Netflix, Black Mirror’a 12 Bölümlük 3. Sezon Onayı Verdi

black-mirror-netflix

İngiliz yapımı dizi Black Mirror’a tam 12 bölümlük 3. sezon onayı geldi!

2 hafta önce yayımladığımız şu haberde Black Mirror’ın Netflix’e transfer olabileceğini dile getirmiştik. İşte bu söylenti artık tam anlamıyla resmiyete bürünmüş durumda. İngiliz Channel 4 kanalında varlık gösteren Black Mirror, artık bir Netflix dizisi.

Daha şimdiden kült bir dizi olarak kabul gören yapımı bünyesine katan Netflix kanalı bununla da sınırlı kalmadı ve 3. sezon için hazırlıklara başlayarak tam 12 bölüm siparişi verdi!

Evet, yanlış duymadınız, 12 bölüm. Bugüne kadar toplamda 7 bölüm Black Mirror izlemiş bünyelerimize bir hayli fazla gelen bu sayı bizi oldukça sevindirdi. İçimizdeki tek şüphe ise bu kadar çok bölümün dizinin formatına zarar verip vermeyeceği.

3’er bölümlük 2 sezon ve 1 adet de yılbaşı özel bölümüne sahip olan dizinin 12 yeni bölümle karşımıza çıkacak olması akıllara yine her bölümün farklı bir senaryoyu işleyip işlemeyeceğini getirdi. Şimdilik bu konuda resmi bir açıklama olmasa da, dizinin hayranlarına ihanet etmemek adına Netflix’in bu formatı devam ettireceğini umuyoruz.

Dizinin yaratıcısı Charlie Brooker’la birlikte Annabel Jones da yapımcı koltuğunda oturmaya devam edecek. Bu isimlerin dizinin başında olması, dizinin gidişatı hakkında gönlümüzü biraz daha ferah tutmamıza yol açıyor.

Bilimkurgu türündeki Black Mirror’ın distopik bölümleri bizlere çok da uzak olmayan bir yazarın, James Graham Ballard’ın öykü ve romanlarını hatırlatıyor. Dizinin yaratıcılarının ilham kaynaklarından birinin Ballard olduğu su götürmez bir gerçek.

Yüzümüze tokat gibi çarpmasını istediğimiz 12 yeni bölümün ne zaman geleceği henüz netleşmiş değil lakin senaryolar yazılma aşamasında ve bu yılın sonunda çekimlerin başlayacağı tahmin ediliyor.

Netflix’in yayımladığı 25 saniyelik videoya ise hemen aşağıdan göz atabilirsiniz.