Öldüren Şaka Bir Kez Daha Geliyor!

The-Killing-Joke

1988 yılına damgasını vuran ve en iyi Joker hikayelerinden biri kabul edilen Öldüren Şaka (Killing Joke), JBC etiketiyle ülkemizde bir kez daha boy gösteriyor!

Öldüren Şaka, Alan Moore‘un elinden çıkmış, çıktığı gibi de olayları beraberinde getirmişti. Moore bu hikayeyi pek fazla sevmese de geri kalanlar kendisini en iyi çizgi romanların arasına koymaktan çekinmiyor. Hatta Frank Miller‘ın Year One ve The Dark Knight Returns adlı diğer efsanelerinden esinlenilerek  Öldüren Şaka‘nın yazıldığı düşünülüyor (Hazır lafı açılmışken belirtelim, bu iki hikayeyi de çok yakında dilimizde göreceğiz).

Geçtiğimiz yıllarda Baykuş Kitap‘tan çıkmış olan Öldüren Şaka‘nın baskısını günümüzde ikinci el olarak bulmak bile zaman zaman imkansız oluyordu. Ki JBC tekrar basacağını duyurduğunda ülkede bir bayram havası yaşandı. Batman konusunda çıkardığı başarılı işlerle gönlümüzde taht kuran JBC‘nin bu işin altından da alnını akıyla kalkacağını düşünüyoruz. Yayınevi bu hikayeyi hardcover, yani ciltli olarak basacak. Gelin bir de tanıtımına bakalım:

8KÖTÜ BİR GÜN

Joker olarak bilinen, sürekli sırıtan, delilik ve kargaşa makinesine göre, aklı başında ile psikoz hastası arasındaki tek fark işte bu kadar basit. Arkham Akıl Hastanesinin sınırlarından bir kez daha kurtulan çılgın, bu dengesiz düşüncesini doğrulamak niyetindedir. Bunun için de Gotham’ın en başarılı polis memuru Jim Gordon ile zeki ve güzel kızı Barbara’yı kullanacaktır.

Şimdi Kara Şövalye, en yakın arkadaşlarından ikisinin, baş düşmanının korku krallığı tarafından ele geçirilmesini durdurmak için çok hızlı davranmalıdır. Bu iki ikonik düşmanı birbirine bağlayan kana susamışlık ve delilik döngüsü, ölümcül bir sona ulaşmadan önce kırılabilecek midir? Yoksa suç dünyasının Palyaço Prensi’nin ürkütücü orijini nihayet gün yüzüne çıktığında, Batman’in asilliğini ve Joker’in deliliğini ayıran ince çizgi de sonsuza dek yok mu olacaktır?

Efsanevi yazar Alan Moore süper kahramanlığın tanımını WATCHMEN ve V FOR VENDETTA’yla tekrar yapmıştı. BATMAN: ÖLDÜREN ŞAKA’yla da çizgi romanların en muhteşem süper kötüsü Joker’in orijinini ele alıyor -ve Batman’in dünyasını sonsuza dek değiştiriyor.

Hayranlık uyandırıcı bir şekilde resmedilen BATMAN: ÖLDÜREN ŞAKA ÖZEL EDİSYON, çizer Brian Bolland tarafından tekrar renklendirildi ve bu modern klasiğin orijinal görüntüsü okuyucuya ilk defa bu ciltte sunuldu.

Bitti mi? JBC sizler için şimdiden bir de sürpriz yayınladı; minik bir ön okuma! Buyrunuz efendim!

1 2 3 4 5 67