Fables Nihayet Türkçe!

masallar-top

Klasik masal kahramanlarının dünyamızda yaşadığı maceraları konu alan ve hem Grimm hem de Once Upon A Time dizilerine ilham veren Fables, Arkabahçe Çizgiroman tarafından dilimize kazandırıldı.

Çizgi-romanların Oscar’ı olan Eisner Ödülü’nü tam 14 kez kucaklama başarısını gösteren seri, ülkemizdeki okurlar tarafından uzun zamandır bekleniyordu. Çünkü kendisine, içerdiği farklı dünyaya ve anlattığı başarılı hikâyeye Wolf Among Us adlı macera oyununda bakma fırsatı bulmuş ve tadı tam anlamıyla damağımızda kalmıştı.

Künye bilgileri için tıklayınız.
Künye bilgileri için tıklayınız.

Dilimize “Masallar” olarak çevrilen Fables, küçüklüğümüzden beri tanıdığımız masal kahramanlarını günümüzün dünyasına yerleştiriyor. Başlarında Pamuk adlı (isme dikkat) otoriter bir kadın var, asayiş ise Büyük Kötü Kurt tarafından sağlanıyor.

Ama neden buradalar? Nasıl insan biçimine bürünmüşler? Amaçları ne? İşte bunlara ve çok daha fazlasına nefes kesici bir cinayet soruşturması eşliğinde ‘Masallar’da şahit oluyoruz.

Toplamda 20 ciltten oluşan serinin ilk kitabı “Efsaneler Sürgünde,” raflardaki yerini Can Denizer çevirisiyle bugün (26 Aralık) alıyor.