakterlerin cinsel yönelimlerinin öyküyle şu veya bu şekilde ilgili olması. Ama pek çok eserde ne heteroseksüel ne de eşcinsel karakterlerinin yönelimi anlamsız. Heteroseksüellik tek doğal durum olarak algılandığından içeriğe etkisiz, eşcinsellik de süs olsun, okuyucu yazarın farklılıklara duyarlı olduğunu bilsin diye eklendiğinden içeriğe etkisiz.
AlıntıBir eserde bence eşcinseller de olmalı. Neden olmasın? Bu konuda muhafazakarların karşısındayım. Öte yandan olmak zorunda da değil. Eşcinselliğin romanlarda olmasının engellenmesi ne kadar yanlışsa, bulunmasının zorunlu hale getirilmesi de o kadar yanlış. Bence bu konudaki kriter karakterlerin cinsel yönelimlerinin öyküyle şu veya bu şekilde ilgili olması. Ama pek çok eserde ne heteroseksüel ne de eşcinsel karakterlerinin yönelimi anlamsız. Heteroseksüellik tek doğal durum olarak algılandığından içeriğe etkisiz, eşcinsellik de süs olsun, okuyucu yazarın farklılıklara duyarlı olduğunu bilsin diye eklendiğinden içeriğe etkisiz.Ben çok hak verdim buna. Bilmiyorum siz ne dersiniz?