Haziran Ayı Kitap Patlaması

haziran 2014 kitaplar

Hepimiz pek çok serinin devamını bekliyor, sevdiğimiz yazarların yepyeni kitaplarını görmek için sabırsızlanıyoruz. İşte bu haberimizde ülke sınırları dışına çıkıp Stephen King’den Terry Pratchett’a kadar uzanacağız.

Ancak uyarmadan geçmeyelim, spoiler olmaması adına, kasıtlı olarak tanıtımları kısa tutuyoruz.

Mr. Mercedes
Stephen King

mrmercedesKorkunun Kralı King bizi yine koltuklarımızı çivilemeye geliyor!

Sürükleyici bir kedi-fare oyununa hazır mıyız? Bill Hodges, emekli ve çalışma hayatı boyunca kapatamadığı birkaç olayın hayaletleriyle çevrelenmiş emekli bir dedektiftir. Ancak bu huzursuz emekliliğini bozmak için biri kapıda beklemektedir. Çalıntı bir Mercedes ile onun da bulunduğu kalabalığa ateş eden bir adam sekiz kişiyi öldürecektir.

Aylar sonra emekli dedektif Hodges bir mail alır. Maili yollayan kişi sekiz kişinin katili olduğunu beyan etmekte ve daha büyük oynayacağını ima etmektedir. Hodges ise emekliliğini bir kenara bırakıp eski ve uyumsuz arkadaşlarıyla bu davanın peşine düşecektir.

Brady Hartsfield, alkolik annesiyle birlikte doğduğu evde yaşamaktadır. İnsanlara ölümü tattırmıştır ve bu daha yüzlerce, hatta binlercesine tattırmak için hazırlanmaktadır.

Konu ilk bakışta biraz klişe duruyor. Ama King bu. Sağı solu hiç mi hiç belli olmaz.

Çıkış Tarihi: 3 Haziran

Sand
Hugh Howey

sandhughhoweyUzun zaman beklediğimiz Wool Serisi’nin ilk kitabı Silo, en sonunda mart ayında MonokL Yayınları tarafından basıldığında ne kadar çılgınca sevindiğimizi henüz unutmadık! Post-apokaliptik türün yepyeni yüzü Hugh Howey, Wool ile tüm dünyadaki bilimkurgu okurlarını salladıktan sonra yoluna bambaşka kitaplarla devam etti.

Sand, aslında Aralık 2013’te yazılmış bir seri, ama tek kitapta toplanması bu ay gerçekleşecek. Okurlarca Wool’dan oldukça farklı bulunan bu seri, kumlara gömül bir dünyada yenisinin inşa edilişini anlatıyor. Kızgın kumlar ve dinmeyen rüzgarların üzerindeyse dört kayıp kardeşin hikayesini dinliyoruz.

Kumların derinlerinde bu dört kardeş hem kaybettikleri ailelerini hem de parçalanmış dünyalarını bir araya getirmeye çalışıyor.

Çıkış Tarihi: 4 Haziran

The Long Mars (Uzun Dünya Serisi #3)
Terry Pratchett & Stephen Baxter

thelongmarsŞubat ayında serinin ilk kitabı olan Uzun Dünya, İthaki Yayınları tarafından dilimize kazandırılmıştı. Fantastik edebiyatın aykırı ustası Terry Pratchett ve Stephen Baxter’ın ortaklığıyla yazılan bu kitap dünya kaynaklarının sınırsız olduğu bir çeşit ütopya. “Ya kaynaklar kısıtlı olmasaydı insanlık nasıl gelişirdi?” sorusunnu cevabını 3. kitapta da aramaya devam edecekler gibi görünüyor. Ama bu defa ver elini Mars!

Çıkış Tarihi: 17 Haziran

Cibola Burn (Enginlik Serisi #4)
James S. A. Corey

Cibola BurnYine İthaki Yayınları tarafından serinin iki kitabı (Leviathan Uyanıyor ve Caliban’ın Savaşı) dilimize kazandırılmış ve bilimkurgu okurlarının büyük beğenisini kazanmıştı. Kitapların hacmi önemsenmeden hızla tüketildi. Şimdi hayranları üçüncü kitabı merakla beklerken yurtdışında dördüncüsü raflardaki yerini almaya hazırlanıyor.

Rocinante’nin kaptanı Jim Holden’ın protomoleküle karşı olan savaşı tüm şiddetiyle devam deiyor. Protomolekül evrende ağlar örmeyi sürdürürken Holden’a bu svaşında, mürettebatı dışında yardıme den biri daha var. Kim mi? Caliban’ın Savaşı’nı okuyup bitirenler kim olduğunu rahatlıkla tahmin edecektir.

Çıkış Tarihi: 17 Haziran

Rogues
George R.R. Martin & Neil Gaiman & Patrick Rothfuss & Joe Abercrombie ve dahası…

roguesbookDaha önceden burada bahsetmiş olduğumuz Rogues (Hırsızlar) adlı öykü derlemesi nihayet çıkıyor. Ama maalesef bizim topraklarımızda değil…

Sayısız ustayı toplayıp hırsızlar üzerine öyküler yazdıran bu kitapta tam tamına 21 öykü var. Martin, Westros’un tarih boyunca gördüğü en büyük hırsızları anlatmaya hazır. Geri kalan yazarlarsa tamamı yeni, daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış öyküleriyle okurlarla buluşacak.

Bu kadar çok yıldızın aynı kitapta parlaması gözlerimizi kamaştırdı. Acaba tüm Rıhtım olarak elleri birleştirip dua etsek dilimize çevrilir mi? Yoksa herkes yatağının altındaki kılıcını/asasını mı çeksin?

Çıkış Tarihi: 17 Haziran

Baptism of Fire (Witcher #5)
Andrzej Sapkowski

baptism of fireAh Witcher, ah! Nerelere gidelim? Nasıl edelim! Seni Türkçe okuyamadan mı öleceğiz?!

Biz okuyamaya duralım, 7 kitalık serinin 5. kitabı İngilizceye çevrildi. Küçük de bir not düşelim, 7 kitabın 7’si de ana dili olan Lehçede halihazırda basılı. Pek çok dile de çevrilmiş durumda, ancak İngilizler biraz geriden geliyor.

Bizse 1 kitabını bile okuyamıyoruz…

Çıkış Tarihi: 24 Haziran

Bu bereketin ülkemiz için de geçerli olmasını umuyor, kitapların dilimize kazandırılmasını dört gözle bekliyoruz.