Batman ve Joker Öldü mü Dediniz?

Sevgili dostlar… Bunu bizden duymanız ne kadar acı olsa da, Bruce Wayne ve Joker’i tüm müdahalelere rağmen kaybettik…

DC Comics’den Scott Synder ve Greg Capullo’nun yürüttüğü Endgame serisinin 40. sayısında Batman ve Joker’i ilk defa tam olarak ölü bir şekilde uğurladık.

Süper kahramanların ölüp tekrar dirilmesi çok da şaşılacak bir olay değil elbette. Eminim bu ölümün son birkaç gündür sosyal medyayı neden bu kadar salladığını merak ediyorsunuzdur. Gelin size bunu kısaca açıklayalım.

Süper kahramanlar normal serilerde ölür ve bir süre ortalıkta görünmedikten sonra ya yeni bir seriyle ya da farklı bir olayla diriltilir ve seri devam eder. Batman ise bir istisna gibiydi. Şimdiye kadar bu şekilde bir ölüm gerçekleştirmemiş olan Kara Şövalye, tarihin en uzun yaşayan süper kahramanı bile olabilir. Elbette yan hikayelerde farklı biçimlerde ölmüştü ancak ana Bruce Wayne taş gibi ayaktaydı. Bu koca çınarın ölümü de doğal olarak yürekleri dağladı.

endgameJoker de onunla ölümü gördü tabii. Batman ölürken Joker’in yaşamasını görmek ve seriye Batman’siz devam etmek oldukça ilginç olurdu. Bazılarına göre Joker evrendeki en mantıklı insanlardan ve asıl deli olan Yarasa. Eh, Joker’in tek başına kalması da onu deliliğe sürüklerdi, değil mi?

Endgame, ismi gibi Batman’in ve Joker’in sonu oldu. Birlikte düştükleri o çukurda belki de sonsuza dek kalırlar (mı acaba?). Ancak Scott Synder ve Greg Capullo ikilisi sonrası için planlarını çoktan hazırlamışlar.

Bu haber genel haber sitelerinde bile yayınlandığı için artık spoilerlık bir değeri de kalmadı. Ancak seriyi okumak isteyenler sakın endişe etmesin, bunu bilerek bile tadı çıkarılabilecek kadar güzel bir seri!

Bu arada DC daha öncesinde Capullo imzalı yeni bir zırhlı Kara Şövalye resmi yayınlamış ancak içindekinin Bruce Wayne olup olmadığını bilemeyeceğimizi söylemişti. Comic Book Resources sitesine yaptığı konuşmada Synder “Bunu yaptıklarına inanamıyorum,” demişti.

Zırhın içindeki kişi ise elbetteki Jim Gordon! Geçtiğimiz günlerde DC’nin önemli süper kahramanları için çıkarttığı Divergence adlı one-shotların biri de yeni Kara Şövalye ile ilgiliydi ve kimliği sonunda açığa çıktı. Böylece tıpkı tahmin edildiği gibi yeni Batman’in Jim Gordon olduğu da doğrulandı. Hikayenin devamı 10 Haziran’da bizlerle olacak. Heyecanla bekliyoruz efendim!

new-dark-knight

jim-gordon-dark-knight

Bu haberi size geç verdiğimiz için çok özür diliyoruz efendim. Ama biz minik, tatlı bir Slowbat’iz sizin gözünüzde değil mi?

slowbro-batman