Dishonored Çizgi Romanı ve Romanları Geliyor

dishonored

Biz heyecanla ikinci oyunu bekleyeduralım, Dishonored evreni çizgi roman ve romanlarla genişliyor.

Arkane Studios’un geliştirdiği Dishonored birçoğumuz için 2012 yılının en akılda kalıcı oyunlarından biriydi. Steampunk öğeleriyle bezeli dünyası, dengesi iyi tutturulmuş gizlilik esaslı oynanışı, verilen kararlara göre değişen yapısı ve oyuncuya sağladığı serbestlikle kalplerimizde ayrı bir yer edindi.

Tüm bu artılar bir yana, oyunun aldığı önemli eleştirilerden biri senaryonun atmosfere göre basit kalmasıydı. Bence haksız bir eleştiri de sayılmaz bu: Başkahramanımıza bir komplo kurulur, biz de hem adımızı temizlemeye hem de intikamımızı almaya çalışırız. Holywood filmlerinden aşina olduğumuz bir hikaye kurgusu aslında.

Oyunun yapımcıları da ellerindeki dünyanın potansiyelinin farkında olmalılar, çünkü ikinci oyun yayınlanmadan önce dört sayılık bir çizgi roman serisine ve üçlemenin başlangıcı olan bir romana kavuşuyoruz.

Ağustos ayında Titan Comics tarafından yayınlanmaya başlanacak çizgi roman serisinde ilk ve ikinci oyun arasında başkahramanımız Corvo’nun başından geçenler anlatılıyor. Gordon Rennie’nin yazacağı, Andrea Olimpieri ve Marcelo Maiolo’nun çizeceği serinin hikayesi şöyle:

Corvo Attano, Lord Regent’in tahta karşı kurduğu iki yüzlü planı bozalı ve adını İmparatoriçe Jessamine’nin cinayetinden temizleyeli 20 yıl geçmiştir. Artık kahramanımız geleceğe odaklanmıştır ve mirasını devam ettirmesi için bir çırak yetiştirmektedir. Ancak ‘geçmişinden imkansız bir yüze’ rastladıktan sonra kendini kaçınılmaz bir biçimde ‘başka dünyalı bir komploya’ çekilmiş bulur.

Dishonored_1_Cover_A-Fabio-Listrani Dishonored_Corroded_Man

Eylül ayında ise yine Titan tarafından Dishonored üçlemesinin ilk kitabı The Corroded Man (Yıpranmış Adam) yayınlanacak. Romanın yazarlığını Adam Cristopher üstleniyor.

Oyun dünyalarında geçen kitaplara aşinayız, Türkçeye de çevrilen Mass Effect ve Bioshock gibi iki önemli örnek var mesela. Umarım Dishonored eserleri de oyunun kalitesini devam ettirirler ve onları da dilimizde okuma şansına erişiriz.

Dishonored 2’nin 11 Kasım’da piyasaya çıkacağını da belirtmiş olalım.