Never Alone (Kisima Ingitchuna) Huzurlarınızda

never-alone-top

Geçtiğimiz hafta satışa sunulan bir oyun dikkatlerimizi üstüne çekti. Never Alone (Kisima Ingitchuna): Upper One Games ve E-Line Media işbirliğinde geliştirilen 2D bir macera ve puzzle oyunu.

Son zamanların en ilginç indie oyunlarından biriyle karşılaştığımızı söyleyebiliriz. Never Alone, Alaska’nın yerlileri Inuit halkının kültürünü ve efsanelerini dünyaya anlatmayı amaçlıyor. Oyunun yapımında ülkenin yerlileriyle işbirliği yapılmış ve 40 Alaskalı hikayeci ve yaşlı, oyunun yapımında etkin rol üstlenmiş. Böylelikle ortaya Inuit efsaneleriyle bezeli, fantastik bir yapım çıkmış.

Nuna adındaki küçük kızımız, ona eşlik eden bir kutup tilkisiyle beraber kuzey kutbunun zorlu şartlarına meydan okumaya ve bulmacaları çözmeye çalışırken oyuncu da Alaska yerlilerinin kültürünü öğreniyor, efsanelerini Nuna aracılığıyla yaşıyor.

never-alone

Never Alone pek çok indie yapımda olduğu gibi 2D bakış açısına sahip bir macera oyunu. Fakat çok başarılı grafikleri olduğunu söyleyebiliriz. Resmi web sitesindeki artwork sayfasına göz atabilirsiniz. Teknik ayrıntılara girecek olursak, Never Alone, Unity motoruyla geliştirilmiş. Windows, Xbox One ve Playstation 4’te oynanabiliyor. Tek kişiyle oynanabildiği gibi, eşli de oynanabiliyor. Yani bir kişi Nuna’yı, diğeri de kutup tilkisini yönetiyor.

Never Alone’u oynamak, kuzeyin bu fantastik dünyasına adım atmak isterseniz oyunu Xbox Store, Playstation Store, Steam veya kendi sitesinden satın alabilirsiniz.

Sözü fazla uzatmadan sizi fragmanla baş başa bırakalım.