George R.R. Martin, 6. Kitabı Tamamlamak İçin Kolları Sıvadı!

the-winds-of-winter

George R.R. Martin geçtiğimiz günlerde kişisel blog sayfasında yaptığı bir açıklamayla tüm hayranlarını sevince boğdu. Katılacağı etkinlikleri iptal eden yazar, gerekçe olarak Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin 6. kitabını bitirmek istemesini gösterdi ve tüm planlarını buna göre düzenledi.

Önümüzdeki günlerde Saratoga‘da gerçekleşecek olan World Fantasy Convention (Dünya Fantezi Etkinliği) katılımcıları arasında Martin de yer alıyordu. Kendisinin katılacağı aylar öncesinden duyurulmuş, bu şekilde her yerde ilan edilmişti. Ancak 2 gün önce George R.R. Martin‘in yaptığı açıklama bir anda tüm planları alt üst etti. Ancak onu bu etkinlikte görmek için sabırsızlananlar hiç de mutsuz değil! Neden mi? Çünkü yazar, dünyanın artık silahlanarak beklediği altıncı kitabı The Winds Of Winter (Kış Rüzgârları) üzerindeki çalışmalarını hızlandırmak istediğini belirtti.

Martin’in sözleriyse şu şekilde oldu:

“Yapacak çok şeyim var. Önümde çok fazla şey duruyor. Son of Kong *  bunlar arasında en önde geleni.”

Son of Kong, yazarın altıncı kitaba verdiği mahlastır ve uzun süreli hayranlarıyla aralarında bir çeşit şifreli konuşmadır. Ama bu “Son of Kong” konusunda sözleri bununla da kalmıyor ve devam ediyor:

“Eğer WINDS OF WINTER’ı etkinlik başlamadan önce tamamlayıp teslim edersem kararımı değiştirebilirim.”

Hazır hep birlikte altıncı kitabı bir kez daha bekleme sürecine girmişken bizler de geçen yıl sizler için çevirdiğimiz The Winds of Winter ön okumasıyla baş başa bırakalım.

Gece çöküyor ve son nefesimize kadar sürecek nöbetimiz başlıyor! Bir kez daha!