The Witcher 3: Wild Hunt’ın Çıkış Tarihi Belli Oldu

witcher 3 top

E3’e sayılı günler kala CD Projekt RED, yeni bir The Witcher 3: Wild Hunt videosu yayınladı. Oyunun çıkış tarihinin de 24 Şubat 2015 olacağı bu video ile netlik kazandı.

Bununla beraber merak edilen bir çok sorunun da dolaylı yoldan cevabı verilmiş oldu. Bunlardan belki de en çok merak edileni oyunda hangi karakterlerin yer alacağı idi. Videoda boy gösteren Triss Merigold, Emhyr var Emreis, Yennefer, Dandelion ve Ciri oyunda boy göstereceğe benziyor. Bunun yanı sıra Vesemir başta olmak üzere birçok witcher da oyunda arzı endam edecekmiş gibi duruyor.

Oyunun açık dünya olarak tasarlandığı ve oyunda Geralt’ın at sırtında seyahat edebileceği zaten duyurulmuştu. Ama deniz yolculukları esnasında tekne kullanıp kullanamayacağı muallaktı. Videoda çok kısa da olsa Geralt’ın tekne kullandığını, hatta yüzdüğünü görüyoruz. Ne diyelim; umarız bu görseller sinematik ile sınırlı kalmayacaktır.

Hemen üstteki ve önceki videolarda göze çarpan bir diğer ayrıntı da dövüş sahneleri. Dövüş sahnelerinde ilk göze çarpan at sırtında dövüşebilecek ve tatar yayı kullanabilecek olmamız. Dövüş mekaniği ise vaat edildiği gibi dinamik ve etkileşimli olarak tasarlanmış. Özellikle Geralt’ın etrafındaki tüm düşmanlarını görebiliyor olmamız onların hareketlerine tepki vererek dövüşebileceğimize işaret ediyor. Bu da bizim hayal gücümüzü ve oyun içi yeteneğimizi temel alan eğlenceli bir dövüş mekaniğinin habercisi niteliğinde.

Yine de oyunu 36 farklı şekilde bitirebilmek için hala 24 Şubat’a kadar beklememiz gerekiyor. Ne diyelim Melitele sabır versin…