Gormenghast’ın Son Kitabı İçin Çok Beklemeyeceğiz

titus alone

Mervyn Peake imzalı Gormenghast Üçlemesi’nin son kitabı Titus Tek Başına için çok beklememiz gerekmeyecek. İthaki Yayınları editörü Yankı Enki, facebook sayfasında serinin son kitabının önümüzdeki ay çıkacağını müjdeledi.

gormenghastGeçtiğimiz günlerde size uzun zamandır beklenen bir kitabın haberini duyurmuştuk. Gormenghast Üçlemesi’nin 2011 yılında çıkan ilk kitabından sonra araya dört yıl gibi uzun bir zaman girmişti. Bu dört yılının ardından nihayet 2. kitabın çıkacağını müjdeledik ve kitap geçtiğimiz hafta raflardaki yerini aldı.

2. kitap bu kadar uzun bir sürede çıktığı için haliyle serinin son kitabı Titus Tek Başına’nın yakın bir zamanda çıkacağını düşünmüyorduk. Hatta bunun için uzun süre bekleyeceğimizden kuşkulanıyorduk. Ama bu şüphelerimizin hepsi yersizmiş meğer. Dün İthaki Yayınları yetkilisi Yankı Enki facebook sayfasında 3. kitabın müjdesini verdi ve çok yakında çıkacağını duyurdu.

2. kitap Gormenghast bugün, 3. kitap Titus Tek Başına önümüzdeki ay raflarda olacak. Sadece dili ve üslubu için bile okunur. Yazar adaylarına tavsiye edilir. Bu kitabı ancak Dost Körpe çevirebilirdi, eline sağlık…

Üçlemenin aynı zamanda en kısa kitabı olma özelliğini taşıyan son kitabı Titus Tek Başına’da Titus Groan, krallığını, ailesini ve Gormenghast şatosunu terk ederek “farklı” bir dünyayı keşfetmek için bir yolculuğa çıkar ve bütün macerası boyunca bunları terk etmiş olmanın vicdan azabıyla yaşamak zorunda kalır…

Tüm zamanların en iyi eserleri arasında sayılan bu gotik-fantastik edebiyat başyapıtının tamamını okuma şansına kısa sürede erişebileceğimiz için büyük bir sevinç yaşıyoruz.