Feriköy Mezarlığı’nda Randevu Raflarda

ferikoy mezarliginda randevu top

Haftalık mizah dergisi Uykusuz‘dan da tanıdığımız Barış Uygur’un 2004’te yazmaya başladığı, ancak farklı nedenlerle yakın zamanda tamamlayabildiği kitabı “Feriköy Mezarlığı’nda Randevuİletişim Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Kitap kendi içinde bir bütün olsa da aslında Süreyya Sami adındaki yalnız bir adamın hayatını anlatan uzun soluklu polisiye serinin ilk romanı.

“Annem yıllar önce bana ’Bir kadın aranmak istemiyorsa, onu asla arama. Bazı kadınlar, sen onları ara diye aranmak istemiyormuş gibi yapabilir. Onları da arama. Aranmak isteyen bir kadını da arama, bırak o seni bulsun,’ demişti. Annemin bütün öğütlerine uysaydım zaten şimdi bambaşka yerlerde olmam gerekirdi.

Ama bu öğüdüne uymanın pratikte mümkün olup olmadığını bilmiyorum. Aslında basit görünüyordu: ’Asla kadınları arama.’ Doğrusunu isterseniz arayacak pek kadın tanıdığım da söylenemez. Onları da aramayarak kaybetmek çok mantıklı gelmiyor. Şimdi tek yaptığım şey bir kadını, üstelik tanımadığım bir kadını aramak. Üzgünüm anne.”

Kitabın düzeltisini Aytel Koçal yaparken, editörlüğünü Tanıl Bora ve Levent Cantek beraber üstleniyor. Kapağı da Suat Aysu’nun elinden çıkıyor. Tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.