“Pinokyo: Vampir Avcısı” Çok Yakında Bizlerle

pinokyo-vampir-avcisi-ust

Yurtdışında oldukça popüler olan, karanlık peri masalı türündeki Pinokyo: Vampir Avcısı çizgi romanı, Çizgi Düşler tarafından dilimize kazandırılıyor.

Pinokyo: Vampir Avcısı, geçtiğimiz yıllar içerisinde yurtdışında en çok konuşulan çizgi romanlardan biriydi. Çizer Dusty Higgins’in öylesine çizdiği bir eskizden, uzayan burnunu kırıp onu bir kazık olarak kullanan Pinokyo fikrinden doğmuş kendisi. Higgins daha sonra bu fikrini senarist Van Jensen’e (Green Lantern Corps) açmış ve ikili birkaç beyin fırtınasının ardından Pinokyo: Vampir Avcısı fikrini ortaya çıkarmış.

Babası Gepetto’nun gözlerinin önünde vampirler tarafından öldürülmesinin ardından masumiyetini kaybeden, intikam almak için yemin eden ve burnunu kazı niyetine kullanan kuklamız böylece acımasız bir avcıya dönüşüyor.

pinokyo-vampir-avcisi-01

Karanlık peri masalı türündeki çizgi-romanın konusu şöyle:

pinokyo-vampir-avcisiHuzurlu kasaba Nasolungo, vampirlerin istilası altında ve onlara karşı savaşmaya istekli, hatta onların varlığına inanan tek kişi var. O da masallarla ünlenmiş, küçük tahta çocuk Pinokyo.

Ama… bu sizin hatırladığınız, bildiğiniz Pinokyo değil! Yalan söyledikçe uzayan, sonsuz kazık deposu burnu ve sevgili babası Gepetto’nun ölümünden sonra içini kavuran intikam arzusuyla, o artık kusursuz bir vampir avcısına dönüşmüş durumda…

Dilimize Çizgi Düşler tarafından kazandırılan çizgi roman toplamda üç ciltten oluşuyor. Bunların ilki çok yakında raflardaki yerini alacak. Farklı tatlar arayanlara ve çarpık masallardan hoşlananlara tavsiye olunur.