Yeni İntikamcılar Ayağınıza Geldi

all-new-different-avengers-header

Daha önceki haberimizde Marvel Comics‘in bu yaz Secret Wars adı altında alternatif evrenleri çarpıştıracağını sizlere duyurmuştuk. Secret Wars ile devam edecek karakterlerin nasıl olacağı da yavaş yavaş aydınlığa çıkmaya başladı. Gelin resmi olarak açıklanan Yeni İntikamcılar‘a bir göz atalım.

Yeni İntikamcılar, All-New All-Different Avengers adıyla anılacak. Ancak ekipte yer alan karakterler pek de popüler değil; o yüzden kendilerine aşina olmayanlar için kısa bir tanıtım geçelim:

  • Thor: Mjölnir’in şu anki sahibi olan Asgardlı bu kadının kimliği henüz açığa çıkmış değil. Eski Thor ise artık Mjölnir’i kullanamıyor ve adı Odinson olarak biliniyor.
  • Iron Man: Klasik Avengers’daki Iron Man yerini koruyor olsa da şu anda zırhın içinde kim var bilinmiyor. Tony Stark veya kendi zırhıyla Pepper Pots olma ihtimali var.
  • Captain America: Falcon olarak bilinen Sam Wilson, Captain America‘nın yerine geçmiş durumda ve bu Avengers’da da lider olacak gibi görünüyor.
  • Vision: Avengers’ın klasik bir üyesi olan Vision tamamen yapay bir yaşam formu. Kendisini Age of Ultron‘un çıkışından sonra çokça tanıyacağız.
  • Ms. Marvel: Kamala Khan süperkahraman hayranı bir lise öğrencisi. Inhuman genlerinin aktifleşmesi sağ olsun yakın zamanda kendisinin de güçleri olduğunu keşfetti. Kendisini istediği gibi büyütüp küçültebilme yeteneğine sahip kahramanımız Carol Danvers Captain Marvel olduğundan beri Ms. Marvel unvanını taşıyor. Khan‘ın tüm güçleri daha ortaya çıkmış değil.
  • Spider-Man: Marvel Evreninde birden fazla Örümcek var bu günlerde ve bu belli kişi Ultimate Evreni‘nden göçen bir lise öğrencisi Miles Morales. Bu zaman akımında Peter Parker öldürülüyor ve Miles kendisinde de benzer yetenekler olduğunu keşfedince ismi sahipleniyor. Miles ana Marvel Evreni’ne yeni geçmiş olsa da önümüzdeki Secret Wars olaylarından sonra Ultimate Evreni parçalanacak ve Miles’ı kalıcı olarak ana evrende bırakacak gibi görünüyor.
  • Nova: Nova doğası bakımından kozmik olan, Xandarianlar tarafından hak edene bahşedilen güçlere sahiptir. Şu anki Nova, intikal eden Nova  mirasının gücünü yeni keşfetmiş genç Sam Alexander.

All-New All Different Avengers çıkışını özel bir one-shot ile Geleneksel Ücretsiz Çizgi Roman Günü’nde yapacak. Aylık serinin ise yapımcıları Mark Waid ve Mahmud Asrar tarafından bu sonbahar çıkarılması bekleniyor.

Axel Alonso‘nun “Kostümlerin içindekilerin kim olduğunu bilmiyoruz” şeklindeki açıklamasına rağmen Spider-Man‘in Miles Morales olduğunu düşünmemizin nedeni hem spesifik kostümü, hem de Peter Parker’ın sonu. Öte yandan Tony/Pepper durumu çok çelişkili. Bu yüzden zırhın içindekini kestirebilmek çok zor. Eh, Örümcek’i çok sevdiğimiz için kostümün içindeki kişi Peter Parker olsun diye dağlara taşlara vurabiliriz kendimizi belki ancak Miles Morales de çıktığı andan itibaren giderek iyileşen hikayesi ile kendini sevdirmeyi başardı.

Öte yandan Mjölnir’i kullanan kadının Avengers’da yer etmesiyle kendisinin kim olduğu hakkında bir şeyler öğreneceğimizi söylemek de yanlış olmaz. Vision ve Mjölnir’li kadının bir süre yalnız kalmasını düşünmek bile heyecan verici.

Takımın içindeki bu gözle görülür yaş farkı biraz sorun çıkartabilir gibi. Karakterlerin ergenliği ile uğraşmak okuyucu bıktıracak mı göreceğiz. Ancak Miles Morales ve Ms. Marvel çıktıkları günden itibaren okuyucu kitle tarafından benimsenmiş durumda. Buna rağmen kendi hikayelerine baktığımızda hitap ettiği kitleyi anlamak çok da zor değil. Peter Parker‘ın da bir zamanlar çocuk olduğunu hatırlayarak şimdiden olumlu olumsuz bir yorum yapmadan Mayıs’ın 2’sini bekliyoruz efendim!

all-new-all-different-avengers