Iron Man En Sonunda Bizlerle

ironman-top

Filmlerin başarısına rağmen senelerdir Iron Man okuyamıyorduk. Yok mu bu yaramıza derman olacak derken Arkabahçe Yayıncılık’tan güzel bir haber geldi!

Marvel Evreni’nin demirbaşlarından biri olan Iron Man seneler içinde tekrar tekrar kurgulandı ve bolca kurcalandı. Ne de olsa teknoloji yoğun bir karakterdi ve teknoloji gün geçtikçe gelişiyordu. Bu sebepten dolayı sadece zırhın yeni modellerini yapmak artık yetmemeye başladı. Böylece 2006’da Extremis Zırh Kiti geldi. Ama asıl değişiklik 2008 yılında yaşandı. Robert Downey Jr. ilk Iron Man filmi ile Tony Stark’a yeni bir hava katmıştı ve insanlar yeni Tony Stark’ı daha eğlenceli bulmuş, onunla ilgili daha çok şey okumak istemişlerdi. Böylece Matt Fraction ve  Salvador Larroca’ya emanet edilen The Invincible Iron Man, Temmuz 2008’den itibaren orijinal numarası olan #500 ile yoluna devam etti.

ironman-bes-kabusFraction ve Larroca ikilisi kendilerine duyulan güveni boşa çıkarmadılar ve The Invincible Iron Man, 2009 Eisner Ödülleri’nde En İyi Yeni Seri seçildi. Geçtiğimiz günlerde ise Arkabahçe Yayıncılık bu serinin ilk cildi olan Beş Kâbus’u (The Five Nightmares) Türkçe’ye kazandırdı.

Filmin kötü adamı olan Obadiah Stane ise unutulmadı. Onun oğlu olan Ezekiel Stane, babasının intikamını almak için sahneye çıkar ve Stark’a en kötü kabuslarını yaşatmaya kararlıdır. Babasından on kat daha zeki olan ve intikam ateşiyle dolup taşan bu genç adam Stark Industries’i yok etmeyi kafasına koymuştur. Bakalım bunu başarabilecek mi?

Çevirmenliğini Onur KAYA’nın üstlendiği Iron Man – Beş Kâbus’un künye bilgilerine BURADAN ulaşabilirsiniz.