Dişi Thor’un Kimliği Ortaya Çıktı!

female-thor-ust

Thor’un çekicini ve güçlerini devralan, ancak bu zamana kadar kimliği gizli tutulan esrarengiz kadının kim olduğu sonunda ortaya çıktı.

Buradan sonrası spoiler olacaktır. Söylemedi demeyin.

Hatırlayacağınız üzere Marvel’in kült çizgi-romanlarından Thor’un geçirdiği değişimden, Fırtına Tanrısı’nın çekicini ve güçlerini kimliği bilinmeyen bir kadının devraldığından sizlere daha önce de bahsetmiştik. O kadının kimliği bugüne dek hep bir bilinmeyen olmaya devam etmişti. Fakat Thor’un bugün yayınlanan yeni sayısında uzun zamandır yerini koruyan sır perdesi sonunda aralandı.

Bu noktada yabancı çizgi-romanları sayısı sayısına takip edenleri bir kez daha uyarmamız gerekiyor; çünkü haberin başında da belirttiğimiz gibi az sonra anlatacaklarımız Thor’un son sayısı için spoiler niteliğinde olacak.

Yeni Thor, çizgi-romanın en eski karakterlerinden biri olan ve bir zamanlar Donald Blake’le (ilk Thor’un öteki benliğiyle) aşk yaşayan Dr. Jane Foster’ın ta kendisi! Serinin yazarı Jason Aaron, Vulture adlı internet sitesiyle yaptığı bir röportajda bu karakteri Thor’a dönüştürme kararını nasıl aldıklarını ve ondan önce başka birini düşünüp düşünmediklerini şu sözlerle anlattı:

Hayır, daha en başından itibaren aklımızdaki tek isim Jane’di. Bu karar, önceki Thor’un giderek güçlerini kullanmaya layık olmaması fikrinden ortaya çıktı. Bildiğiniz gibi ben bu konuyu giderek bir adım öteye taşıyordum. Eski Thor’un saygınlığıyla oynamayı ve Marvel Evreni’ndeki bir tanrı için bunun ne anlama geldiğini gösterme fikrini seviyordum. Biliyorsunuz ya, Fırtına Tanrısı her sabah uyanıp çekicine bakıyordu ve onu kaldırmaya layık olup olmadığını merak ediyordu. Sonra bir gün uyanacak ve çekicini kaldıramayacaktı elbette. Bu da çekici alacak ve onun yerine taşıyacak başka birine kapıyı açtı. Sahiden de en başından itibaren düşündüğümüz kişi Jane’di.

New York Times gazetesine verdiği bir başka demeçte ise Aaron çok daha ilginç sözler sarf etti:

Jane Foster neredeyse en başından beri Thor çizgi romanının ve Thor mitolojisinin bir parçası. Sadece o çekici devralmak, Thor olmak bile onu öldürüyor. Asıl hikâyeye bu noktadan sonra başlıyoruz.

İşin kötü tarafı Jane Foster’ın bir süredir kanserle mücadele ettiği ve ölmekte olduğu biliniyordu. Çekici bırakıp öteki benliğine dönmek onun için oldukça zor, hatta imkânsız olsa gerek. Thor’un maceralarının ne yöne doğru ilerleyeceğini ve bizlere neler getireceğini merak ediyoruz doğrusu.

female-thor