Frank Miller, Yeni Bir Dark Knight Macerası Yazıyor!

dark-knight-returns

Gelmiş geçmiş en iyi Batman hikâyelerinden biri sayılan The Dark Knight Returns’ün yazarı Frank Miller, seriye üçüncü bir macera daha eklemek için kolları sıvadığını resmen açıkladı.

Bir tarafta ilk kez 1986 yılında yayınlanan ve Batman hayranlarının kalbinde bambaşka bir yere sahip olan, efsane çizgi-roman The Dark Knight Returns (Kara Şövalye Dönüyor). Diğer yandaysa ilkinin yanına bile yaklaşamayan, çoğu kişiyi okuduğuna pişman eden ve sanki hiç varolmamış gibi davranılan The Dark Knight Strikes Again (Kara Şövalye Yeniden Saldırıyor). Ortak noktalarıysa ikisinin de büyük usta Frank Miller (Sin City, 300) imzalı olması. İşte o usta dün Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla Dark Knight serisine üçüncü bir macera eklediğini duyurdu: The Dark Knight III: The Master Race.

dark-knight-master-race

Yeni macera 8 sayıdan oluşacak (bu rakam diğer iki macerayla karşılaştırıldığında daha fazla) ve önümüzdeki sonbahar aylarında raflardaki yerini almaya başlayacak. Hikaye hakkında şu an için hiçbir şey bilmiyoruz. Ancak duyurudaki Süpermen logosuna bakarsak tıpkı ilk iki macerada olduğu gibi Çelik Adam’ın öyküde yine önemli bir yer kaplayacağını tahmin edebiliyoruz.

Eğer Strikes Again’i okuduysanız maceranın süper kahramanlarımızı oldukça ilginç bir noktaya taşıdığını biliyorsunuz demektir. O nedenle Miller’ın bu futuristik senaryoyu nereye taşıyacağını görmek her hâlükarda ilginç olacaktır.

Miller’ın The Dark Knight Strikes Again’den önemli tecrübeler edindiğini umuyor ve bu kez bizlere The Dark Knight Returns tadında, karanlık ve unutulmaz bir serüven sunmayı başarmasını umuyoruz.