Demir Adam’ın Yazarları Bilimkurgu Dizisine El Atıyor

leviathan dizi

Iron Man (Demir Adam) ve Children of Men (Son Umut) filmlerinin yazarı Mark Fergus ve Hawk Ostby bizi çok şaşırtan bir habere imza attı. Bu sene ilk kitabı İthaki Yayınları tarafından basılmış olan Enginlik Serisi adlı gizem-bilimkurgu serisini Alcon televizyon grubu için dizileştirmeye hazırlanıyorlar!

Pilot bölümü yaklaşık 1 saatlik bir bilimkurgu draması olacağı söylenen “Enginlik” dizisinin dedektiflik unsurları ve bir o kadar da gizem içereceği söylenenler arasında. Hatta Alcon televizyon grubu başkanı Sharon Hall’un diziye dair sözleri şöyle:

“Zengin içerikle drama ve insanlığı bu tarz bir türde ortaya çıkarabilen bu yaratıcı ekiple daha mutlu olamazdık.”

leviathan uyaniyor yEserin konusu düşünüldüğünde bu kaçınılmaz da. Biri Kuşak’ta yaşayan ve kendi hayaletleriyle başı dertte olan bir dedektif, diğeri tuhaf bir saldırının ardından ekibiyle birlikte uzayda kalmış bir ikinci kaptanın yollarının kesişmesinden de başka bir şey beklenemezdi. Mars ve Dünya arasında giderek büyüyen savaştan ve tüm bunların arkasındaki asıl gerçekten bahsetmeye gerek yok bile.

Alcon’dan son alınan haberlere göre şu sıralar HBO’ya sunacağı 4 saat uzunluğunda bir sunum ortasına gelmiş bulunmaktalarmış.

Serinin ilk kitabı olan Leviathan Uyanıyor’un künye bilgilerine buradan, detaylı incelemesine ise şuradan ulaşabilirsiniz.

Serinin ikinci kitabının bu sene içerisinde İthaki Yayınları’ndan çıkması bekleniyor.