Gormenghast 3: Titus Tek Başına Ön Siparişte!

titus-tek-basina-header

Gotik ve fantastik edebiyatın birleşiminden doğan bir edebiyat klasiği Gormenghast’ta nihayet üçüncü ve son adıma geliyoruz! 

Dost Körpe’nin ilk olarak Om Yayınevi için çevirdiği üçlemeyi, yine kendisinin başarılı çalışmasıyla bu defa İthaki Yayınları’nda görmüştük. Şimdi yine onun imzasını taşıyan üçüncü ve son kitap Titus Tek Başına ile seri tamamlanıyor!

Daha önce sizlerle serinin editörü Yankı Enki’nin üçüncü kitabı çok beklemeyeceğimize dair olan duyurusunu paylaşmıştık. İthaki Yayınları da sözünde durdu ve nihayet son kitap bizlerle!

Steerpike ve Titus arasındaki gerilim artık zirveye ve dolayısıyla sona  yaklaşırken bakalım neler olacak. Mervyn Peake’in kalemi fantastikte alıştığımız karakter gelişimi ve kahramanlık temalarını bir kenara bırakarak Titus’u nasıl bir yetişkine dönüştürecek?

Bakalım tanıtım neler diyor!

Ey Gormenghast! Varlığını nasıl kanıtlayabilirim?

titus-tek-basinaGormenghast serisinin üçüncü kitabında kahramanımız Titus, artık tek başına. Ona unvanını veren, onu Titus yapan her şeyden; ailesinden, öğretmenlerinden, şatosunun hem sevdiği hem de nefret ettiği ritüellerinden ve törenlerinden, evinden, Gormenghast’tan uzakta. Çocukluktan erkekliğe adım atıyor Titus, ama fantastik kurguda hep gördüğümüz o kahramanlıkları sergilediği için değil. Evinin adresini nihayet bulduğu için, kendisine daha yakından bakabildiği için ve bir de Gormenghast’a uzaktan bakabildiği için… Bu bir geri dönüş yolculuğu mu yoksa yolculuk yeni mi başlıyor?

Çeviri yine Dost Körpe’den, editörlükse Yankı Enki’den. Daha ne isteyelim? Ama siz künyeyi de görmek isterseniz hemen buradan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca kitabın ÖN OKUMAsı için BURAYA tıklayabilirsiniz! İyi okumalar.

Şu anda ön siparişte olan bu muazzam eserin son adımı 8 Mayıs günü raflardaki yerini alacak!