Superman Öldü, Yaşasın Çinli Superman!

new-super-man-ust

Çin’in ve dünyanın yeni kahramanı Kenan Kong’la tanışın, yani yeni Superman’le…

DC Comics geçtiğimiz aylarda duyurduğu ve merakla beklenen Rebirth akımı kapsamındaki ilk değişiklere başladı. Bunlardan ilki de Superman’i (yine) öldürmek oldu.

new-super-man-chineseDC evrenini yakından takip ediyorsanız Yeni 52’de boy gösteren Çelik Adam’ın son zamanlarda oldukça tuhaf değişimler geçirdiğiniz de biliyorsunuz demektir. Önce Lois Lane tarafından gizli kimliği ifşa edildi, ardından güçlerini kaybetti, son olarak da “kriptonitle” yaptığı bir deneyin ardından gözleri yeşil yeşil parlayan, uçarken arkasında yeşil bir iz bırakan ve radyo dalgalarını duyabilen bir Superman’e dönüştü.

Ve şimdi de öldü… Üstelik sadece ölmekle kalmadı, güçleri de dünyadaki çeşitli insanlara dağıldı. Bunlardan biri de Çin asıllı Yeni Superman Kenan Kong. DC Comics tarafından resmen tanıtılan Şangaylı bu genç adamın maceraları önümüzdeki temmuz ayından itibaren başlayacak.

Bitmedi! Kendisine Çinli bir Batman ve Wonder Woman da eşlik edecek! Bu iki “yeni” karakter ilk sayıda değil, The New Super-Man #2’de boy gösterecek.

batman-wonder-woman-chinese

Yeni 52 serisinde devam eden Superman’in pelerininiyse… sıkı durun… orijinal DC evreninden çok çok çok iyi tanıdığımız, paralel bir boyuttan (aslına bakarsanız bizimkinden) gelen orijinal Superman, Kal-El devralacak.

Kafanız yeterince karıştı mı? Bizim de öyle… The New Super-Man #1, temmuz ayından itibaren çizgi-roman severlerle buluşacak.

superman