Çizgi Düşler Son Hız Devam Ediyor

cizgi dusler kasim 2014

Halihazırda birçok İtalyan çizgi romanını bizlerle buluşturan Çizgi Düşler, yayınlarına hız kesmeden devam ediyor.

Julia, Dampyr, Zagor, Brendon ve Dragonero’nun yeni sayıları raflardaki yerini alırken, Y: Son Erkek’de (Y: The Last Man) de 6. sayısına ulaştı. En son X-Force, Vol. 3 ve Savage Wolverine’i bizlerle buluşturan ve bunlarla da yetinmeyen Çizgi Düşler hiç vakit kaybetmeden 100 Bullets (100 Kurşun) ve Scalped ile yayın kataloğunu genişletmeye son sürat devam ediyor.

Hem 100 Bullets hem de Scalped daha çok yetişkinlere hitap eden, suç temalı seriler. Özellikle 100 Bullets ilk çıktığı zaman yurt dışında çok büyük övgüler toplamış, defalarca da Eisner ve Harvey Ödülleri’ni kucaklama başarısını göstermiştir. Biraz fikir sahibi olmak adına tanıtım bültenlerine bir göz atalım:

100 Kurşun – İlk El, Son Şans’ın tanıtım bülteni:

100 bullets 1.cdrHayatınızı alt üst eden o andan, en değer verdiğiniz varlıklarınızı kaybetmenizden tam olarak kimin sorumlu olduğunu,takım elbiseli bir yabancının size vereceği çantanın içindeki kanıtlar sayesinde öğrenmiş olsaydınız ne yapardınız ? Peki, o çantanın içinde ayrıca bir silah ve kanunun peşinize düşmesini imkânsiz kılacak 100 adet mermi olsaydı ? 100 KURŞUN serisinin ilk 5 sayısını içeren bu ciltte önce sert bir sokak hikâyesi ardındansa şüphe uyandıran bir istihbarat hikâyesi boğazınızı yakarak sizi çarpacak.

Scalped 1 – Kızıldereli Toprakları’nın tanıtım bülteni:

SCALPE 1.cdrYanlışları düzeltmek için mi döndü ? Yoksa biraz da o tadını çıkarsın diye mi ?

On beş yıl önce Dashiell Bad Horse, Çayır Gülü Kızılderili Yerleşkesi’ndeki sefil bir yoksulluk ve umutsuzluk dolu hayatı iyi bir şeyler bulma umuduyla terk edip gitti. Eve döndüğünde Yerleşke’de pek bir şeyin değişmemiş olduğunu gördü; tabi pırıltılı yeni kumarhaneyi ve bir zamanların gururlu halkının uyuşturucu ve organize suçların batağında olmasını saymazsak.

Fırtına merkezinde Kabile Şefi Red Crow var. Bir zamanların ’Kızıl Güç’ aktivistiyken artık bir suç lideri olan Red Crow, Lakota Kabilesinin 100 yıldır beyaz adam tarafından soyulup öldürülmesinin karşılığını verme zamanının geldiğini düşünüyor…

Elinde bir çift nunçaku, pervasız bir tavır ve (en azından) karanlık bir sırdan başka hiçbir şey olmayan Dash, kumar, silahlı çatışma, aynasızlar, köpek askerler, katliamlar, met lablar, adi seks, tava ekmeği, kızılderili gururu, gök gürültüsü, çorak arazinin hırçın güzelliği ve… hatta bir iki kafa derisinin yüzülmesinin arasında sağ kalmak zorunda.