Gerisi Hikaye’de Sezon Arası!

gerisi hikaye

Anadolu Korku Öyküleri yazarlarından Galip Dursun, Işın Beril Tetik ve Demokan Atasoy‘un yaklaşık altı aydır devam eden podcast serisi “Gerisi Hikaye” sezon arası verdi.

Her hafta birer bölüm olmak üzere şimdiye dek 23 bölüm yayınlanan kültür sohbetlerinde korku sanatından fantazyaya, mitlerden yazar ve karakterlerin hikayelerine kadar oldukça doyurucu bilgiler bulunuyor.

Peki bugüne kadar neler dinledik? İşte bölüm adlarıyla birlikte hemen altlarında bölümleri dinleyebileceğiniz podcast kayıtları.

  1. Ölüm, Ölümsüzlük, Ölümden Gelenler
  2. Korku Sineması, Uyarlamalar, Senaryolar
  3. Hayaletli Evler
  4. Houdini ve Ruhçuluk
  5. Lilith: Lanetli Kadın – Femme Fatale
  6. Anadolu’nun Korkunç Yaratıkları
  7. Korku Yazmak: Korkunun Cazibesi ve Ceremesi
  8. Korku Oyunları
  9. Hannibal Lecter M.D.
  10. Alien, Bir Uzay Korku Efsanesi
  11. Vampirler I – Gecenin Çocukları
  12. Uzaylı İstilası – Evrenin Karanlığından Doğan Korku
  13. Edgar Allan Poe – Kuzgun’un Dediği
  14. Vampirler II, Efsanelerden Edebiyata
  15. Korku Çizgi Romanları
  16. Korkuda Gerçeklik Payı
  17. Kıyamet, Hemen, Şimdi!
  18. Kıyamet Sonrası
  19. Korkularımız: Fobiler, Korkunun Kökenleri
  20. H.P. Lovecraft I
  21. H.P. Lovecraft II
  22. Musallat / Possession
  23. Karındeşen Jack

Yukarıda da görüldüğü gibi, bu türe ilgisi olanların merak edecekleri ve dinlemek isteyecekleri birçok bölüm olacaktır. Bu programı güzel yapan etmenlerin başında, Galip Dursun, Işın Beril Tetik ve Demokan Atasoy‘un her bölüm için yaptıkları araştırmalar ve konu hakkında topladıkları kaynaklar. Ayrıca bu kaynakları paylaşıyor olmalaları, konu hakkında detaya inmek isteyen dinleyicilerin işini bir hayli kolaylaştırıyor. Diğer taraftan üç farklı görüşün harmanlanması ve her bir ismin konuyu farklı şekilde ele alması da dinlerken “Keşke ben de orada olsam, bir şeyler söylesem!” hissiyatı yaratıyor. Örneğin iki bölüm halinde yayınladıkları Lovecraft kaydını dinlemenizi tavsiye ederiz. İlk defa dinleyecekler için bu iki bölüm program hakkında az-çok fikir verecektir.

Ayrıca ekibimiz bununla da kalmamış ve kayıtlara daha kolay ulaşmamız için indirme seçeneği dahil olmak üzere birçok kaynak vermiş. Nedir bunlar?

Her üç isme de bu güzel seri için teşekkür ediyor, yeni sezonu merakla bekliyoruz! Umuyoruz bir sonraki bölümlerde de yine farklı ve ilgi çekici ama bir o kadar da arka planda kalmış konulara ayrıntısıyla değinirler.

Hakkında araştırma yaptığınız bir yayın ise kağıt kalemi hazır tutun, bizden söylemesi. Herkese iyi dinlemeler.