X-Men’92 Kendi Serisine Kavuşuyor!

x-men-92

Marvel Comics, 90’lı yılların X-Men çizgi romanlarından ve çizgi dizisinden esinlenerek hazırlanan mini seriye devam etme kararı aldı.

90’lı yıllar X-Men hayranları için bir başkadır. Çünkü Jim Lee ve Chris Claremont, X-Men Animated Series adlı çizgi filmde kullanılacak karakterlerin ilk çizimlerini ilk kez bu yıl, X-Men #1 ile atmıştır. 8 milyon kopyadan fazla satan bu sayı bugün bile gelmiş geçmiş en çok satan çizgi roman unvanını elinde bulundurur. (Bu sayı ülkemizde 1 Numara Comics etiketiyle basılmıştır.)

Bu başarının ardından gelen 1992 yapımı çizgi film uyarlaması ise en az onun kadar popülerdir hiç şüphesiz. Efsanevi açılış müziğini, karakterlerin o eşsiz çizimlerini hangimiz unutabiliriz ki?

Marvel Comics de serinin o dönemde elde ettiği popülariteyi iyi bildiğinden geçtiğimiz yaz aylarında Secret Wars kapsamında dört sayılık bir mini seri sunmuştu okurlarına: X-Men’92. Fakat elde edilen muazzam satış başarısının ve okurların büyük desteğinin ardından kararlarını tekrar gözden geçiren firma yetkilileri çizgi-romanı devamlı bir seri hâline getirmeye karar verdi!

Chris Sims ve Chad Bowers’ın ellerinde hayat bulan seri o yılların atmosferini işlemeye devam edecek. Ekipte bulunan üyeler şimdilik Storm’un önderliğindeki Wolverine, Beast, Gambit, Rogue, Psylocke, Bishop ve Jubilee’den oluşuyor. Cyclops ve Jean tatilde… “Ama Summers ailesinin tatilleri nasıl geçer biliyorsunuz,” diyerek ikiliyi de bir süre sonra seride görebileceğimizin sinyalini veriyor yazar-çizer ikilisi.

90’lı yılların çizimlerine ve karakterlerine sadık kalmayı birinci öncelikleri olarak tutan ikili Omega Red gibi süper kötülerin radarlarında olduğunu çıtlatmayı da ihmal etmiyor. Bunun yanı sıra Generation X’ten alışık olduğumuz bazı genç mutantlar ve daha önce hiç tanışmadığımız karakterler de eşlik edecekmiş bu maceralarda bizlere.

X-Men’92 önümüzdeki yılın ilk aylarında bizlerle olacak.