Avengers: Ultron Çağı Artık Türkçe!

ultron-stories

Yeni Çağ, Ultron Çağı! Bizler Age of Ultron filmini bekleyeduralım, Gerekli Şeyler konuya ısınmamız için bize bir Ultron çizgi romanını çevirdi bile!

Brian Michael Bendis’in kaleme aldığı ve Bryan Hitch’in çizgilerle buluşturduğu Ultron Çağı adlı hikaye toplamda 10 sayıdan oluşuyor. İlk kez 2013’de yayınlanmaya başlayan öykü şu anda sonlanmış durumda. O nedenle kendisini okumak isteyenlerin ek olarak başka şeyler okumasına pek de gerek kalmıyor.

Filmde hikayeye benzer şeyler göreceğimiz düşünüldüğünde önümüzdeki Mayıs ayına kadar bekleyemeyen Avengers âşıklarını bir nebze sevindirecek bir haber bu. Bursa Kitap Fuarı’na gitmiş olanlar erkenden kapma şansını yakaladılar bile. Geri kalan hepimiz için bu günden itibaren Türkiye’nin her yerinden ulaşılabilir!

Gelin 2011’de Avengers ile ortaya çıkmış Earth 61112 ile kısa bir süreliğine Earth 26111’de geçecek olan ve Avengers: Ultron Çağı adıyla Türkçeye kazandırılmış bu maceranın tanıtım bültenine beraber göz atalım:

age-of-ultron-comic“Bendis, Tüm Çizgi Roman Yaratıcılarının Yapmak İstediği Şeyi İnanılmaz Bir Başarıyla Gerçekleştiriyor”
-ComicBookResources.com-

Yapay zeka Ultron, yıllardır insanlığı yok etmeye çalışıyor. Şimdiyse başarmaya hiç olmadığı kadar yakın. Hayatta kalabilen birkaç kahraman hırpalanmış, yıkılmış, yenilmiş ve artık aşırıya kaçmış çözümleri bile düşünmeye başlamışlar – ki bazıları bu çözümler arasından akla gelmemesi gerekenleri bile düşünür hale gelmiş. Fakat Wolverine Ultron’u yenmek için başına buyruk bir şekilde davranınca çözeceğinden çok daha fazla soruna mı yol açacak? Brian Michael Bendis sizlere, Avengers’ın en büyük düşmanlarından birinin nihai zaferinin dünyaları sarsacak öyküsünü sunuyor!

Şahsi yorumumuz hikayenin ilk sayısı ile son sayısının efsane olduğu yönünde. Arada kalan 8 bölümünse normal düzeyde olduğunu düşünüyorum. Peki bu okumak için engel mi? Tabii ki hayır! Modern olarak okuyabileceğiniz en iyi Ultron hikayesi bu. Umuyoruz filmi de çizgi romanlardaki kadar iyi olur.