Kırtıpil’in Eylül – Ekim Sayısı’nda Çizgi Roman Var

kirtipil 5 top

Yayına bir süre ara veren İki Aylık Edebiyat Dergisi Kırtıpil’in beşinci sayısında esaslı bir çizgi roman dosyası var! Mehmet Emin Adanalı, Merve Şen, Erol Üyepazarcı, Yener Çakmak gibi isimlerin dosyada kalem oynattığı Kırtıpil’de; öykü, şiir, çeviri gibi türlerde de eserler var. Ayrıca “Yeni Başlayanlar İçin Dergi Kapatma Kılavuzu” ile birlikte dergicilik üzerine de güzel bir bölüm hazırlamışlar.

kirtipil 5“Uzun bir aranın ardından geri döndüğümüz Kırtıpil’de bir dergiyi kapatmanın inceliklerini öğrenecek, Türkiye’de çoğu kez geri planda tutulan bir alan olan çizgi roman hakkında detaylı bilgi sahibi olacak ve yine okurlarımızdan gelen, bizim okumaktan büyük zevk aldığımız hikayeler ve şiirler ile karşılaşacaksınız.

Özellikle Türkiye’de çizgi romanla ilgilenen kişilerin, Erol Üyepazarcı’nın Abdülcanbaz üzerine olan yazısını ve Mehmet Emin Adanalı’nın kaleme aldığı çizgi romanın tarihi ve gelişimine ait makaleyi kaçırmamanızı dileriz. Dergicilikle ilgilenenlerin de bu mecranın önemli isimlerinden Semih Gümüş, Ömer Lekesiz ve Ömer Yalçın ile yaptığımız röportajları seveceklerini umuyoruz. Huxley’den Orwell’a bir mektup da cabası tabii…”

Kırtıpil’in beşinci sayısına şu noktalardan ulaşabilirsiniz:

Robinson Crusoe
Pandora Kitabevi
Mephisto Kitabevi
İmge Kitabevi
Penguen Kitabevi