Hugh Dancy, Hannibal’ın Yeni Sezon Söylentileriyle İlgili Konuştu!

hannibal-ust

NBC tarafından yayınlanan ve 2015’de üçüncü sezonuyla ekranlara veda eden Hannibal cephesinden gelen yeni haberler serinin sona erdiğini düşünen hayranlarını yeniden umutlandıracağa benziyor.

Geçtiğimiz günlerde Televizyon Eleştirmenleri Derneği (Television Critics Association)’nin panelinde, ileriki günlerde yayınlanacak yeni dizisi The Path hakkında konuşan Hannibal’ın Will Graham’ı Hugh Dancy, gazetecilere fenomen haline gelmiş bir önceki dizisinin varsayımsal dördüncü sezonu hakkında ufak bir demeç vermeyi de unutmadı.

Hannibal’ın yönetmeni Bryan Fuller daha önce “Kuzuların Sessizliği” üzerinden üretilen kurgu fikirlerini alaya almış olsa da Dancy’nin konuşmasında bazı devam olasılıklarını dile getirmesi umut verici olarak nitelendirildi.

Öncelikle elimizde Kuzuların Sessizliği’nin telif hakları yok. Bryan eğer olur da bir gün dördüncü sezonu çekersek neler yapmak istediğini genel olarak tarif etti ve anlattıkları harikaydı. Bunun tamamıyla bir yeniden başlangıç olduğunu söyleyebilirim ama çok detaya girmeden. Çünkü kim bilir, belki de gelecekte bu planı gerçekleştirme imkanı bulabiliriz. Ama anlatıkları bizi en alışılmadık biçimde ilk sezona götüyor ve o ucu açık finalle birlikte bir anlam ifade ediyor, kesinlik kazanıyor. Genel fikir kitaplardan birinin bir parçasından doğdu, yani sonuçta o evrenden geliyor ama Clarice’in Kuzuların Sessizliği’ndeki hikaye akışının aynısı değil.

Kendisine bu hikayeyi keşfetmemiz için bir şans olup olmadığı sorulduğundaysa “Düşündüğüm yalnızca, bunu söylemeye devam edersem belki gerçekleşebileceği,” şeklinde cevap veriyor.

Söylentiler olduğunu biliyorum. Öğrenmek fırsatını kaçırdığım pek çok nedenden ötürü durumun karışık olduğunu da biliyorum. Serinin hayranları çoğu konuda benden çok daha bilgili durumdalar. Söyleyebileceklerimin hepsi Bryan’ın da, Mads’in de, benim de şimdilik meşgül olduğumuz ama gelecekte mutlu bir şekilde yeniden geri dönebileceğimizi biliyorum.

Kendisine hikayenini film şeklinde devam edip edilmeyeceği sorulduğunda da söyledikleri ilgi çekici.

Bunun cevabını bilmiyorum. Herhangi bir durumda hepimizin tekrar bir araya gelmekten mutlu olacağını düşünüyorum ve film fikri gerçekten ilginç. Bariz bir şekilde dizi boyunca yaptığımız, daha doğrusu Bryan’ın yaptığı, yorucu ve görsel anlamda zengin bir anlatım ortaya koymaktı ve bunu bir filmde nasıl devam ettirebiliriz emin değilim. Ama bana sözünü ettiği yeni sezon versiyonu ise…bunun gerçekleştiğini gerçekten görmek isterim.

Sonuç olarak ortalıkta bir yeni sezon söylentisi dolaşsa da bunun bir süre daha sadece bir dedikodu olarak kalacağını söyleyebilirim. Çünkü Hugh Dancy’nin de kafası en az bizimki kadar karışık görünüyor.

Kişisel olarak, ilk iki sezonda hissettirdiği kalite ve tatmini, son sezonda bütçesini epeyce arttırmasına rağmen yaşatamamış bu diziye yeni bir sezon çekilmesinin ne kadar doğru olacağını bilemiyorum. Tabii ki benimle aynı şekilde düşünmeyip üçüncü sezonu keyifle izlemiş olanlar ve yeni bir sezonunu hayaliyle heyecanlananlar çıkacaktır ama yeni projede, zaten kaliteli ve senaryo açısından beklentileri karşıladığı belli olan ilk sezona bu şekilde bir dönüş yapma ihtiyacının bir kaçış manevrası olduğundan şüphelenmiyor değilim.

Umarım üçüncü sezonla aynı kaderi paylaşmayacak, ilk iki sezona daha sadık bir yapım ortaya koyabilirler. Tabii yapmaya karar verirlerse…